marți, 23 aprilie 2013

Române, află cine eşti şi fii mândru de ţara ta şi de poporul tău! Porţi în fiinţa ta istoria Europei.

4
un articol de Valentin Roman

Am demonstrat, până acum, pluridisciplinar, ce nu suntem, anume că nu suntem un popor de adunătură, urmaşi de soldaţi şi colonişti romani veniţi de prin toate colţurile lumii antice.

Cine a avut urechi să audă, ochi să vadă şi curiozitate să cerceteze dincolo de manualele şi carţile istoriei oficiale, lucrurile sunt clare. Paleogenetica, de pildă, a demonstrat fără drept de apel, în ceea ce priveşte etnicitatea noastră, că avem aici, exact pe acest pământ, rădăcini din vremuri imemoriale.

Evident, poporul nostru a suferit şi el, de-a lungul secolelor şi mileniilor, influenţe etnice, lingvistice şi culturale, fie din partea celor ce ne-au fost sau ne sunt şi azi vecini, fie din partea celor ce au tranzitat acest teritoriu spre alte meleaguri.

Însă baza noastră etnică, stratul cel mai solid a rămas cel traco-geto-dacic, în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei şi a încercărilor unora de a maghiariza, rusifica, turci sau slaviza. Pe acest subiect orice discuţie cu cei care contestă realitatea este, încă din debutul său, o pierdere de timp.

Vă îndemn ca, de astăzi înainte, să vorbim mai mult despre ceea ce suntem, despre lucrurile frumoase ale acestei ţări, despre oamenii săi minunaţi, din trecut şi din prezent, despre bogăţiile sale, despre ape şi munţi, despre holde şi cântece, despre poveşti cu zâne şi Feţi-Frumoşi, despre bunici şi părinţi ce ne-au dat nume. Vă îndemn să vorbiţi tuturor despre olimpicii noştri, despre savanţii noştri, despre eroii noştri militari şi voievozii bătrâni.
Ştefan cel MareVorbiţi-le despre toate astea copiilor voştri, prietenilor şi rudelor, străinilor cu care intrati în contact, vorbiţi despre asta pe internet, pe profilele voastre de pe reţelele de socializare şi pe blogurile voastre.

Aratăţi, astfel, că vă pasă şi că avem puterea să ne luptăm cu campania de distrugere a entităţii noastre ca neam, campanie tot mai accentuată, ce distruge situri arheologice, închide muzee, serveşte elevilor manuale aberante şi promovează, prin canalele media, numai non-valori.

Pune în slujba României o oră pe zi, atât, nu mai mult, o oră în care o poţi descoperi pas cu pas, îi poţi cunoaşte trecutul, întelege prezentul, îi poţi descoperi personalităţile adevărate şi îi poţi construi viitorul. Afla pe unde se mai găsesc ultimii meşteri artizani de tulnice şi mergi să-i vizitezi! Află mâinile cărei bunici mai îmblânzeşte iţele războiului de ţesut şi mergi să-i i le săruţi!

Află în ce sate meşterii olari, a căror ştiinţă vine tocmai din neoliticul Cucutenilor, mai dau viaţă lutului şi mergi să le asculţi poveştile despre oameni, pământ şi suflet. Află ce munte, râu sau codru poartă vreo legendă şi vizitează-le, închide ochii şi fi parte a poveştii pe care ele o deapănă de mii şi mii de ani.

mestesug-razboi-tesutApără-i pe ai tăi în faţa celor străini! Spune-le că român nu înseamnă hoţ de buzunare, nici manelist, nici cel ce sparge seminţe în colţul blocului fără să aibă vreun căpătâi pe lumea asta, nici cei cu ceafa în patru straturi care îşi atârnă la gât lanţuri groase din aur şi nici femeia cu fuste înflorate care stă cu mâna întinsă pe bulevardele capitalelor europene.

Spune-le tuturor că român şi autohton înseamnă Ştefan cel Mare, pavăza creştinităţii împotrivă tăvălugului otoman, înseamnă Henri Coandă şi Aurel Vlaicu, înseamnă Dromihete şi lecţia de morală dată lui Lisimah, înseamnă Eminescu, înseamnă gimnastele noastre de aur şi olimpicii noştri care domină concursurile înternaţionale de decenii întregi. Român este bunicul tău ce a luptat până în munţii Tatra şi la Cotul Donului, iar româncă înseamnă bunica ta ce a rămas să-l aştepte crescându-şi pruncii să fie oameni, nu cerşetori.

Spune-le copiilor tăi că super-eroii noştri nu sunt Batman şi Superman, ci Greuceanu, Făt-Frumos, Sfarmă-Piatră, Setilă şi Părăsilă Lăţ-Lungilă şi că frumoasa noastră din legende nu este Catwoman, ci Ileana Cosânzeana. Ai noştri super-eroi nu au 50 de ani, ci vârste milenare, aparţin acestui plai din vremuri ce se pierd în negura istoriei.
voronetSpune-le străinilor că suntem neam vechi, că Europa a învăţat să cultive pământul de la cei ce-şi odihnesc de mii de ani oasele în glia noastră şi că am umplut mări de sânge apărându-i şi ei liniştea. Neamul meu nu a avut linişte să construiască catedrale măreţe pentru că a stat mereu cu o mână pe plug şi cu una pe sabie.

Neamul meu subjugat şi nu a exploatat niciodată pe alţii şi de-asta oraşele lui nu sunt la fel de bogate pentru a fi admirate de turişti precum Londra, Paris, Roma sau Madrid, capitale ale unor ţări care, secole de-a rândul, au furat, au înrobit, au ucis pentru huzurul propriu.

Nu avem Notre Dame, dar avem Voroneţ, nu avem Waterloo, dar avem Podul Înalt, Mărăşeşti şi Posada, nu avem Turnul Eiffel, dar avem Babele şi Sfinxul, nu avem Riviera Franceză, dar avem Delta Dunării şi nu avem o Statuie a Libertăţii, dar avem un Gânditor de la Hamangia.

peisaj RomâniaMândreşte-te cu ţara ta şi numeşte-i pe toţi românii fraţii tăi! Să nu-ţi fie ruşine nicăieri pe unde viaţă îţi va purta paşii şi în faţa nimănui, pentru că tu nu eşti dator cu nimic nimănui!

Fi blând şi primitor cu oricine îţi calcă pragul sau îţi cere sprijinul, ascultă-l pe cel de lângă tine şi nu-l lăsa singur la greu! Arată lumii că ai moştenit sufletul mamei şi tatălui tău, oameni simpli şi buni! Dar, în acelaşi timp, apără-ţi poporul, ţara şi istoria, ia atitudine în faţa oricărui abuz, manifestă-te clar şi public împotriva oricui doreşte să-i ia din pământ, din suflet şi din linişte.

Suntem un neam, dincolo de a fi europeni, suntem noi, eu, tu şi toţi ai noştri ce grăiesc aceeaşi limbă şi îşi au strămoşii îngropaţi în acelaşi pământ. Ridică-ţi fruntea, luminează-ţi privirea şi gândurile şi stai drept în faţa oricui pentru că porţi în fiinţa ta începutul istoriei Europei!

Şi de eşti plecat printre străini tu, frate al meu, iar dorul de pământ şi cer românesc îţi face inima să plângă uneori, vino acasa! Noi, ai tăi, te aşteptăm.
drapel-romania

9 comentarii:

  1. http://gandeste.org/general/spiritul-dacic-renaste/28041
    Rezultatele obtinute in urma “studiului de paleogenetica realizat in Germania de domnul prof. univ. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de Biologie Umana si Antropologie al Universitatii din Hamburg, si doamna dr. Georgeta Cardos, cercetator stiintific biolog, specialist in genetica” determina revizuirea si schimbarea informatiei actualelor manuale de istorie.

    “Potrivit acestui studiu populatia actuala a Romaniei este clar inrudita cu populatiile care au locuit pe teritoriul Romaniei in Epoca bronzului si a fierului, adica acum 2 500 – 5 000 de ani, fapt care scoate in evidenta continuitatea acestui popor…si rastoarna teoria romanizarii Daciei ca si a descendentei romane” a poporului nostru.(sursa: autor Daniel Roxin – “Spiritul Dacic renaste” Editura Vidia 2012)

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari pt articol... cuvintele dvs m-au lasat pe mine fara cuvinte si m-au facut sa lacrimez

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare articolul . Tine - o tot asa .

    RăspundețiȘtergere
  4. QED
    no comment
    Iulian Munteanu

    RăspundețiȘtergere
  5. La citirea acestui articol, domnule Roman, nu am plans, am urlat; un urlet al disperarii si neputintei. Din disperare , spre rusinea multora dintre noi, ne-am parasit tara. Din neputinta caci nu vedem cale de Intoarcere. Nadejdea ne este In oameni ca dumneavoastra , desi putini la numar, care vreti sa indreptati lucrurile. Bunul Dumnezeu sa va ajute!

    RăspundețiȘtergere
  6. frumos scris. este cam ceea ce cred eu despre romania cu toate ca sunt luat in gluma 20% din cazuri. eu merg inainte cu un sentiment de implinire si mandrie ca sunt roman

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacia(Romania) este muntele casei Domnului. Iisus Hristos este regele Dacilor. Crestinismul este mirasa regelui Daciei. Regele Daciei avea doua sotii(doua legaminte pentru Patrie), una era legata de pamant/etnie si a doua era legata de cer, deci era nelegata, era libera. Noua ordine mondiala avea ca centru Dacia.
    Cand biblia vorbeste despre cele zece fecioare, ea face referire la 'poporul ales', la 'casa lui Dumnezeu' si aceasta suntem noi. Cele zece fecioare, acestea sunt: Ardeal (Transilvania), Muntenia, Basarabia, Moldova ,Oltenia ,Dobrogea, Banat, Crișana, Bucovina, Maramureș.

    RăspundețiȘtergere
  8. Emilia Trandafir26 aprilie 2013 la 12:45

    Emotionant articol !!!
    Eu am trait in Spania 12 ani si stiu ce e dorul de tara , dar mai stiu ca nicidata nu mi-a fost rusine sa spun cuiva ca sunt romanca . Din contra , am purtat cu drag costumul popular romanesc si am arborat cu drag steagul tarii mele , de cate ori a fost nevoie. Si asa voi face tot timpul de acum in colo cat voi trai !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. frumos articol, frumoase comentari si ma simt bucuros ca sint romanii demni de natia lor si obiceiurile noastre stramosesti. ar trebui romanii si romania sa se trezeasca l-a nationalism si sa nu ajungem o tara conolizata. succes pentru tot ce faceti pentru a raspindi si informa nationalismul ROMANESC.

    RăspundețiȘtergere