luni, 1 decembrie 2014

La mulți ani, ROMÂNIA! La mulți ani, ROMÂNI!

La mulți ani, ROMÂNIA! La mulți ani, ROMÂNI, oriunde v-ați afla! Fiți mândri că faceți parte dintr-un popor cu o istorie, continuitate și rezistență unice, fiți mândri că aveți, cu toții, în trecutul familiei, un Ion și o Marie, care au luptat, au lucrat pământul, au creat legendele și basmele și v-au lăsat moștenire o țară minunată!


Fiți demni în fața oricărui străin, pentru că Parisul, de pildă, există numai pentru ca valurile migratorilor se spărgeau de dârzenia acelui Ion. Nu avem o Notre Dame, dar avem o Bârsana, nu avem un Colosseum, dar avem o Regia și un Cucuteni, nu avem eroi aventurieri, precum al Angliei Richard, ce-și căutau gloria prin țări străine, dar avem un Decebal ce a murit apărându-și propriul pământ. 

Dar asta nu este de ajuns, trebuie să înțeleagă fiecare român că frumusețea țării și bogățiile ei nu sunt totul, dacă poporul nu se deșteaptă, dacă nu începem să ne promovăm adevăratele valori, de la artiști la sportivi, de la inventatori la olimpici, daca nu ne protejăm cultura, dacă nu deschidem ochii și nu reacționăm în fața abuzurilor, dacă nu ne solidarizăm pentru binele comun.

Am demonstrat timp de mii de ani că suntem niște supraviețuitori, în ciuda a orice istoria a dus rău peste noi. Acum trebuie sa pregătim momentul în care vom putea arăta că nu ne-am limitat doar la supraviețuire, ci că putem sta cu fruntea sus în fața oricui, oricând.

Iar asta nu se poate face decat prin ieșirea din amorțire, din letargie, prin muncă, seriozitate, consecvență, prin strângerea rândurilor, prin alegerea cu grijă a liderilor, prin amendarea lor imediată atunci când ei nu servesc intereselor naționale. Iar acțiune nu înseamnă doar activitate în mediul virtual, ci implicare reală, concretă, în problemele ce ne privesc pe toți deopotrivă.

Prin noi curge sânge de Mușatini și Basarabi, de Vladimirești, de generații sute care au dat pământului natal sângele și sudoarea lor. Fiecare greșeala a noastră, a celor de azi, înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât o dezicere de ei, o trădare a memoriei lor. Nu avem voie ca, din pavăza Europei, să devenim ”orfanul” ei.

Așa că…FRUNTEA SUS, ROMÂNE, OCHII DESCHIȘI, MINTEA LIMPEDE!
LA MULȚI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu