sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Armata continuă să fie instituția în care românii au cea mai mare încredere

un articol de Valentin Roman

Lipsită în mare parte de dotări tehnice moderne, cu ostași trimiși să lupte în războaiele altora în urma unor decizii proaste luate de politicieni slugarnici în fața occidentului, Armata continuă, totuși, să fie instituția în care românii au cea mai mare încredere.

Excluzând nivelul de conducere, numit, de multe ori, în urma unor decizii politice (prin avansări în grad peste noapte, lipsite de merit), corpul ofițerilor, al subofițerilor și al ostașilor români sunt, în continuare, entități care, în percepția poporului, reunesc oameni cu adevărat patrioți, în cea mai mare parte, dedicați, profesioniști, cu o conduită morală dezvoltată în spiritul sacrificului pentru Neam și Țară.

În acest sens stau drept dovadă sondajele de opinie realizate în perioada recentă de diverse instituții de profil pe tema încrederii românilor în organismele statului care îi reprezintă.

În 2014, de pildă, potrivit unui raport de cercetare IRES, încrederea mare sau foarte mare în Armată se situa la nivelul a 81% dintre subiecții chestionați, pe locul doi situându-se Biserica, cu 66% dintre respondenți având încredere multă sau foarte multă. Pe locul trei, potrivit raportului citat, regăsim SMURD-ul, cu 48% încredere multă sau foarte multă.

La rândul său, un sondaj INSCOP releva că, în luna iunie a acestui an, în clasamentul încrederii în instituțiile executive, conduce Armata, cu 75% dintre respondenți având încredere multă și foarte multă, urmată de Jandarmerie, cu 64% încredere multă și foarte multă. Pe locul III se poziționa DNA, cu 61% dintre cei chestionați având încredere mare ori foarte mare.

De asemenea, conform unui studiu SOCIOPOL, efectuat în luna octombrie a acestui an, peste 83% dintre subiecții intervievați și-au manifestat cea mai mare încredere în Armată și Pompieri.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu