joi, 10 iulie 2014

O VESTE EXTRAORDINARĂ ÎN CAZUL NADĂŞ: Procurorii au descoperit falsurile din actele de retrocedare

Fals de proporții descoperit de procurorii DNA. Un sat întreg aproape a fost retrocedat pe baza unor documente falsificate. Este vorba despre satul arădean Nadăş. Falsurile au fost confirmate printr-o expertiză grafologică solicitată la cererea procurorilor.

Familia Colțeu, cea care a dobândit terenurile, ar fi folosit un act ce completa testamentul inițial, lăsat de o vecină pe care aceștia o îngrijeau. Și semnătura de pe document ar fi fost falsificată.

Documentul prevede că femeia a lăsat moștenire toate proprietățile, dar și drepturile viitoare asupra proprietăților care au fost revendicate, după ce ar fi fost confiscate de regimul comunist.

Totuși, femeia nu se mai afla în proprietatea terenurilor încă din 1939, când proprietățile au fost cumpărate de către societatea forestieră de la Nadăș.

Dosarul se află acum pe masa procurorilor DNA Timișoara. Mai multe persoane fizice și juridice sunt cercetate pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals. Printre acestea se află și notarul arădean în biroul căruia ar fi fost autentificate actele de moștenire. A fost de asemenea pus sechestru pe bunurile familiei Colțeu. Aceștia nu mai pot exploata masa lemnoasă din pădurea pe care o dețin la Nadăș.

„Ori de câte ori suntem în prezența unor infracțiuni de fals, una din modalitățile de soluționare a problematicii din punct de vedere al laturii civile a cauzei e anularea înscrisurilor falsificate. Pornind de la anularea înscrisurilor falsificate, toate celelalte acte întocmite pe baza acestor acte false urmează același principiu, al anulării lor”, a explicat procurorul general Tiberiu Nițu.

NOTA: Echipa de sprijin care, de un an şi jumătate, acţionează pentru apărarea drepturilor sătenilor din Nadăş şi pentru pedepsirea celor responsabili de uriaşul abuz căruia aceştia i-au fost supuşi este formată din Valentin Roman,Adrian Grigoriu,Ionuţ Frâncu, avocat Vasilica Coroiu, Marcel Bărbătei, Mihaela Mitrea, Alexandru Gheorghe, Angel Popescu.

AFLĂ TOTUL DESPRE CAZUL NADĂŞ, AICI:
http://www.vatra-daciei.ro/nadas-victima-furat-pamanturile/
http://valentinro.blogspot.ro/2014/02/vesti-bune-in-cazul-nadas-sechestru-pe.html
http://valentinro.blogspot.ro/2013/12/inca-un-judecator-implicat-in-cazul.html

sursa: http://www.digi24.ro

2 comentarii:

  1. Cinste voua,ati biruit niste neaveniti pe pamanturile astea care au luat pamantul pe nedrept si au neobrazarea sa-l revendice si in zi de azi,cu ce drept oare?

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere