sâmbătă, 22 iunie 2013

Antisemit ≠ antievreu! Respingeţi propaganda mincinoasă!


Cum poate fi antisemit un reprezentant al unui popor semitic?
un articol de Valentin Roman

Una dintre marile păcăleli ale istoriei este reprezentată de inventarea şi promovarea termenului de "antisemit" cu înţelesul de "antievreu". Termenul "antisemit" a fost lansat în 1879 de jurnalistul german Wilhelm Marr (1819-1904) într-o broşură propagandistă.

În prezent, prin atitudine antisemită se înţelege o atitudine de natură politică, socială şi religioasă ostilă faţă de evrei ca atare, numai pentru că sunt evrei şi, în multe state ale lumii, aceasta este pedepsită cu amenzi sau, în cazuri anume, chiar cu închisoarea. Articolul de faţă nu se doreşte nici contra, nici pro evreilor, ci se vrea a lămuri o eroare în care cei mai mulţi oameni încă persistă.


Ce înseamnă, de fapt, "antisemitism"

Avraam, părintele arabilor şi evreilor


Potrivit tradiţiei iudaice, dar şi celei arabe, Avraam este considerat "părinte" ale grupului de popoare semitice ce au populat, în fază iniţială, Orientul Mijlociu, de unde s-au răspândit, ulterior, şi în alte zone, precum nordul Africii.

Termenul semit a fost folosit pentru prima oară în 1781 de istoricul german August Ludwig von Schlözer, care s-a inspirat din genealogia popoarelor stabilită de tradiţia biblică.

Mai exact, termenul de "semitic" provine de la Sem, fiul biblicului Noe şi tată al lui Avraam. Acesta din urmă este considerat "părinte" ale evreilor, prin fiul său Israel (sau Iacob), dar şi "părinte" al arabilor, prin alt fiu al său, numit Ismael. Astfel, pe linia tradiţiei, evreii şi arabii de astăzi sunt, de fapt, veri din punct de vedere genetic.Aşadar nu poţi fi antisemit decât dacă eşti şi antiarab, un doar antievreu...

De asemenea, privind lucrurile din punct de vedere lingvistic, avem de-a face cu o o familie a limbilor semitice, din care fac parte, printre altele, ebraica, araba, etiopiana şi malteza. Prin urmare şi dacă ne raportăm la situaţie din punct de vedere lingvistic, rezultă tot că evreii şi arabii de azi sunt strâns înrudiţi. Aşadar nu poţi fi antisemit decât dacă eşti şi antiarab, un doar antievreu...Sau, şi mai hilar, cum pot fi arabii, per ansamblu, catalogaţi drept antisemiţi, când ei înşişi sunt...SEMIŢI!

O concluzie de bun-simţ, care se poate trage în mod logic, este că termenul "antisemit" descrie persoană ce manifestă o atitudine ostilă nu doar faţă de evrei, dar şi faţă de arabi. În realitate, însă, caracteristica, aşa cum am precizat şi mai sus, a fost promovată în cazul celor ce manifestă intoleranţă doar faţă de evrei, aşadar s-a promovat o idee falsă.


Pedepsirea atitudinilor "antisemite", o măsură menită să plaseze toate popoarele lumii în inferioritate faţă de evrei



Probabil că nu există popor pe lumea aceasta care, în urma unor experienţe acumulate în trecutul său, să nu aibă şi astăzi ranchiuni şi şicane mai mici sau mai mari cu vreun alt popor, mai ales în cazul vecinilor. Noi, românii, de pildă, ne mai ciondănim cu ungurii pe diverse considerente istorice sau teritoriale, grecii au o relaţie încordată şi acum cu turcii şi cu cei din FYROM şi lista poate continua cu nenumărate exemple asemănătoare.

Însă, cu toate acestea, în România nu eşti pedepsit cu amendă sau închisoare dacă ţipi ceva împotriva ungurilor în gura mare pe stradă. La fel, nu sunt pedepsiţi nici ungurii ce manifestă împotriva României chiar pe teritoriul ei. Nu rişti amendă sau puşcărie nici măcar daca strigi "Jos Băsescu" sau numele cui ar fi preşedinte la acel moment.

În schimb, dacă te pune dracu să zici ceva împotriva evreilor, nu neapărat vreun îndemn la crimă, violenţe sau alte lucruri de genul acesta, ci pur şi simplu dacă îţi expui public opiniile negative privind acest popor, ei, atunci, o rişti rău de tot.

Le fel, de pildă, dacă îţi manifeşti simpatia faţă de cauza şi situaţia palestinienilor, eşti ştampilat drept "antisemit" şi rişti să fi pedepsit. Aberant, cred eu, în contextul în care palestinienii sunt şi ei, la rândul lor SEMITICI!!! Ar însemna să fi şi împotriva lor pentru a fi un antisemit, ar însemna să fi atât împotriva evreilor, cât şi a tuturor arabilor.

În mod concret, legea te obligă să-i iubeşti pe evrei, iar dacă ai vreo problemă cu ei, să taci. În acest mod, alături de alte multe metode, mai ascunse sau mai făţişe, poporul evreu este poziţionat cu drepturi superioare celorlalte popoare, lucru anormal, aberant, nejustificat şi care trebuie respins.

10 comentarii:

  1. Evreii conduc lumea, la ce ne putem astepta?
    Ei detin bancile si fondurile monetare internationale, ei sunt la conducerea celor mai puternice state din lume, ei sunt conducatorii masonilor, ei sunt impotriva Bisericii Lui Hristos.
    Si Hitler facea rau ca ii omora? Stia el ce stia, nu cred ca era atat de nebun pe cat se promoveaza (de catre evrei bineinteles).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacus Malus

      Mihai (nume românesc, comportament evreiesc), "Mihai17 iulie 2013, 10:25
      Nick ... ai o atitudine nazista si antisemita, de fapt comentarii ca ale tale le fac atatia romani. Comentariile la adresa evreilor pe internet sunt pline de injuraturi, insulte, ca Hitler a procedat corect cu evreii, altii neaga existenta Holocaustului (tot din ura fata de evrei) etc. ... aceasta este gandirea ortodocsilor romani."

      In primul rind antisemitismul tocmai a fost demontat in acest articol. In al doilea rind cind faci afirmatii la adresa intregului popor, ar trebui sa fii mai ponderat, mai ales cind spui despre "ortodocsii români", ptr ca in cazul reciproc in care românii spun ceva de evrei, devin "antisemiti". Deci tu cind jignesti practic un popor intreg de "ortodocsi" devii antiromân. Nu-mi aduc aminte la acest articol sa vad nimic spus despre htiler ca a procedat bine. Dar daca ai fi avut bunul simt sa cauti pe internet, ai fi descoperit cu "stupoare" ca exista deja sute de evrei care critica deschis propaganda sionista a holoccashului. Care NICIODATA NU A FOST DEMONSTRATA, chiar oficial, propaganda isrealului revine asupra cifrei de 6 milioane si o reduce la 2,8. Asa ca simplu fapt divers!

      Si in ultimul rind, genul asta de invective, de atacuri engros indreptate impotriva noastra, doar fiindca nu va mai suportam comportamentul, deja a devenit mult prea previzibil si mult prea enervant. Cumva sinteti prea prosti sa va dati seama ca este exact genul de lucruri care enerveaza pe oricine? Care si sa nu aiba nimic impotriva vreunui evreu, citind asa ceva sa simta o urma de scirba? Sau de furie? Sau cum se face ca de cel putin 2.000 de ani VA PLINGETI INCONTINUU ca TOATA LUMEA ARE CEVA CU VOI! Dar NICIODATA NU V-A TRECUT PRIN CAP, CA POATE ARE VREO LEGATURA CU COMPORTAMENUL VOSTRU? Uite un mic exemplu, numele cu care va prezentati, ca si cum ati fi de-ai nostri, desi va identificati cu alta etnie. Ce comportament de om normal e asta?

      Ștergere
  2. Salutari
    Eu sustin pacea in Orientul Mijlociu si independenta Palestinei...m-am trezit terorist hamas, tarfa da arabi si antisemit fascist deoarece nu le convine sa-i sustinem pe palestinieni, aflati sub ocupatie din 1948. Pacea in orientul mijlociu nu convine anumitor interese deci sunt in totala contradictie cu politica globala de mentinere a starilor de conflict in scopul manipularii economiei globale

    RăspundețiȘtergere
  3. Ungurii nu au fost arsi in crematorii cu milioanele. Cine isi uita trecutul e posibil sa il repete. Chichitele etimologice sunt irelevante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant articolul; si ajungem la concluzia ca toti suntem egali in drepturi, dar unii sunt mai egali ca altii !
    Multumesc Valentin pentru observatie

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate ! Si vad ca nimeni nu-ti gaseste de buna explicatia logica pe care le-o dai referitor la tema. Si acum primesc si eu o amenda?
    Oricum, asta este o realitate ce a spus!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. A fi impotriva violentelor facute de israelieni, nu inseamna a fi impotriva israelienilor!
    Inseamna ca sunt PENTRU viata! Dreptul la viata reprezinta un drept fundamental al omului, fie el evreu, palestinian, tigan, crestin, musulman, alb, negru, etc.
    Daca cineva va ameninta cu faptul ca ati comis o infractiune spunand asta, va atrag atentia ca exista Art. 193 din Codul Penal in vigoare!
    Ameninţarea
    Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
    Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

    Cod penal actualizat prin:
    Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006

    RăspundețiȘtergere
  7. http://valentinro.blogspot.ro/2015/03/stiinta-moderna-confirma-evreii-de-azi.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Ia vedeti: p'aici nu tot despre evrei e vorba...??? http://www.stiri-extreme.ro/ce-dovezi-mai-vreti-romanasilor/#

    RăspundețiȘtergere