vineri, 9 august 2013

Profesorul român care a descoperit datoria de 19 miliarde de euro a Germaniei către România a fost concediat

Radu Golban a fost dat afară de la Universitatea de Vest din Timişoara


Profesorul care a descoperit datoria istorică a Germaniei către BNR a fost concediat la presiunea nemţilor. Radu Eugen Golban este doctor în economie şi profesor la Universitatea de Vest din Timişoara. Consiliul Facultăţii l-a anunţat că nu mai poate susţine cursuri deoarece "ar aduce atingeri Germaniei".

Profesorul Radu Golban a descoperit datoria Germaniei către România în timp ce îşi documenta teza de doctorat. Această datorie s-ar ridica la aproximativ 19 miliarde de euro.

Pentru că a fost demis, profesorul a făcut o plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării şi a ataşat şi corespondenţa cu rectorul Universităţii de Vest, din Timişoara. Din această corespondenţă reiese că profesorul a fost demis după intervenţia consulului Germaniei.

"Banii României, de la Casa de Compensaţie, la finele războiului, au fost de un miliard de marci imperiale. Azi această sumă se ridică la aproximativ 19 miliarde de euro", spunea profesorul Golban, citat de România TV, la începutul acestui an.

sursa: http://www.rtv.net

21 de comentarii:

  1. Si nu ar trebui sprijint printr-o manifestatie?In primul rand ar trebui facuta o petitie(nu ma pricep si nici nu cunosc bine cazul,caci altfel as face-o eu) in care noi, romanii, sa cerem socoteala pentru ce este nedreptatit acest om avand in vedere adevarul celor relatate.Sa venim ca popor in sprijinul acestui om.Apoi,pentru ca sigur conducerea Universitatii de Vest va tacea, ar trebui ca romanii sa se stranga in fata universitatii respective si sa ceara socoteala.Poate ca e timpul ca Romania sa isi ceara dreptul de a-i fi recunoscute evenimentele istorice si jafurile realizate de Germania,Rusia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai foarte mare dreptate,dar câti sunt atât de români si atât de patrioți ca tine??? Toata tara ar trebuii sa fie în picioare împotriva acestei nedreptati si rectorul universitații ar trebuii demis

      Ștergere
    2. nu e normal! nu e un caz de patriotism in primul rand.... vrem sa semnam o petitie pentru acest ROMAN care si a facut datoriatre tara si vrem demiterea conducerii univesitatii.... E INJUST!!!!!!!!!!

      Ștergere
  2. duplicitate,pupin curisti,decani de r-at. Sunt In Romania !
    D.l decan a hotarit......A verificat veridicitatea celor afirmate de d.l Golban ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Rusine !!!Cum puteți ascunde adevărul

    RăspundețiȘtergere
  4. curios cum si mass-media a tacut....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu pregateau teza de doctorat.

      Ștergere
    2. Mass media, adica hartia igienica care se vrea numita presa este aservita, platita, raspunde ordinelor. Niste carpe ordinare in cardasie cu moliile care ne conduc. Tara asta n a dus lipsa de oameni de calitate niciodata, dar a suferit din cauza tradatorilor.

      Ștergere
  5. Avem un presedinte care poate ca nu este informat ... :) sa-i trimitem toti cate un e-mail cu aceasta notizie , avem parlamentari care sigur nu sunt informati ...:) sa-i informam noi , printrun e-mail ... sa-i bombardam cu e-mailuri pana cand vor reactiona .

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce sa fim un stat fara datorii, cand putem fi un stat cu datorii, dar in relatii diplomatice bune ,,aparent'' cu Germania (intr-o imagine televizata: Angela Dorothea Merkel a refuzat sa discute cu Basescu, dandu-i acestuia peste mână), oare se merita acest favor facut de statul român, poporului german? Care sunt interesele?

    RăspundețiȘtergere
  7. si Base face plecaciuni, matanii in fata lui Merkel, cand ar trebui sa fie total invers. Avem niste conducatori de tot rahatul

    RăspundețiȘtergere
  8. BNR si tovarasul Basel ca si intrega slata de hoti care conduc aceasta tara jefuita, ar trebui sa fie mandri de curajul acestui domn profesor!
    Dar cine sunt Nemtii ca sa ne dicteze noua pe cine sa-i lasa sa latre si pe cine nu ?!

    RăspundețiȘtergere
  9. o tara vanduta de un presedinte inapt fizic,psihic si intelectual....sperati ca va lua atitudine?din contra,daca mai poate executa ordinele vesticilor,doar sa il mentina la putere!dar roata se intoarce stimata natiune sau natie de romani...ne-a vandut fara sa ne intrebe,dar va pleca fara sa-l intrebam!

    RăspundețiȘtergere
  10. ,,democratiile occidentale,,aici germania,arata adevarata fatada,spoiala,fata de un drept al omului,de a spune adevarul.interventia consulatului arata cadomnul are dreptate,iar germania desi se da democrata,a ramas tot adepta a ideilor nazismului,agermaniei a tot stapanitoare.ma mir ca nu a propus trimiterea in lagar.

    RăspundețiȘtergere
  11. distribuiti cit mai mult acest material
    e singura sansa ca acest om curajos sa fie sustinut.
    lingailor le e frica de oamenii puternici care sunt sustinuti.

    RăspundețiȘtergere
  12. spun doar atat:Desteapta-te romane !

    RăspundețiȘtergere
  13. Dc ca sa fure alti bani. Lasati sa faca nemti ceva mai buni cu ei . La noi se fura.

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc pentru sprijinul dv. Cele bune, Radu Golban

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer ma mir ca l-au tinut asa de mult pe nea golban, e totusi bine ca nu s-a auzit altceva despre el.....ca s-ar fi impiedecat de pervazul geamului la etajul 12 uitindu-se dupa o vrabiuta.......ca din greseala ar fi alunecat sub rotile unui camion....domnul asta are dreptate domnul asta cerea banii romaniei de la nemti inapoi....nu ptr a-i baga in buzunarul dinsului ci ptr a reda poporului ce apartine.....dar ce face poporul? ca de fiecare data se cc in sus....ce face mass media se ascunde ca de...e raspunderea prea mare.....tezaurul de la rushi la fel.....dar nu ar fi mai bine nea golban sa isi vada de treaba lui ca e baiat destept si sa lase mersul lucrurilor asa cum e ....ptr ce adevarul cind natiunea traieste de cel putzin 2000 de ani numai intr-o minciuna si o furaciune continua....nea golbane traieste ptr tine ca nu poti schimba nimica....astia stau cu limba-n gura si-si dau coate pe la spatele tau....vezi-ti d-ale tale

    RăspundețiȘtergere
  16. au distrus o economie de 100000 de miliarde poate si mai bine,ce mai inseamna pentru ei 19 miliarde care sunt facuti cadou statului german de parca nu ar fi supt destul in cel de al doilea razboi mondial.
    Sa traiti bine! la fel ca romanii-nemtilor binenteles,urare de la Base.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragii mei sintem in perioada in care Romania da bani si nu ia....unde credeti ca s-au dus cele aproape 100 miliarde imprumutate pana acum..hai, un sfert in buzunarele baronilor locali si ale politicienilor corupti...dar restul....si inca nu s-ancheiat filmul,..daca Grecia a suportat 300 de miliarde,Romania este programata pt.400-500 miliarde...atunci va fi sfarsitul....preconizez acest sfarsit cam 30 de ani incepand de acum....de cele 19 miliarde,nici vorba sa le mai vedem,dar cu niste diplomati buni si vointa politica am putea obtine avantaje considerabile....nu este insa posibil ,tara fiind in mana unei clici mafiote,tradatoare a interesului national,ckica carwe trebuie starpita de urgenta....in alta ordine de idei...in acea facuktate de est sau vest,exista si studenti...de ce nu ies sa-si apere profesorul.....noi am facut asta in 74,si am avut castig de cauza,comunistii au cedat iar profesorul nostru a revenit in sala de curs,....voi ce faceti d-lor studenti...

    RăspundețiȘtergere