vineri, 25 octombrie 2013

LA ARAD. Monumentul Eroului Necunoscut MUTAT din centru pentru a face loc unei…piramide de sticlă

Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Avram Iancu nu este atractiv pentru turiști, crede primarul Gheorghe Falcă (FOTO: panoramio.com)
Potrivit unui proiect de hotărâre postat pe pagina de internet a Primăriei Arad, Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Avram Iancu ar urma să fie mutat în zona Cetății Arad.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de către primarul Gheorghe Falcă și are ca scop amenajare unei parcări subterane în Piața Avram Iancu.

În locul monumentului va fi amplasată o…piramidă de sticlă
 În proiectul de hotărâre care urmează să fie introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Arad, primarul Falcă invocă necesitatea redării atractivității pieței pentru cetății din Arad și pentru turiști.

”Necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona centrală a municipiului cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei centrale a municipiului în scopul redării atractivităţii acestuia atât pentru cetăţenii săi cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al municipiului”, afirmă primarul Falcă în expunere de motive a proiectului de hotărâre.

Așadar, în opinia primarului Gheorghe Falcă, Monumentul Eroului Necunoscut nu este un obiectiv cu care Aradul se poate mândri, motiv pentru care trebuie scos din centrul municipiului. În locul monumentului primarul Falcă vrea să amplaseze o piramidă de sticlă. Așa vor avea și arădenii cu ce să se laude.

Cu privire la soarta monumentului proiectul de hotărâre nu menționează decât o simplă propoziție, pierdută în cele 78 de pagini ale proiectului. Punctul 3.1.11 al proiectului precizează următoarele: ”Conform temei de proiectare, s-a individuat de comun accept cu beneficiarul reamplasarea statuii “Eroului necunoscut” in zona Cetatii”.

sursa: http://www.dantanasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu