marți, 28 octombrie 2014

DEZVALUIRI. Premierul Victor Ponta cedează UDMR patrimoniul ARMATEI ROMÂNE: 70 de hectare din Sfântu Gheorghe, făcute cadou UDMR

Potrivit Mesagerul de Covasna, în şedinţa extraordinară din 21 august a.c., membrii Consiliului Local Sfântu Gheorghe au aprobat proiectul de hotărâre în vederea iniţierii demersului pentru transferarea poligonului militar al municipiului din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Aparării Naţionale, în proprietatea oraşului şi administrarea Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Vezi și ÎN TIMP CE UDMR DISPREȚUIEȘTE ZIUA DE 1 DECEMBRIE. Premierul Victor Ponta alături de UDMR la comemorarea unor secui uciși de trupele ţariste şi austriece

Potrivit intențiilor oficiale ale primarului Antal Arpad Andras (UDMR) și ale consilierilor locali ai UDMR, formațiunea care controlează CL Sfântu Gheorghe, consemnate de Mesagerul de Covasna, dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, cele 70 de hectare de  teren vor fi împărţite bisericilor din municipiu, în vederea folosirii pentru  locuri de veci. 

Potrivit hotărârii, cele 70 de hectare vor fi împărţite conform nevoilor şi cererilor fiecărui cult în parte: biserica reformată, catolică şi ortodoxă vor primi fiecare câte trei hectare, biserica unitariană două hectare, biserica evanghelică un hectar. Totodată, cimitirului comun i se vor atribui cinci hectare, urmând ca restul pământului să fie folosit pentru construirea unor investiţii socio-medicale, dar şi a unui parc memorial al eroilor.

Tun imobiliar de proporții

Bunele intenții ale UDMR sunt însă doar de fațadă, afacerea din spatele acestei manevre cu patrimoniul Armatei Române fiind una imobiliară. Cotidianul.ro a publicat în urmă cu un an, sub semnătura jurnalistului Marcel Bărbătei, o analiză foarte bine documentată despre cazul poligonului din Sfântu Gheorghe.  

Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit până la ultima centimă, teren considerat zonă strategică a Armatei, a ajuns să fie parcelat pentru case de vacanţă. Unităţile militare din împrejurimi (atâtea câte au mai rămas) îşi deplasează soldaţii la trageri cu hârburi care consumă motorină „la greu”, cu căruţe, sau cu ce le mai dă mâna, tocmai la Braşov. Probabil din motive de reduceri de costuri şi eficienţă „maximă”!

Poligonul se află – sau bine zis se afla – lângă drumul care duce la Şugaş-Băi, o zonă feerică, râvnită de granzii locali. Graţie interpretării legilor (anti)româneşti, comisiile locale şi judeţene de aplicare a legii fondului funciar din Sfântu Gheorghe au hotărât să dea armata afară de pe propriu-i poligon, care deservea toate unităţile militare din regiune. 

Primarul Antal Arpad declara nu de mult că etnicii maghiari din Sfântu Gheorghe sunt „intimidaţi” de prezenţa poligonului în apropierea oraşului. Zis şi făcut; beneficiind de lipsa de reacţie a diriguitorilor Armatei din 2003 încoace – de când a început „ruperea” poligonului bucată cu bucată – şi a prefecţilor – cozi de topor -, „şmecherii” din UDMR, prin primarii din Sfântu Gheorghe şi Arcuş (fostă Valea Crişului), au intrat abuziv în posesia poligonului. Cum? Prin atitudinea defetistă şi uneori cu largul concurs al comandanţilor de garnizoană, al miniştrilor apărării şi al guvernelor instalate după 2003.

Vezi și EXCLUSIV. Ordonanță a Guvernului Victor Ponta: maghiarii se vor putea adresa în LIMBA MAGHIARĂ unei AUTORITĂȚI PUBLICE a statului român. VEZI despre ce autoritate este vorba!

Centrul de Instrucţie al Infanteriei – Poligonul de la Sfântu Gheorghe era un punct strategic pe harta României, un platou de peste 1.200 de hectare la înălţime, care străjuia întreaga depresiune. Armata a permis unor unităţi zootehnice să-şi desfăşoare păşunatul pe o parte a poligonului, în zilele în care acesta nu era folosit de trupe. 

Încet, încet, după revoluţie, în baza contractelor de dare în folosinţă cu unităţile respective, au început presiunile asupra unităţii militare care gestiona poligonul, proprietate a MApN încă din perioada interbelică. Nici vorbă de vreo confiscare de către comunişti a vreunei proprietăţi. 

Însă comisiile locale din Sfântu Gheorghe şi Arcuş au trecut peste adresele MapN în care se dovedea faptul că poligonul este proprietatea Armatei. În joc au intrat apoi prefecţi, comandanţi de unitate şi Cadastrul. Poligonul a fost luat bucată cu bucată şi împărţit „pe sprânceană”, lotizat, împrejmuit cu sârmă ghimpată, iar în anumite cazuri revândut.

Documente și detalii complete despre această afacere imobiliară pe cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu