marți, 8 noiembrie 2016

Vrei să schimbi România în bine? Schimbă-te întâi pe tine!

un articol de Valentin Roman

N-am o soluție care poate fi descrisă în câteva vorbe privind cum poate fi România schimbată. Este clar că asta nu se poate întâmpla peste noapte, dar putem, ușor-ușor, să creem premisele către acest deziderat. Câteva chestiuni de bun-simț și logice ar fi cele de mai jos, ce pot fi implementate la nivel individual, de fiecare în parte:

-  - Renunță la a te mai informa din presa audio/tv ori scrisă. Știm cu toții că instituțiile mass-media sunt controlate de persoane și grupuri care au tot interesul ca tu să fi prost și atenția să-ți fie abătută de la problemele cu adevărat importante care te privesc pe tine și țara.
- - . Fii parte activă în educația copilului tău! Pune-i cartea în mână, du-l la muzee, du-l să vadă obiectivele de patrimoniu, pune-l în contact cu tradițiile, învață-l despre adevăratele personalități și valori ale României.
-- Opune-te abuzurilor de orice fel, în comunitatea în care trăiești, fie ea cât de mică, alăturându-te celor care simt ca tine! Evită să petreci timpul cu oameni superficiali, limitați, preocupați doar de haina de pe ei și ce baga în gură!
--- Ia atitudine și fi solidar cu românii tăi atunci când sunt în situații grele ori supuși abuzurilor politice, ale justiției sau de orice alt fel!
- -  Nu mai lua drept bun nimic din ce ți se spune și educă-te să-ți dezvolți capacitatea de analiză și sinteză privind orice informație care ți se oferă!
- - Fii conștient de slăbiciunile tale și fă tot posibilul să ți le corectezi! Fi conștient de slăbiciunile poporului tău și fă tot posibilul să fi parte integrantă a efortului de corectare a lor!
- - Nu accepta compromisul niciodată în ceea ce privește apărarea românismului! El este primul pas către transformarea ta într-un mielușel blând gata de dus la tăiere.
- - Nu-ți mai vinde pământul străinilor, chiar dacă e tentant pentru că veniturile tale sunt infime! Într-o zi, tu ori urmașii tăi vei/vor regerata această decizie.
- -- Încetează să te mai vaiți ori să te mai simți nesemnificativ, pe asta mizează cel mai mult cei ce-ți vor țara și bunurile! Nu te mai simți mic, pentru că mai sunt câteva milioane de ”mici” ca tine, alături de care poți reprezenta o forță critică! Dacă tot știi că ești sub asediu, furat, mințit și reprezentat de politicieni corupți, vânduți altora, atunci acționează CONCRET, nu doar în mediul online!
- - Promovează informațiile corecte privind istoria și cultura națională peste tot unde te afli!

3 comentarii:

  1. Totul bine cu excepția titlului.
    Doamne, ajută!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine zis...
    Dar ce facem cu vârstnicii nostalgici și încăpățânați, care au impresia că sunt deținătorii Adevărului absolut, fiindcă așa a zis la tv!?!

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand trebuie un lider,care sa adune sub aripa lui creiere/luminate,cu credinta in Dumnezeu,pentru fiecare judet din tara sa fie numite citeva persoane,dar facut in asa fel ca sa-l descopere unul pe celalalt daca trece de partea raului,mita,beneficii,avantaje,etc.fiindca acum tentatia e mare,juram sa ne aparam tara,/ca ne ataca din toate partile,,,fiara/sa nu fie partid ca de partide,suntem saturati/de toti acesti nesatui,pe post-de-pirati,/sa se numeasca, Comunitatea Dacilor,Frontul Dacilor,,,etc asa trebuie o adunare cu tineri ,rudenii,nu Yuda*care te cumpara si,vand si stabilit;Xeroxat un anunt si dat public din mana in mana ,specificat,cei care nu participa nu vor avea drepturile care se vor stabili ulterior,exact ca in reclamele cu telefoane,etc,tu nu esti,(ROMAN)esty,,,Din DACI,si lupta se cere trebuie s-o ,,FACI!Domnul sa ne ajute ! Amin !

    RăspundețiȘtergere