marți, 6 august 2013

România, prima din lume la Olimpiada Internațională de Geografie

România este prima țară din lume la Olimpiada Internațională de Geografie, după ce elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la ediția de anul acesta a competiției, desfășurată în Japonia, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).

Medaliile de aur au fost obținute de Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Național „Costache Negri“ din Galați), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Național „I. C. Brătianu“ din Pitești) și Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Național din Iași), toți trei aflați la prima participare într-o astfel de competiție.
Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din București, medaliat cu bronz la ediția precedentă.

La ediția de anul trecut, România a ocupat locul al doilea pe națiuni, cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Olimpiada Internațională de Geografie 2013 s-a desfășurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanți din 32 de țări.

Olimpicii români vor reveni în țară miercuri, la 00.30, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă“, via Amsterdam.
sursa: http://www.curentul.ro

2 comentarii:

  1. felicitari acestor tineri. si mult noroc in viata le doresc. ar fi bine sa ramana mai departe in romania sa isi desfasoare activitatea , avem nevoie de asa tineri. dar tare ma tem ca o sa urmeze drumul vietii ca si alti tineri talentati din ro. cautand o viata mai buna prin toate tarile de pe planeta. bafta multa

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari , demonstram inca o data ca nu suntem o natie depasita

    RăspundețiȘtergere