joi, 12 mai 2016

În România se construiesc intens zeci de moschei, iar românii habar nu au

un articol de Valentin Roman

La începutul lunii aprilie a acestui an a fost inaugurată prima moschee din orașul Călărași. Până aici nimic ciudat, doar România este o țară a libertății pentru orice confesiune religioasă.
Numai că, în cazul de față, motivația ridicării construcției se bazează pe o miciună în ceea ce privește numărul de musulmani din județul Călărași.

Concret, potrivit unei declarații a muftiului Murat Iusuf, șeful cultului musulman din țara noastră, la nivelul judeţului Călăraşi ar fi aproximativ 2.000 de persoane cu etnie turcă şi tătară care, până la momentul construirii lăcaşului de cult, nu aveau unde să-şi oficieze sărbătorile, ”acest lucru reprezentând o necesitate pentru judeţul nostru”.

Cifra de 2.000 de credincioși musulmani nu este conformă cu realitatea. Potrivit datelor recensământului din 2011, la nivelul județului Călărași, doar 614 persoane și-au declarat apartenența la cultul musulman, dintr-un total de 306.691 de locuitori ai județului.

Asta nu ar fi singura problemă, însă moscheea s-a ridicat pe un teren cu suprafață de 975 de metri pătrați, care se află în proprietatea Primăriei Municipiului Călărași, dat în folosință cu titlu gratuit muftiatului din România. Din câte cunosc eu, în alte state, fiecare confesiune ori membri unei comunități religioase construiește lăcașe de cult pe terenuri achiziționate, nu primite în folosință de la instituții publice. Ești ortodox în Marea Britanie și vrei biserică ortodoxă? Foarte bine, îți cumperi teren, îți construiești biserică, nu-ți dă statul nimic. Dar, ca la noi la nimeni.

Inaugurarea moscheii din Călărași s-a făcut cu fast, nu mai puțin de 11 ambasadori ai unor state musulmane au fost prezenți la festivități. Treaba asta nu a răsfulat în presa centrală, decât la nivel local. Motivația, total anapoda, a lipsei de promovare a evenimentului, a fost dată de același Murat Iusuf, care suține că s-a preferat o mai mică mediatizare pentru că organizatoruu au dorit să evite ca subiectul să fie comentat de presă ”în tonul de până acum, sub influenţa evenimentelor internaţionale”. Decizia de acordare a terenului în vederea construirii moscheii a fost luată de consilierii din Călărași în cadrul ședinței din 27 august 2014.


Un lucru interesant și de precizat este faptul că, în timp ce atenția tuturor și dezbaterile se concentrează pe anunțul ridicării unei mega-moschei la București, Muftiatul Cultului Musulman din România, cu finanțare de la statele islamice, a început o cursă nebună de construire de noi moschei în diverse zone ale țării. Astfel, numai în perioada 2005-2015, 18 moschei și 23 de minarete au fost inaugurate pe teritoriul țării noastre.

7 comentarii:

  1. Va cadea peste noi blestemul lui Mihai Viteazul,Vlad Tepes,Stefan cel Mare,Sfintii Martiri Brancoveni,etc...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Din câte cunosc eu, în alte state, fiecare confesiune ori membri unei comunități religioase construiește lăcașe de cult pe terenuri achiziționate, nu primite în folosință de la instituții publice."

    Nici BOR nu a achizitionat terenul pentru constructia mega-catedralei din Bucuresti. Daca "dai" la unul, atunci dai la toti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar daca BOR ar primi gratuit teren de la statul roman pentru o mie de catedrale si tot nu vad de ce ar zice cineva ceva. BOR inseamna Romania si romanii. Musulmanii nu-s bineveniti aici - si nici stramosii nostri nu i-au primit aici altfel decat in trecere, nu le-au dat voie sa construiasca geamii. Unde e o geamie cu un minaret, acolo orice musulman din lume considera ca e dreptul lui sa ramana definitiv si ca acela e pamantul lui. Daca nu veti pricepe cum lucreaza mintea lor, sa nu va mirati mai tarziu cand va vor navali in case si vor atenta la nevestele si la copiii vostri la modul foarte normal si natural pentru ei! Treziti-va naibii odata din lene si ignoranta, nu mai fiti democrati si toleranti acolo unde e chestiune de viata si de moarte!
      Corolar: daca dai ceva BOR-ului, dai romanilor si Romaniei; daca dai ceva musulmanilor (arabi si alte natii pripasite prin Romania) iei copiilor tai de la gura si le intuneci viitorul. Ce tara le lasi copiilor tai?

      Ștergere
    2. BOR nu este nici "romani" si nici "Romania".
      BOR este o institutie religioasa, relevanta pentru cei care practica religia respectiva.

      Romania este un stat secular de la Cuza incoace.
      Geamiile s-au construit in Romania moderna pentru concetatenii nostri musulmani, si n-am auzit sa atenteze vreunul la nevestele si copiii nostri.
      Hai sa ne cunoastem mai intii propria istorie. Apoi sa ne respectam conationalii de alta religie decit cea ortodoxa, care platesc aceleasi impozite ca si noi, din care se finanteaza respectivele lacase de cult.

      Nu e nici o chestiune de viata si de moarte ci de respect pentru TOTI romanii.

      Ștergere
  3. Mihail, câine de circ, diferența e că ortodocșii sunt deja aici (de niște multe secole, în număr foarte mare și practic țara asta e a lor, au murit atâția pentru ea) iar musulmanii sunt invitați să vină prin construirea acestor moschei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Johnny.
      Ai dovedit ca patru clase sint suficiente.

      Ștergere
  4. Nu va ingrijorati! RABDARE! Ca la Uzina Mecanica Tohan (cum ai schimba procesul tehnologic, tot tancuri ieseau). Oricate moschei ar face, tot biserici ortodoxe vor iesi la final. Ca nu-i dupa planul oamenilor!

    RăspundețiȘtergere