luni, 23 martie 2015

Știința modernă confirmă: ”evreii” de azi sunt urmași ai khazarilor, nu ai israeliților antici


un articol de Valentin Roman

Una dintre dezbaterile aprinse, ce durează deja de câteva decenii bune, s-a născut ca urmare a întrebării ”Cine este stăpânul de drept al pământului reprezentat de Israel?”

Pe baza considerentelor religioase și cultural-istorice, opiniile se împart în două tabere distincte: cei care susțin dreptul evreilor asupra Israelului, ca fiind pământul promis de Dumnezeu lui Avraam și descendenților acestora și cei care contesta descendența actualilor locuitori majoritari din Israel din evreii biblici, antici.


Dezbaterea, de o bună vreme încoace, naște pasiuni, conflicte ideologice, armate și politice cu reprecursiuni grave in Orientul Mijlociu.

Textele biblice afirmă că Dumnezeu a dăruit Israelul lui Avraam și seminției sale. Dar acum apare o problemă. Și este o mare problemă…

Știința, prin mijloacele moderne de cercetare a moștenirii genetice, a descendenței unui individ sau popor, dovedește că cei care se autodenumesc azi drept ”evrei”, nu au au absolut nicio conexiune istorică cu spațiul geografic pe care îl reclamă ca fiind moștenirea lăsată de înaintașii lor. Concret, cea mai mare parte a ”evreilor” de azi nu se pot identifica drept urmași ai lui Avraam.

Rezultă de aici, așa cum afirmă Texe Marss, că ”Israelul este populat astăzi cu 7 milioane și jumătate de impostori”.

Un studiu ADN efectuat în anul 2012 de Dr. Eran Elhaik (culmea!...un ”evreu”) alături de cercetători de la McKusick-Nathans Institute of Genetic Medicine și Johns Hopkins University School of Medicine, publicat de Oxford University Press și acceptat de Society of Molecular Biology and Evolution, relevă că ”ipoteza khazară”, teorie îndelung contestată de stăpânii actuali ai Israelului, este, din punct de vedere științific, CORECTĂ!

Ce susține, mai exact, ”ipoteza khazară”? Este afirmat faptul că genomul actual al ”evreilor” este, de fapt, un mozaic, un amestec, dezvoltat pe o descedență primară din khazari, nu din israeliții biblici.

Ca atare, ”evreii” de nu au nicio conexiune cu Avraam, ci mai degrabă cu regele khazar Bulan si supușii săi din Khazaria, un spațiu locuit în primele secole ale erei noastre de un amalgam de triburi și neamuri cu origine turcică, convertite la iudaism în secolul al VIII-lea d.Hr. După convertire, și-au însuțit numele de ”evrei”, deși nu exista, în rândul acestor indivizi, nicio legătură istorică sau sangvină cu teritoriul Israelului.

După prăbușirea politică și militară a statului khazar, în secolul XI, acești ”evrei” semi-nomazi, reprezentând peste 25 de grupuri etnice, au migrat cu precădere în Rusia, Polonia, Ungaria și Germania, iar urmașii lor sunt cei care, în baza unei identități autoatribuite și false,au populat agresiv teritoriul anticului Israel, însușindu-și, prin forță, stăpânirea acestuia.

Concluzionând pe marginea studiului la care a lucrat, Dr. Elhaik declara, pentru ziarul Hararetz, că ”variatele grupuri de ”evrei” din lume nu împărtășesc o conexiune sangvină certă, singurul element de genom oarecum comun fiind cel khazar”.

Luând în considerare cele de mai sus, afirmația ce s-a dorit foarte categorică și aparținând lui Netanyahu, care susținea că ”Dumnezeu a dat acest pământ străbunilor noștri israeliți” este una mincinoasă, iar dreptul de deținere a Israelului de către actualii ”evrei” nu are fundament istoric.

De precizat că rezultatele studiului efectuat de Dr. Elhaik nu vin decât să confirme o serie de studii anterioare, unul dintre ele fiind realizat de Dr. Ariella Oppenheim de la Hebrew University, care în anul 2001, concluziona că ”evreii” se trag mai degrabă din khazari decât din israeliții antici. Mai mult decât atât, Dr. Oppenheim afirma că mai degrabă se poate identifica o înrudire cu israeliții antici în rândul palestinienilor de astăzi.

2 comentarii:

  1. Nu mai exista evrei si nici egipteni vechi de aproape 2000 de ani, de cand au fost cu totii ucisi de civilizatorii romani. Deoarece se rasculau si pe deasupra aveau si pielea neagra ca a stramosilor lor din Egipt si Etiopia.
    Romanii crucificau sau dadeau la lei pe oricine era " de culoare ".
    Nimeni din conducerea bisericilor si dintre iluminatii ce conduc lumea nu doreste sa se stie adevarul despre evrei sau egiptenii vechi si despre cine a fost cu adevarat Moise. Acum 150 de ani in urma descifrarii scrierilor egiptene s-a aflat adevarul, apoi s-a cenzurat.
    Khazarii ar trebui sa revina in adevarata lor tara sfanta Khazaria, unde este cea mai mare si fertila campie, plus cele mai mari zacaminte si exploatari de gaze si petrol. Au fost cuceriti si inlaturati de rusi. Dar si khazarii au cucerit ulterior intreaga Rusie, transformand-o in URSS prin Lenin si Trotsky.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romanii nu eliminau un popor din cauza ca era negru sau maro sau verde.Pe vremea aia culoarea pielii era doar o caracteristica, sclav era oricine nu conta ca erai negru sau alb, nu exista rasism, poate doar xenofobie dar nu rasism. Romanii eliminau orice popor ce detinea bogatii si care li se impotrivea si nu vroia sa le cedeze de bunavoie. .Si sincer nu cred ca i-a eliminat pe evrei si pe egipteni din istorie, dupa romani au mai trecuti si altii p-acolo cu genocidul. Exista si azi evrei adevarati precum si egipteni dar sunt pierduti in poulatiile locale si nu mai sunt constienti de asta.Iar evreii nu cred ca erau negrii, sigur erau maronii precum arabii, de fapt aratau la fel, doar sunt popoare semitice nu? Urmasii lui Sem. ;) Evreii negri de prin Africa sau SUA au mostenit traditia nu neaparat genele iar astea le-au mostenit de la casta preoteasca care a avut aceasta misiune. Cand evreii au fugit in Afrifca si-au luat traditiile cu ei si le-au lasat mostenire celor ce i-au primit.Plus ca israelitii nu erau toti de-o culare a pielii deoarece daca citesti in biblie o sa aflii ca oricine era putea fi primit in neam.

    RăspundețiȘtergere