duminică, 7 aprilie 2013

200.000 de semnături, primul pas către Unirea cu Basarabia

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012, care au lansat duminică o iniţiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

Facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituţie pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru şi o mai bună integrare a studenţilor basarabeni, sunt doar câteva dintre propunerile cuprinse în iniţiativa legislativă cetăţenească. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari din toate judeţele României vor colecta 200 000 de semnături de susţinere a legii în cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasă”.

Deşi 116 parlamentari români şi-au anunţat intenţia de a sprijini iniţiativa asociaţiilor, ONG-iştii doresc să primească întâi validarea cetăţenilor: “Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor şi va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ţinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraţilor basarabeni că noi, românii din Ţară, nu i-am uitat niciodată”, a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii iniţiativei.

Lansarea campaniei coincide cu împlinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chişinău, unde zeci de mii de tineri au ieşit în stradă cu drapele româneşti, cerând reunirea cu Patria-Mamă.

Toţi cei prezenţi la lansarea companiei au fost de acord că momentul acesta este unul propice demarării unui astfel de proiect şi că românii trebuie să înceapă să pună interesul naţional deasupra a orice.

afla mai multe pe  http://basarabia-acasa.ro/


12 comentarii:

  1. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU
    DOAMNE INTOARCETE CU FATA SI SPRE NOI
    TRAIASCA POPORUL ROMIN
    NUMAI PRIN UNIRE SE FACE PUTEREA

    RăspundețiȘtergere
  2. DOAMNE AJUTA-NE SA NE UNIM CU BASARABIA!!!SUNNT ROMANII NOSTRII CARE AU DFU FERIT DESTUL!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ajută!

    Trebuie să facem această unire fără să mai trebuiască să se sacrifice cineva. Să sperăm că acele vremuri au rămas în urmă şi că Rusia nu mai obiectează.

    Basarabia, Pământ Românesc!
    Românii de dincolo şi dincoace de Prut sunt urmaşii geto-dacilor!

    <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cu bozgorienii ce facem? Ultima oara cand am pus serios problema, tovarasul Putin a zis ca ne da Moldova dar, a doua zi ne preda Transilvania la bozgori... RasPutin e problema, deci....

    RăspundețiȘtergere
  5. Dumnezeu sa ajute UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord, semnez.. dar unde?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. sa speram ca si basarabenii isi doresc unirea cu romania, nu doar romanii unirea cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei traiesc mai bine asa fara UE nu cred sa doreasca unirea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei nu doresc UE caci nici noi n-am dorit-o, UE a dorit resursele noastre si le doresc inca si acuma miscarea ungurilor adica autonomia chestia cu Ardealul de unde crezi ca este dictat nu cumva de la rusii prin spionii ungurii? eu cred ca fratii nostri doresc unirea cu noi caci si noi ne dorim din suflet ca ei sa vina acasa sa-i imbratisem ca au fost asupriti si chinuiti destul iar noi le-am dus dorul destul si noi Doamne ajuta-ne sa ne unim cu fratii nostri!!!!!!!!

      Ștergere
  9. Da,este momentul sa strangem randurile ! Va sprijin cu tot ce pot,am aderat la voluntariat !

    RăspundețiȘtergere
  10. SINT BATRIN AN 98 DE ANI ..am luptat in razboie nenorocite
    pentru Basarabia nostra ...D.zeu de nu sint voluntari.. acum as lua calea prin tara cu masa si scaunel in ficare orasel..milioane de semnaturi sa dam Basarabia sfinta sa reintegram ..ca uniti sintem pt.veci- vecinicia prin sf.Testament de la ALBA-IULIA..HAI guvernanti si parlamentari aratati ca sinteti buni demnitari..juram pe viata va votam ..semnati.. semnati va asteptam..nu va opriti din drum Prutul o secat de-atia privire de atita uitat..a secat..cu D.zeu inainte si cu fermecatoarea Sabina si dl.Botgros..e bine e iubire vad..iar tineretul nost E TUMULTOS...

    RăspundețiȘtergere