marți, 8 noiembrie 2016

Vrei să schimbi România în bine? Schimbă-te întâi pe tine!

un articol de Valentin Roman

N-am o soluție care poate fi descrisă în câteva vorbe privind cum poate fi România schimbată. Este clar că asta nu se poate întâmpla peste noapte, dar putem, ușor-ușor, să creem premisele către acest deziderat. Câteva chestiuni de bun-simț și logice ar fi cele de mai jos, ce pot fi implementate la nivel individual, de fiecare în parte:

-  - Renunță la a te mai informa din presa audio/tv ori scrisă. Știm cu toții că instituțiile mass-media sunt controlate de persoane și grupuri care au tot interesul ca tu să fi prost și atenția să-ți fie abătută de la problemele cu adevărat importante care te privesc pe tine și țara.
- - . Fii parte activă în educația copilului tău! Pune-i cartea în mână, du-l la muzee, du-l să vadă obiectivele de patrimoniu, pune-l în contact cu tradițiile, învață-l despre adevăratele personalități și valori ale României.
-- Opune-te abuzurilor de orice fel, în comunitatea în care trăiești, fie ea cât de mică, alăturându-te celor care simt ca tine! Evită să petreci timpul cu oameni superficiali, limitați, preocupați doar de haina de pe ei și ce baga în gură!
--- Ia atitudine și fi solidar cu românii tăi atunci când sunt în situații grele ori supuși abuzurilor politice, ale justiției sau de orice alt fel!
- -  Nu mai lua drept bun nimic din ce ți se spune și educă-te să-ți dezvolți capacitatea de analiză și sinteză privind orice informație care ți se oferă!
- - Fii conștient de slăbiciunile tale și fă tot posibilul să ți le corectezi! Fi conștient de slăbiciunile poporului tău și fă tot posibilul să fi parte integrantă a efortului de corectare a lor!
- - Nu accepta compromisul niciodată în ceea ce privește apărarea românismului! El este primul pas către transformarea ta într-un mielușel blând gata de dus la tăiere.
- - Nu-ți mai vinde pământul străinilor, chiar dacă e tentant pentru că veniturile tale sunt infime! Într-o zi, tu ori urmașii tăi vei/vor regerata această decizie.
- -- Încetează să te mai vaiți ori să te mai simți nesemnificativ, pe asta mizează cel mai mult cei ce-ți vor țara și bunurile! Nu te mai simți mic, pentru că mai sunt câteva milioane de ”mici” ca tine, alături de care poți reprezenta o forță critică! Dacă tot știi că ești sub asediu, furat, mințit și reprezentat de politicieni corupți, vânduți altora, atunci acționează CONCRET, nu doar în mediul online!
- - Promovează informațiile corecte privind istoria și cultura națională peste tot unde te afli!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu