miercuri, 29 ianuarie 2014

Presedintele CJ Harghita, despre drapelul Ungariei arborat pe o primarie din Romania: “Nu trebuie sa intereseze pe niciun cetatean din alta parte a tarii”

Dupa scandalul “stegului secuiesc” arborat de mai multe primarii conduse de UDMR sau PCM din Ardeal, unii edili etnici maghiari au decis sa arboreze pe sediul primariei chiar si steagul Ungariei.

In conditiile unei legislatii clare privind modul in care drapelul altor state poate fi afisat pe institutiile publice din Romania, demersul primarului din Madaras – amendat pentru gestul sau la finele anului trecut – se incadreaza in afara legii.
La articolul 7, Legea 75/1994 reglementeaza modul si situatiile in care drapelul unui alt stat poate fi arborat pe una dintre institutiile publice din Romania: “Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Cu toate acestea, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba (UDMR), are o alta interpretare a legii. Intr-un interviu acordat singurei publicatii de limba romana din judet, Informatia Harghitei, presedintele Consiliului Judetean considera ca primarul are dreptul sa afiseze orice simboluri doreste si ca drapelul arborat pe sediul institutiei publice nu trebuie sa preocupe pe nimeni din afara localitatii.

“Ce fel de steag este pe Primăria comunei Mădăraş nu ştiu de ce trebuie să-l intereseze pe un cetăţean dintr-o altă localitate, dintr-o altă parte a ţării. În fond, Primăria comunei Mădăraş este a cetăţenilor comunei Mădăraş, este instituţia lor şi nu a altcuiva.” a declarat Borboly Csaba pentru Informatia Harghitei.

In prezent, Borboly Csaba este judecat pentru abuz in serviciu si fals intelectual.

sursa: http://www.expresmagazin.ro

2 comentarii:

  1. Sa arboreze in puscarie....ca este camera lui....sau poate vine si Borbely...

    RăspundețiȘtergere
  2. Se intampla din ce in ce mai des in Romania acte de genul acesta si daca nu ne grabim sa facem ceva vom vedea nu numai bolboroci saba, ci cazanul va da in clocot. Va aduc aminte ca ungurii nu au reusit performanta asta cu violenta, ci sistematic prin cultura, traditii, gesturi umanitare, ajutati in primul rand de ignoranta poporului roman. Asa au inghitit nu numai sasi, secui sau slavi, ci multi romani. Cum e posibil? Politica in Romania e una corupta, pentru ca banul corupe. Valorile romanilor au devenit cele materiale, orbiti de bani si luxul occidentului, ei sunt gata sa-si vanda si parintii. Asta pe fondul inculturii care este amprenta bolsevicilor. A disparut cultura, traditiile neamului, credinta crestin ortodoxa, urmeaza limba poate...
    Sunt multi oameni care doresc sa faca ceva in situatia asta, dar putini vad adevarul, si d-aia nu se face nimic. Avem tradatori de tara si neam in politica, in institutiile statului, guvern, armata, iar cei care vor sa faca ceva pozitiv s-au refugiat in publicatii online. Subiectele din online incep sa fie tot mai interesante, traficul creste, cresc oportunitatile de dezvoltare si, mirajul banului si al succesului, sau mai direct, isi vara dracu coada din nou. Cati din voi sunteti gata sa faceti ceva activ: mergeti in scoli, acolo unde toata lumea stie ca nu se mai face educatie, faceti conferinte pentru tineri studenti, implicati studentii si toti tinerii interesati in cercetarile pe care le faceti. Si nu uitati minoritatile! Sunt oameni lipsiti de identitate in tara asta, unii nu au nici macar buletine! Cati din voi aveti curajul sa va ocupati de educatia rromilor, spre exemplu? Poate ungurii vor avea, sa vad atunci pe unde scoateti camasa...
    Teoriile nazist fasciste sunt proastea si nu ajuta la nimic. Un parinte intelept nu-si da copilul afara din casa pentru ca seamana mai mult cu vecinul sau. Studiati istorie? Si n-ati aflat ca toti copiii alungati de acasa si-au ucis parintii? Sper sa nu fiti urmasii Romei...

    RăspundețiȘtergere