miercuri, 27 martie 2013

UE ne vrea multi si prosti. Mamaliga romaneasca se face din porumb romanesc

un articol de Valentin Roman


Ai crezut vreo secunda ca Uniunea Europeana a fost gandita drept o poienita cu flori, capsunele, mure si fragi in care fiecare european poate pasi liber, cu drepturi egale in raport cu alt cetatean european? Te-ai inselat.

Ai crezut vreo secunda ca UE inseamna o piata comuna economica in care toate tarile membre au acces nepartinitor si unde orice stat membru are posibilitatea construirii bunastarii cetatenilor sai? Iarasi te-ai inselat.

Ai crezut ca esti european inainte de a fi roman si ca trendul corect e asta cu globalizarea, ca identitatea comunitara primeaza in fata celei nationale si ca vei fi respectat in Comunitate precum neamtul sau englezul? La faza asta ti-ai luat cea mai mare teapa.
Vorbind in termeni simplu, UE reprezinta o suprastructura administrativa si economica cu scopul clar si tot mai fatis de a asigura bunastarea unor state, cateva, in detrimentul altora, multe. Este mai mult decat utopic, mergand spre absurd, sa creada cineva ca prin existenta UE s-ar reusi omogenizarea culturalo-sociala a unui intreg continent, ce cuprinde state aflate pe trepte diverse de dezvoltare, cu identitati diferite, culturi diferite, rapoarte diferite cu vecinii etc.

Atat cat ma pricep eu, am realizat ca, in afara de faptul ca acum poti merge in Halkidiki in concediu fara pasaport, alte avantaje, nu-s. Cel putin nu sunt pentru noi, romanii. Tara noastra a aderat la UE printr-un tratat facut prost, negociat prost si cu efecte proaste asupra noastra. Este mai mult decat jenant sa asisti cum ai nostri politicieni bat apa-n piua cu "drumul european" si "directia catre vest", in contextul in care puterile Europei isi protejeaza precum o leoaica puii interesele economice si propriile industrii.


De pilda, pentru a fi mai clar, in timp ce francezii au impus tuturor hypermarket-urilor din tara ca un procent semnificativ de produse si bunuri sa fie de provenienta locala, protejandu-si, astfel, agricultorii si industriasii, in Romania bietul agricultor de la tara nu are loc pe tarabele din piete de tigani si turci. Sau, daca reuseste sa ajunga acolo, plateste de-l ustura sufletul taxe catre "cefalai".

Asta nu ar fi totul. Daca te pune dracu, ca simplu producator de legume/fructe sau lapte sa ceri finantare, suport logistic de la stat etc, atunci te-ai pierdut de tot in itele unei birocratii a carei singura menire pare a fi tocmai distrugerea a tot ce inseamna produs romanesc.

De ce situatia asta? Pai e simplu. Revenind la ce am spus mai sus, UE inseamna cativa puternici, in timp ce aia mici sunt doar piete de desfacere si consum. Ca atare, Romania, cu unul dintre cele mai fertile soluri din Europa, cu resurse (inca) bogate si un potential agricol si economic urias, trebuia pusa la pamant astfel incat locuitorii sai sa cumpere numai rosiile italienilor, usturoiul spaniolilor si varza nemtilor.

Doar nu credeai ca Germania sau Franta iti este partener egal in toata ecuatia asta si iti va da voie sa te dezvolti astfel incat marfurile tale sa fie prezente pe pietele lor de consum precum sunt ale lor pe piata ta. Ei, haida, sa fim seriosi.

Cu toate astea, la care se pot adauga si altele, ai nostri "vajnici" politicieni "patrioti" o tin din tampenie in tampenie. Astfel, in timp ce alte state membre UE se gandesc tot mai serios sa paraseasca zona monedei unice euro, Romania trage tare sa intre in ea. Aberant, cred eu. Nu sunt economist, insa pot prezice cu toata certitudinea ca momentul intrarii noastre in zona euro va duce trei sferturi din populatie in pragul saraciei extreme.


Exemplul Greciei



O tara cu potential turistic imens, cu o mostenire culturalo-istorica deosebita, Grecia a fost pur si simplu spulberata de UE. Sesizand avantajul turistic, "binevoitoarea UE", de fapt puternicii ei, precum Germania si Marea Britanie, au facut pe dracu-n patru ca preturile proprietatilor imobiliare de aici sa atinga un prag minim de tot rasul, astfel incat investtorii nemti si britanici sa cumpere ca la balamuc terenuri, hoteluri, plaje si pensiuni.

Grecul devine, astfel, din patron de hotelas, chelner la terasa, neamtul si britanicul devin proprietari, fac banu' grup si il aduc in tara lor de bastina.

A, la toate astea se adauga si suprataxarea micilor afaceri ale grecilor, de la un cabinet stomatologic pana la o ferma agricola, astfel incat acestea sa-si dea obstescul sfarsit pentru a nu incurca pe straini.

Grecia, din punctul acesta de vedere, este exemplul clar de tara care, in prezent, este asediata nu cu sabia sau pusca, ci economic. Cucerirea se face altfel in anul de gratie 2013...


Ce este de facut



Cumparati marfuri romanesti, mancati legume si fructe romanesti, beti lapte de la taranii romani ca nu are nici pe dracu, e gustos si sanatos. Cultivati-va terenurile, cei care aveti, va asigurati astfel hrana, mamaliga romaneasca se face din porumb romanesc, nu german, de pilda. La fel si paine, tot mai buna este din graul nostru.

Tineti banii la saltea, depozitele bancare nu fac decat sa sustina un sistem care numai intereselor Romaniei nu serveste. Luati, in acest sens, exemplul Ciprului si a interventiei pe conturile personale ale cetatenilor sai.

Asociati-va! Tu ai un teren si varul are o bruma de banuti? Cultivati ceapa, rosii, ce vreti voi, vindeti recolta, chiar daca pe bani putini, ca, deh, "cefalaii' sunt pe faza. O veni si vremea lor sa dispara din povestea asta...Renuntati la a mai cumpara produsele cu gust si aspect de plastic ale UE, sunt scumpe si de proasta calitate.

Nu va mai luati dupa toate stirile ce anunta cu mare tam-tam ca produsele noastre sunt naspa, pentru ca nu este asa! Treaba asta face si ea parte din strategia de distrugere a agriculturii si economiei romanesti. Nu va vindeti pamanturile! In viitorul nu prea indepartat cine va avea pamant, va fi cu adevarat un om bogat.

Iar tu, cel ce inca mai crezi un bunatatea UE, nu mai fi naiv, trezeste-te! Mai devreme sau mai tarziu, UE se va dovedi ceea ce este, de fapt, un sistem de exploatare mascat sub idealuri utopice.

19 comentarii:

  1. Acum strainii cumpara hectare intregi de pamant la niste preturi de nimic iar peste cativa ani vor dori romanii sa le ia inapoi si atunci sa vedeti discutii. NU NE VINDEM PAMANTURILE!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte adevarat, eu am stiut de la inceput ca este era scopul ue si nato!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo! Ma bucur ca alții gândesc ca mine!!! Sunt în UE, și tot ce ai spus este chiar așa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sustin produsele romanesti. Stiu caz concret in care taranii mergeau cu grau la moara si li se spunea ca de acuma moara cumpara grau de la unguri ca e dupa standarde UE si asa taranii nostrii n-au mai tot avut bani sa cultive, dar decat un prost produs standard UE, tot mai bun e un ecologic de Romania. Grecii sunt exemplu viu, doar ca noi ne cam uitam prin ei de nu judecam si nu ne dam seama unde vom ajunge

      Ștergere
  4. Afară suntem priviți ca niște înapoiați și un fel de vacă de muls , asta și cu concursul multor Românași oricând gata să-și dea chiloții jos .
    Iar în țară suntem umiliți de guvernanții noștrii la fel de aplecați și cu chiloții la genunchi .

    RăspundețiȘtergere
  5. hai sa spunem ca mai luam si din astea de la hypermarket, mai luam si de la ai nostri, etc.
    Numai ca noi nu avem salariile si nivelul lor, e jale, leul e vai si amar de el, e o bataie de joc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate, Valentin. Eu le spun acest lucru de mult tim cunoscutilor, colegilor de munca si mai toti se uita si zambesc prosteste la mine. Intr-adevar, pentru ei cei care conduc UE, noi suntem sursa de venit si material pentru exploatare. Ce naiba putem face sa depasim praglu ala critic si sa ne impunem, sa nu mai fie tara asta carpa europei? Eu unul sunt anti-UE si m-as bucura sa iesim din aceasta hazna. Iar moneda euro... da, e clar, euro ne mai trebuie si Romania o sa ajunga ca Somalia... Am o ura cumplita pe politicienii romani si pe tarile alea din UE care trag sforile. Mi-ar placea sa fiu un asasin sa-i curat pe toti. Unde-s haiducii de alta data?.....

    RăspundețiȘtergere
  7. Românul nu își mai permite să facă o selecție , cumpără ce e mai ieftin chit că e conștient de acel produs , trage de banii care îi are să supraviețuiască până la următoarea leafă .

    RăspundețiȘtergere
  8. Grecia nu a fost cumparata cum vreti sa insinuati, si-a provocat singura falimentul prin neplatirea impozitelor si prin speculatii financiare ale armatorilor. Mi-ar placea sa cumpar o bucata de pamant in Romania si sa-l cultiv cu vecina sau cu familia, insa nimeni nu vrea sa munceasca din greu acolo. Oamenii fura sau pleaca sa faca venituri usoare. Daca ii detestati pe politicieni, de ce nu ii schimbati ? Vorba multa, saracia omului ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Valentin,
    ai dreptate: produsele romanesti sunt mai "eco", mai gustoase si mai ieftine ca cele importate, doar ca nu au aspectul perfect al acelora. Sunt din ce in ce mai multi romani care fac diferenta din convingere si nu din patriotism, asa ca (poate mai incet la inceput) dar constientizam si alegem ceea ce e mai bun pentru noi.
    In ceea ce priveste "ce ne facem ..." si aici stam bine. Multumesc Vietii (Dumnezeu, Lumina ... sau cum intelege fiecare) ca avem printre noi Daniel Roxin si Valentin Roman (Fb, blog, emisiuni TV), Nasu Moraru (emisiune TV), Laurentiu Primo (Meritocratia fara politicieni), Robert Turcescu (dezbateri TV) si multi altii, care ne ofera alternative viabile. Depinde doar ca fiecare din noi sa iesim din indiferenta si amorteala si sa manifestam ceea ce gandim, dorim, visam.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum 3 ani de zile am prezentat o tema la o materie optionala - Politologie in cadrul Facultatii unde eram student . Era vorba despre Uniunea Europeana pe care eu am redenumit-o chiar noua Uniune Sovietica , dupa cum spunea si Vladimir Bukovsky, aratand cu argumente solide ca este un sistem de exploatare mascat . Moment in care absolut toti colegii au izbucnit in rasete , in frunte cu proful . Si toti ma atentionau : 'De ce sa nu fie bine in UE . Sa asteptam si vom vedea . ' Numai ca eu cred ca daca mai asteptam mult , o sa ajungem sa murim de foame , exact ca cei din Africa . Iar UE o sa faca binefaceri si campanii : Salvati copiii din Romania , ca mor de foame saracii . Or sa se transforme in binefacatori , ei, cei mai mari criminali. Am ajuns carpa tuturor prin ignoranta crasa ce apartine in primul rand asa-zisilor intelectuali , nu mai zic de javrele de politicieni , noi granarul Europei , sa primim pachete de malai si faina de la UE . Unde s - a mai vazut asa ceva ? Politicienii macar sunt cumparati si au pretul ieftin , dar intelectualii nostrii mai gandesc oare cu creierul sau au ajuns atati de impatimiti , incat au inceput sa fie ghidati in logica lor numai de organele cu functie de reproducere ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am fost de acord cu aderarea Romaniei la UE de la inceput si am tot spus-o in dreapta si in stanga. Sotul meu, un cetatean al unei tari UE, ma critica cum ca as fi avut o gandire ingusta. Acum imi da dreptate si-mi spune ca suntem o colonie a UE. Multi prieteni imi spuneau ca nu sunt sanatoasa la cap pentru ca gandeam asa. Eu am preferat sa plec din tara cu viza sau daca nu obtineam, nu ma suparam ca nu plecam deloc. La noi acasa este foarte bine. Aveti perfecta dreptate cu tratamentul intolerabil care se aplica acestui popor. Ceva va trebui sa facem pana nu e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  12. daca in cele doua razboaie mondiale cateva puteri au facut legea cu arma in mana iar tarile mici au fost obligate sa fie de o parte sau alta, acum au inventat o forma subtila sa-si imparta teritoriile si beneficiile , si anume au inventat UE

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari dl.Valentin pentru articol. Daca puteti sa postati si despre masonerie si elitele illuminatilor care au creat aceste institutii mondiale FMI,UE,CE,BM,OMS,NATO etc. cu care subjuga tarile cu resurse cum este saraca Romanie. Multumesc pentru articol,bafta la mai multe articole de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
  14. Rădăcinile naziste ale „Bruxelles UE” - o gasiti pe www.Relay-of-Life.org - ca sa intelegeti mai bine ce este cu U.E.

    RăspundețiȘtergere
  15. iesim noi din UE problema este daca o sa ne placa in ce vom ajunge sa intram ca de intrat va trebui sa intram in ceva ca nu ne mai lasa nimeni de capul nostru in aceste vremuri. Putinica face manevre militare la MAREA NEAGRA nu ne va lasa sa stam mult timp in gura lupului ne ia ursul si nu ne ma da drumul asa usor ca data trecuta.
    O mare prosteala asta cu comunitatea cind si statele de peste Atlantic se vor dezlipi prin uscare de foame indiferent cita politie globala ar face conducatorii lor.

    RăspundețiȘtergere
  16. nu e vina lor ca ne cred prosti, e vina noastra ca -i lasam sa creada asta. am vrut ue , acum jucam cum canta ea...

    RăspundețiȘtergere
  17. cata vreme ai petrecut in grecia, inainte de diavolul nemtesc, sau in cipru (ca e de actualitate) sa vezi oamenii (saracii localnici) cu ce se ocupa, si cum pun problema ? isi merita soarta, la fel cum noi, romanii nu avem ce cauta in schengen. suntem bananierii europei (si vad ca ne si batem cu pumnul in piept pe tema asta). don`t get me wrong, common sense makes me oppose bullshit as well, but open your eyes man. ia exemplul ideilor de import sua, si prostia lor (sistem de sanatate, agricultura patentata) - dar impotriva lor lupta UE (look it up) ... dar GHICI, ROMANII ce s-au inghesuit sa adopte prima oara ? coplata la sanatate, si semintele pioneer ... trezirea, si hai sa privim obiectiv problemele ! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt curios cati din cei care comenteaza au avut in proprietate pamanturi sau au si le-au vandut sau nu le-au vandut. Mi-ar place sa citesc si eu odata ce s-a facut bine in tara asta nu numai rau, gresit sau hoteste...

    RăspundețiȘtergere