joi, 20 august 2015

2,7 milioane de lei au pus politicienii trădători la dispoziția Institutului ”Elie Wiesel” în ultimii doi ani

un articol de Valentin Roman
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel” primește fonduri importante din banii publici. Și, după cum o relevă acțiunile sale, acești bani, banii românilor, sunt folosiți cu precădere împotriva acestui popor.
Una dintre cele mai perfide acțiuni ale acestui așa-numit institut a fost și este susținerea și promulgarea legii cunoscute sub numele de ”legea anti-legionară”, cu aportul și sprijinul oferit de politicieni aflați în funcții înalte.

Scopul acesteia vizează un atac direct la intelectualitatea românească mai ales din perioada interbelică și defăimarea acțiunilor Mișcării Legionare. 
Iar asta se întâmplă tocmai în contextul în care voci importante contestă corectitudinea respectivului act normativ, atât dintre istoricii români, precum este cazul academicianului Dinu Giurăscu, cât și dintre liderii evreilor.
Prietenul meu Dan Tănasă a publicat pe blogul său  un articol în care vorbește despre bugetul acestui institut, care, începând cu anul 2010, a început să crească într-un mod supect, ajungând ca, în 2015, acesta să fie tripu față de anul 2009. Redau mai jos informația, așa cum apare ea pe blogul citat: 
”Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel”, condus de Alexandru Florian, beneficiază de un buget fabulos din fondurile Guvernului României.
Dacă în 2005 bugetulTOTAL al Institutului, alocat din bugetul Guvernului României, era de doar 800.000 de lei, ajungând să fie de doar 483.000 de lei în 2009, Florian a avut la dispoziție peste 2,7 milioane de lei în ultimii doi ani pentru studierea Holocaustului în România.
Care sunt explicațiile logice și practice pentru care instituția condusă de Alexandru Florian are în 2015 un buget triplu față de anul 2009?
Despre o parte a activității instituției publice condusă de Alexandru Florian vă recomand să citiți:”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu