joi, 8 august 2013

Române, spune lumii cine eşti! 9.000 de ani de istorie îţi cer asta.




un articol de Valentin Roman


Se încearcă tot mai mult ca identitatea naţională a românilor să fie ştearsă, mascată, ascunsă, ca parte din amplul proces de globalizare pe care băieţii “deştepti” l-au demarat de ceva vreme.

Raportându-ne strict la ţara noastră, avem exemplul concret de cum funcţionează propaganda, de cum se aplică strategiile ce au ca rol menţinerea poporului într-o stare de necunoaştere, de anihilare a oricărui sentiment sau manifestare naţionale.

Toate au ca scop final crearea contextului în care românii nu vor mai fi stăpâni în ţara lor, în care toate resursele pământului vor fi exploatate de alţii şi în care cei venetici de neam şi ţară vor putea să se aşeze pe terenurile cumpărate stupid de ieftin de la românii sărăciţi inteţionat în ani şi ani de zile. 
Ceramică de Cucuteni...vechime 7.000 de ani, pe când Europa..."dormea"

Căci un popor fără identitate este asemeni unui orfan pentru care uşile orfelinatului se deschid la 18 ani, iar el este pur şi simplu aruncat în vâltoarea vieţii fără părinţi care să-i ghideze paşii, fără un sistem de valori construit, singur şi expus.

Aşadar criza identitară este cea mai gravă situaţie în care se poate afla un popor. “Tăierea” rădăcinilor de către cei ce ne scriu istoria, promovarea intensă prin canalele media a elementelor subculturale, lipsa de susţinere a culturii, a inventatorilor, a olimpicilor, a scriitorilor şi artiştilor, toate la un loc contribuie la distrugerea României şi românismului în genere.

Şi totuşi, oricât ar încerca “EI”, noi încă existăm. Şi nu doar vieţuim, ci suntem mlădiţe ale unui trecut incredibil, suntem copii ai unui pământ plămădit cu oasele, sângele şi sudoarea a sute de generaţii de strămoşi, ce coboară în vechime până în vremuri imemoriale. Căci despre noi nu se poat spune c-am fi venit de undeva…noi suntem D’ACIA!

Noi avem un bunic sau o bunică în fiecare Vasile, Ion, Gheorghe, Ana, Safta sau Mărioara din orice sat al României.

Măria sa Ştefan cel Mare, domnul Moldovei
Iar tu, român de-al meu, călător pe alte meleaguri, spune-le celor ce te vor întreba cine eşti şi de unde vii, că palmele înaintaşilor tăi au creat ceramica de Cucuteni, cea mai veche formă de artă elaborată a Europei, că mâinile lor au fost primele de pe acest continent care au folosit coarnele plugului şi care au cultivat solul.

Spune-le ca agricultura la noi, creşterea animalelor, meşteşugurile şi tot ce înseamnă sedentarism şi rădăcini în pământul natal au început în mileniul VII î.Hr., în timp ce în restul Europei era beznă, abia 1.500-2.000 de ani mai târziu aceste practici fiind atestate în vestul considerat azi a fi „zona civilizată”

Mai spune-le străinilor că Bucureştiul românilor nu are măreţia şi grandoarea arhitecturală a Parisului, Romei, Madridului sau Londrei pentru că noi ne-am construit oraşele cu propriile mâini şi resurse, nu prin munca sclavilor şi cu bunurile jefuite de imperiile coloniale antice şi medievale. 

Spune-i spaniolului, de pildă, că palatele madrilène sunt constuite cu plata de robie şi sânge a incaşilor şi cu aurul furat de la aceştia. Iar englezului să-i spui că al lor Richard Inimă de Leu a fost doar un aventurier în căutare de glorie personală, care şi-a falimentat ţara pentru a-şi susţine campaniile dezastruoase din Orient, comparativ cu al nostru Ştefan, care, prin acţiunile sale, a fost un "Athleta Christi" întru apărarea întregii creştinătăţi...

Tot străinilor, când te vor privi arogant, spune-le că îşi datorează bunăstarea şi gradul de confort şi civilizaţie nouă, care secole de-a rândul am stat pavăză în calea otomanilor, tătarilor, în faţa întregului puhoi asiatic ce s-a revărsat după jaf şi crimă în această parte de lume.

Tu, române, nu ai de ce să ţii capul plecat în faţa nimănui, niciodată, pentru că tu pe pământul tău ai stat, nu pe al altora, tu l-ai muncit şi făcut să rodească, tu ai stat cu o mână pe plug şi alta pe sabie şi nu ai râvnit niciodată la bunul altuia. 
Dor...dragoste...pământ...viaţă

Cum să fi creat tu cultura Vestului, când toată istoria ta a trebuit să lupţi împotriva jefuitorilor şi să munceşti pentru a pune un boţ de mămăligă şi o bucată de brânză pe masă, la copii? 

Şi totuşi, chiar şi în atare condiţii, pământul nostru a dat un Creangă şi un Eminescu, pui de ţărani români, dar care pot sta la loc de cinste în panteonul culturii universale, alături de un Lord Byron sau un Shakespeare.

Nu ai avut de ce să o faci, pentru că 9.000 de ani de sedentarism pe pământul tău au făcut ca, între tine şi el, vene solide, din sânge, pământ şi apă, s-au creat. Nu ai avut de ce să o faci pentru că munţii, câmpiile, râurile, dealurile, marea, toate câte sunt ale tale şi-au oferi tot ce avai nevoie.

Ridică-ţi ochii şi priveşte-l pe străin în ochi, căci eşti din neam vechi, eşti copil de oameni buni, frumoşi, harnici, credincioşi, curaţi, ospitalieri, cinstiţi, răbdători, dar şi viteji, aprigi şi neînfricaţi atunci când Ţara o cere. Lumea să ştie românul nu înseamnă şatră, nu înseamnă manea...

Ştiu că acum eşti trădat de tot ce înseamnă politicieni, dezamăgit de tot ce înseamnă liderii tăi, furat, minţit, sărăcit pe zi ce trece tot mai tare, obligat să munceşti pentru străini, departe de tot ce îţi este drag ţie, dar va veni o vreme, frate român al meu şi soră româncă a mea, când buciumul de schimbare, cel ce va chema pe toţi copiii României, va suna din nou.

Va veni o vreme când nu va mai trebui să fi umilit în ţara ta de minoritari sau să plăteşti credite pe 30 de ani pentru o garsonieră, în timp ce alţii îţi împodobesc cu zeci de turnuleţe palatele ostentative, construite pe furt.

Va veni o vreme când nu te vei mai simţi ca având mai puţine drepturi, în mod paradoxal, decât cei ce sunt străini de acest pământ şi va veni o vreme când aurul, apele, pădurile, holdele şi însăşi soarele de pe cerul României vor fi iarăşi ale tale.

Să auzim de bine, române! Şi nu uita că pe lumea asta nu ne avem decât unii pe alţii, toti ai noştri, cei ce suntem fraţi!

29 de comentarii:

  1. ce frumos!!caca romanii ar fii mai nationalisti si mai iubitori de tara si ce.i de la putere nu ar fura cu nerusinare si daca noi nu am fii nevoiti sa lucram pt straini in propia noastra tara pt 2 lei.....ce bine ar fii.....sa speram ca romania se va trezii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand spui romania se va trezim , mai bine zi hai sa ne trezim totzi totzi suntem vinovatzi ; ignoram sau citim si vedem realitatea si iarasi ignoram si ramanem nepasatori. Avem o tara bogata dar am lasato strainilor sa scota bani din ea si noi sluga la ei am plecat in strainatate vrem avere si lux nu am putut sa strangem din dintzi si sa facwm romania sa prospere ne-am vandut strainilor copii , femeile nu am respectat nimic din ce nea lasat stramosi nostri macar onoarea si vitejia dacilor nu am vrut so dovedim ce facem cu ele ; nu trece prin stomac am distruns tot ce era frumos si acum incercam sa dam vina pe cine ? Pe cei de la conducere noi am ales , si tot noi suntem responsabili de cea ce fac catacem din gura si stam spectatori cum fura si distrug. Si sa nu uitam un lucru am devenit cei mai ieftini oameni ne vindem prea repede si pe preturi de nimic.......suntem egoisti si ne gandim doar la noi nu ca si alte popoare lasa ceva tot timpul si pt ceilalti.....sun multe de zis Dumnezeu sa ne dea intelepciune...avem nevoie

      Ștergere
    2. este usor sa generalizam. nu zic ca nu ai dreptate in privinta ca suntem toti romani vinovati. dar cei mai vinovati sant cei care au inventat sistemul au inventat sclavia in romania oameni nu mai au dreptul la nimic doar sa plateasca taxe si impozite inventate peste nopte. ce poate sa mai faca un cetatian in conditiile astea? au terminat tara si continua cu acest plan. nu exista in tara un parlamentar , un ministru, un primar un simplu consilier care sa nu fie corupt. imi pare rau sa scriu aceste lucruri : suntem copii nimanui. poporul nu mai poate sa faca nimic. toti cei care ar putea schimba ceva sunt vanduti. iar cei saraci sunt cumparati din cauza foamei.in romania presedintele isi vinde tara, primarii isi vand satele. noi poporul cred ca am ajuns prea slabi sa mai schimbam ceva, au infectat sangele nostru de dac, de luptator si de razboinic. stam doar in fata televizorului si acceptam miciunile fiecaruia din 89 in coace si incepem sa ne dam seama prea tarziu cine sant tradatoriii. timpul a trecut. fapta e consumata. tara este vanduta , este mancata. DESTEAPTATE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE

      Ștergere
  2. Daca si Stefan ar fi spus "La's ca va veni o vreme ..." praf si pulbere s-ar fi asternut peste noi. Ne-am cam saturat de vorbe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da!!Din pacate numai cind te gaseste departe de glia strabuna simti cu adevarat dorul si Doina romaneasca,simti ceea ce secole si secole au cladid stramosii nostrii si Mindria Trebuie sa iti dea forta de a nu uita ceea ce inseamna sa fii Roman!!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos:) felicitari pt toata activitatea de pe blog, sper sa nu te opresti niciodata...am sa distribui cat pot acesta postare ca sa isi reaminteasca toti romanii cine sunt, iar cei care nu stiu, sa afle!
    ~daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu trebuie doar sa speram trebuie sa reactionam, sa avem atitudine.Cine sa faca in locul nostru?

    RăspundețiȘtergere
  6. Putem incepe prin a curata functiile detinute de evrei. Academia Romana guvernata de evrei, ce inabusa orice activitate istorica si orice incercare de a promova Romania si romanismul. Presedentia in frunte cu Basescu, evreu dupa tata. Imaginea Romaniei este ponegrita si intunecata de acesti falsi romani de origine evreiasca ce jinduiesc ca in douazeci de ani vor coloniza tara noastra, Romania.

    RăspundețiȘtergere
  7. CUVINTELE ZIDITOARE,INCARCATE DE ADEVAR,ORDONATE PRECUM SIRUL DE MARGELE, CREAT DE BUNICILE DACE, NU LE-AM PUTUT CITI DECIT TISNINDU-MI LACRIMI FIERBINTI DIN OCHII-MI TRISTI,INTELEGIND VALOAREA NEAMULUI ROMANESC,CISTIGATA CU PRETUL VIETII ,MURIND CHIAR SI PENTRU ALTII.VREMURILE NE INDEAMNA SA ALUNGAM INTUNERICUL ,ASTERNUT DE UNII ,PESTE TARA MAMA SI SA LE AMINTIM CA ATOTPUTERNICUL SOARE II VA LUMINA SI PE UNII,NEVREDNICI.SA FIM MINDRI CA SINTEM ROMANI SI SA NU UITAM CA TARA ARE NEVOIE DE NOI.ROMANI,OCROTITI-O IN ORICE COLT DE LUME PRIBEGITI.FELICITARI,PENTRU TOT CEEA CE FACI PENTRU TARA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chestiunea cu "romanii s-au nascut crestini" face parte din aceeasi manipulare relativ inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Valentin ,din titlul acestui articol pot deja deduce cat de ignorant sunteti in ceea ce priveste istoria Daciei ,in plus ne vorbiti despre ea. 9.000 de ani ,domnule Valentin?...poate v-a povestit ceva vre-un chinez ,turist prin "Dacia" acum 9.000 de ani pt. ca doar ei pot ajunge sa documenteze perioade atat de indepartate....
    Cu mare dificultate ,domnule Valentin se pot stabili evenimente incepand cu secolul 7 I.Hr...Asupra nasterii Romei ca si "CIVITAS" exista multe pareri ,cea mai acceptata dintre ele este data exprimata de Verone ,respectiv anul 753 I.Hr...Inainte de a ne impartasii din Necunoasterea dumneavoastra domnule Valentin ,poate ar fi fost bine sa transformati aceasta necunoastere in cunoastere si evident sa ne spuneti si noua ceva real!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Balteanu ,daca ar fi asa simplu sa spunem ceva real despre istoria romaniei de ce nu sa pus in cartile scolilor noaste istoria reala? ...la scoala am invatat numai minciuni.dau un singur exemplu : Eminescu bolnav de sifilix. si sant sute de exemple. inseamna ca nu este usor sa spui ceva real despre Romania, trebuie sa ai valoare. Multumiri domnului Valentin pentru efortul dumnialui.

      Ștergere
    2. Domnule Balteanu: Desi somnul natiunii naste monstri... dumneata MAI BINE DU-TE LA CULCARE.

      Ștergere
  10. Domnule Balteanu, din comentariul dvs pot deduce lesne ca sunteti un habarnist.In primul rand, cand am facut referire la neolitic,nu am vorbit de daci.De geto-daci vorbim mult mai tarziu pe scara timpului...in epoca fierului.Nu este vina mea a faceti confuzii intre culturile neolitice si cea geto-daca.Cand am specificat 9.000 de ani, m-am referit la timpul scurs de la primele manifestari sedentare, artistice si ale culturii materiale in genere, pe acest pamant, manifestari care, asa cum arheologia o dovedeste,au fost primele din Europa.Documentarea,stimate domn,nu inseamna doar scrieri,ci si descoperiri arheologice.De pilda,nu avem scriere din cultura Cucuteni,dar avem vase,unelte,podoabe,arme etc,elemente tehnice care pot conduce la conturarea unei imagini de ansamblu asupra modului de viata pe aceste meleaguri in urma cu milenii.Drept urmare,sunteti intr-o eroare totala in ceea ce priveste articolul meu,poarte ar fi mai bine sa-l recititi.V-am acceptat,totusi,comentariul,pentru a e bine ca uneori sa ne mai si amuzam de cate o opinie care se doreste pertinenta,dar este extrem de aiurita.Toate ele bune!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari, domnule Valentin Roman !

    Cu deosebit respect !

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa postare stimate domn Valentin Roman.Din pacate doar noi,cei citiva care scriem intr-un blogulet, avem ocazia sa citim asa ceva.Din pacate nu pe toti ai intereseaza fiinta nationala si stramosii mai mult sau mai putin viteji.In ziua de azi pe toti ai intereseaza 'banul' fiind in stare sa-si nege fiinta nationala pentru un banut in plus.Trist dar adevarat !
    Sincere felicitari pentru acest articol si pentru ce doresti sa dovedesti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pur si simplu mi-au dat lacrimile.....Traiesc cu speranta ca va venii si vremea noastra...si tara noastra va avea gloria ce a avut-o odata!Dumnezeu sa ne apere si sa binecuvanteze aceasta tara!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pacat ca ne cam place sa ne laudam cu stramosii nostri.si ne plangem ca altii profita acum de noi ( strainii sau liderii nostri), am ramas cu capul pelact de ceva vreme. ne lauda ce viteji erau satramosii nostri, bunicii nostri si noi ce facem? nu avem curajul sa ridicam privirea. este adevarat ca am plecat aproape toti prin toata lumea sa ne facem o viata mai buna, dar nu am fost obligati, am plecat sa ramanem cu "capul plecat".tara noastra inca mai exista putem sa ne intoarcem la pamanturile noastre, dar binenteles nu o sa fie usior va trebui sa fim "viteji" si sa "luptam" in potriva celor ce profita de noi, va trebui sa ridicam capul sus sa nu mai stam cu capul plecat.ma intreb ce istorie o sa facem noi, cine si ce o sa povesteasca ceva real despre noi peste sute de ani.multumiri domnului Valentin pentru acest articol care ne arata din ce neam santem.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eugenia Constantin9 august 2013 la 19:31

    Foarte frumos și foarte adevărat!Din păcate Ștefan cel Mare este doar istorie!Realitatea zilelor noastre este sumbră,vitejia și cinstea le-am pierdut demult,am rămas doar cu răbdarea!PÂNĂ CÂND FRAȚI ROMÂNI?Cât vom mai permite să fim furați, mințiți,sărăciți? „Cum nu vii tu,Țepeș doamne,ca punând mâna pe ei/Să-i împarți în două cete:în smintiți și în mișei/Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,/Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!„ Scrisoarea III este încă de actualitate.MERITĂ CITITĂ PÂNĂ LA CAPĂT! Felicitări domnule Valentin!

    RăspundețiȘtergere
  16. Româna este singura limbă din Europa şi, poate, din lume, în care apelativele pentru gradele de rudenie apropiate şi actele fiziologice primare au fost concepute prin reduplicări de silabe:

    ma/ma , ta/ta , te/te , ga/ga , na/na , ne/ne ,

    pa/pa , ca/ca , pi/pi la/la , le/le , da/da , ba/ba , ţa/ţa ,

    Este vorba de un act raţional, nu de gînguritul copiilor, cum se scrie pentru ma/ma în dicţionarele unor idiomuri moderne.

    Ca vatră a civilizaţiei europene şi ca leagăn străvechi etno-folcloric, Spaţiul Carpatic a dat Europei limba, agricultura, primele tehnologii, încă din Neolitic

    În ce priveşte – piatra de căpătâi a culturii şi civilizaţiei umane, implicând cu necesitate sedentarizarea, ideea de proprietate şi sistemul relaţional, care se naşte pe urma proprietăţii (transferul şi garantarea proprietăţii, succesiunea etc.) – astăzi este de tot limpede, în urma Simpozionului mondial ţinut la Universitatea din Edinburgh (capitala Scoţiei) între 29 – 31 martie 2000, că agricultura a apărut la Porţile de Fier, la Schela Cladovei pe la 7800 î.e.n.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bravo, artilolul trebuie distribuit, citit si aplicat in viata de zi cu zi a fiecarui roman! Haideti ACASA sa ne facem tara respectata si puternica, depinde numai de noi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Valentine (daca nu ma exprim cu d-le)asta nu inseamna ca nu va respect ba din contra am un deosebit respect dupa citirea celui de al 2-lea blog,nu am cuvinte pt a ma exprima ,sunt departe de tara aproape la capatul pamantului,cu greu imi stapanesc lacrimile ,am ramas foarte surprinsa de primul blog ,imi este tare greu sa accept atatea "HOTIIIII"ma doare sufletul vazand tara mea /noastra unde a ajuns ,si inca mai este impinsa catre prapastia SACALILOR 1989 astia ne-au distrus si inca o mai fac fara nici un pic de remuscari, daca in al 12-lea ceas nu ne vom TREZI va fi vai si amar de urmasii nostril,FELICITARILE MELE pt tot efortul de a ne face sa intelegem MULTE,cu deosebit respect ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Tot respectul pentru un urmas demn al dacilor, care ne deschide ochii asupra realitatii!

    RăspundețiȘtergere
  20. E evident ca identitatea noastra nationala, si nationalismul inascut al romanilor nu e pe plac unora, si se doreste sa fie uiutat si inlatrurat la romani. Dar de ce ? Si oare aceasta intentie este valabila numai pentru noi romanii, si sa inceapa cu ei, sau se aplica si altora ? Ar fi bine daca ne-ar spune cineva. Sa se fi observa de cei cu intentia, ca romanii sunt nepasatori, slabi, si mai rau si lasi, si se poate face cu ei, si din ei, tot ce se doreste ? NU cred sa fie adevarat. trebuie sa dovedim contraiu. Am tot auzit in ultima vreme o expresie " cei dintai, vor fi ultimii ". Pai asa sa fie, si asta sa ne dorim si noi...

    RăspundețiȘtergere
  21. Minunate cuvinte. Din pacate eu mi-am pierdut speranta ca Romania va fi ceea ce a fost Dacia acum 2000 de ani, sau ca vom mai fi uniti in gand si simtiri vreodata cum am fost sub Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Vlad Tepes, Al. Ioan Cuza. Ne stingem incet si sigur, ne ramane doar istoria glorioasa si amintirile frumoase.
    Acum asa cum scrie si in articol lucrez printre straini sa pot sa imi intretin familia la un nivel necesar unui trai decent. Lucrez cu egipteni si greci si de fiecare data cand am oportunitatea le povestesc cate ceva despre istoria noastra, despre cultura de 9000 de ani, despre Cucuteni, Hamangia, despre palcutele de la Tartaria si altele. Raman uimiti si stupefiati, sunt atat de mandri de istoria si cultura lor incat nu vor nici macar sa isi inchipuie ca ar putea exista o cultura mai veche decat a lor. Ma gandesc cum de noi romanii nu putem fi la fel, cum de noi ne-am pierdut identitatea la nivel macro?
    La nivel de familie insa, fiti fara grija, romanii vor ramane daci inca 9000 de ani de acum incolo. Tatal meu de fiecare data imi spunea "pui de dac" niciodata nu imi spunea "pui de roman", iar cand facea vreo comparatie folosea "stramosii nostri daci". Familia romaneasca va pastra in veci flacara vie a identitatii nostre stramosesti, insa la nivel mondial ne vom stinge incet, incet si nu vom fi recunoscuti niciodata ca fiind "leaganul culturii europene" si nu numai.
    Sa de D-zeu sa ma insel iar viitorul sa imi demonstreze contrariul...

    RăspundețiȘtergere