miercuri, 21 august 2013

Scrisoare de la Europa pentru români: "Sunteţi cetăţeni europeni şi aveţi drepturi...din toate părţile"

un articol de Valentin Roman


Dragi rromi...ăăăă...dragi români,

Îmi cer scuze, dar de când cu schimbarea asta de denumire la țigani, vă mai confund. Eu sunt Europa şi de ceva ani suntem foarte buni prieteni. Vă anunţ pe toţi că şi voi sunteţi cetăţeni europeni şi aveţi drepturi, pentru că eu sunt mărinimoasă şi vă dau...vă dau de toate.

Uite, de pildă, dacă nu ştiaţi, începând cu anul viitor veţi avea dreptul să vă vindeţi pământul străinilor în mod direct, ca de la persoană fizică la persoană fizică. M-am gândit ca, astfel, vă ajut pe voi românii să scapaţi de povara zecilor de hectare de teren pe care unii dintre voi le aveţi în proprietate, dar pe care nu le puteţi lucra. Fraţii voştri europeni sau cei din Orient vă vor învăţa....

Acum te vaiţi că nu poţi munci pământul deţinut. Soluţia e simplă: îl vinzi fratelui tău european sau oriental, el cumpără tractor, te angajează pe tine şofer pe el şi astfel primeşti salariu să pui mâncare pe masă copiilor tăi. 

Referitor la asta, rugămintea mea este să vindeţi şi voi la un preţ decent, cât mai mic posibil, că aveţi pământ din belşug, nu fiţi ahtiaţi după bani, că nici cumpărătorii nu vor avea bugete prea mari. Ştiţi cum e...nu mai sunt nici pentru ei vremurile minunate ale antichităţii şi evului mediu când continente întregi erau exploatate pentru ca 3-4 popoare să o ducă bine prin Europa.

Un alt drept pe care îl aveţi voi, românii, pe care încă nu îl folosiţi eficient, de fraieri ce sunteţi, este acela de a da în exploatare resursele unor companii străine. Chiar nu înţelegeţi că ele vin cu know-how-ul pe care voi nu îl aveţi şi nu vă vor decât binele? Of of, căpoşi mai sunteţi, mă români. De exemplu, nici până acum nu aţi înţeles că proiectul minier Roşia Montană înseamnă "dezvoltare durabilă". Şi ce ofertă bună vi s-a făcut, 4% redevenţe, iar voi încă ezitaţi, iresponsabililor!

Aveţi şi dreptul de a face export, bineînţeles, bunurile respectând cotele stabilie de mine, că eu vă sunt părinte grijuliu. Pentru importuri, aveţi dreptul să cumpăraţi oricât, mai ales bunurile pe care voi nu le aveţi: roşii, ardei, pepeni, grâu, fasole, sare etc etc. Vă fac acest favor pentru că ştiu că la voi clima nu permite recolte bogate şi de calitate....Evident, insecticidele şi pesticidele vin la pachet cu seminţele, că în mod cert vei avea nevoie de ele.


Încă un drept pe care eu, cu aceeaşi bunăvoinţă, vi l-am dat vouă, românilor, este acela că vă puteţi vinde ce a mai rămas din fabrici, uzine şi combinate oricui şi oricând. Multe zac în paragină. Ce-o fi fost în capul vostru când aţi construit iji de coloşi industriali din ăştia nu pot înţelege.

Vă mai dau şi o monedă nouă, mai şmecheră ca a voastră, EURO. Aia de o aveţi acum, RON, LEU, ROL sau cum s-o numi ea, e demodată. Nu ar arăta mai bine o bancnotă de 100 de euro cu chipul cancelarului german Angela Merkel pe ea decât aia cu Caragiale de 100 lei de o folosiţi voi acum?

Un alt drept pe care eu vi-l garantez este acela că vă puteţi manifesta public nemulţumirile. Eeee, dacă nici asta nu e democraţie şi libertate, atunci nu ştiu ce poate fi. Nu vă place ideea exploatării gazelor de şist, ieşiţi în stradă şi strigaţi NU, nu vă place că unele minorităţi vor mai multe drepturi decât majortatea, păi ieşiţi în stradă şi spuneţi NU, nu sunteţi mulţumiţi de liderii voştri politici, strigaţi iarăşi NU. Eu, Europa, promit că voi lua la cunoştinţă toate nemulţumirile voastre!

Aaaaa, că era să uit, un foarte important drept pe care vi l-am dat este acela de a vă educa tinerele generaţii în spirit european. Mă bucur că i-aţi scos pe daci din manualele de istorie, spre exemplu, şi că, în sfârşit, aţi înteles şi voi că istoria voastră începe din momentul venirii romanilor civilizaţi la nordul Dunării. Pe bune că e mai bine aşa, că deveniserăţi deja aroganţi cu Tărtăria voastră, cu Cucuteniul vostru, de-i ziceţi prima societate sedentară şi civilizată de pe continent. Şi apropo de istorie, cine naiba e Ştefan cel Mare şi cu ce a fost el mai şmecher decât Charles de Gaulle, un european get-beget?

Şi, dragi români, cel mai important drept pe care vi l-am dat este că puteţi merge la mare la greci şi la bulgari fără paşasport şi viză. Recunoaşteţi că asta e maximum de huzur de care aţi beneficiat vreodată. Şi totul pentru că eu, Europa, sunt mărinimoasă şi pentru că îmi pasă de voi, dragi rromi...ăăăăă, români, scuze din nou!


Această "scrisoare" este un pamflet şi trebuie tratată ca atare...sau nu!

17 comentarii:

  1. VALENTIN,AI REUSIT SA PREZINTI PURA REALITATE ECONOMICO,SOCIALA,POLITICA,CULTURALA A TARII.OARE CEI CARE DETIN PUTEREA DE DECIZIE NU INTELEG CUM ESTE SECATUITA, SISTEMATIC ,DE TOATE RESURSELE, A NOASTRA TARA.FONDURILE EUROPENE UNDE AJUNG,DE CE NU SE INVESTESTE IN AGRICULTURA , IN MINERIT ,DE CE NU AVEM TEHNOLOGIE PENTRU MODERNIZAREA AGRICULTURII SI EXPLOATARII METALELOR.LA TOATE INTREBARILE ,CARE SI LE PUN ROMANII DE BUNACREDINTA, AU UN RASPUNS,ACELA,CA ROMANIA ARE NEVOIE DE CONDUCATORI CARE APARA NUMAI INTERESELE ROMANILOR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un conducator care sa apere interesele romanilor nu va fi lasat niciodata sa acceada la putere. Cine nu-l va lasa? Sefa noastra, Europa, careia i-am cedat suveranitatea neconditionat.

      Ștergere
    2. Draga Monica nu este asa... de ce spun acest lucru? Ptr ca de la revolutie pana acum.. am avut doar unul singur!! Atatat unul... ce a fost... cu gandul la prosperitatea, stabilitatea si lupta anticoruptie ptr binele tari! Si? A-ti urlat ca nu este bun... ati pus in loc un guvern.. extrem de corupt cel mai corupt din istorie... Si foarte apropiati si orientati catre Moscova!! Deci nu este Europa aici... ci natia noastra ce-si merita soarta! Credem toate minciunile gogonate! In occident cine ar fii adus la putere o astfel de haita de "sacalii"? Regret dar pe acest punt... Nu Europa este de vina ci noi!

      Ștergere
    3. Ba da ,inteleg! Da,li se RUPE(in dulcele stil,clasic)

      Ștergere
  2. Asa cum deja ne-ai obisnuit, inca un articol f. bun pe tema "integrarii" in Uniunea Europeana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc! Cu stima, Valentin

      Ștergere
    2. Felicitari pentru articol!Cine are putina cultura,fina observatie politica, minte sa priceapa,a priceput.

      Ștergere
  3. Europa nu ne-a dat nimic dar ne-a luat totul ! Acum se preface ca ar ajuta dar nu mai are pe cine ! Sa faci resuscitare unui mort...Un fleac , ne-a ciuruit !

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragi compatrioti, citind aceste randuri si nu numai, vad ce mult il apreciati pe Dl. Roman. Foarte bine dar, am o intrebare pentru domniile voastre; aveti curajul de a posta pe toate site-urile la care aveti acces asemenea D-lui Valentin , despre tot ce aveti cunostinta ca se intampla rau in aceasta tara minunata si prost guvernata de catre hoti ,mafioti sionisti ,masoni ,tigani, ciori, unguri etc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am curaj si am tot publicat si dat share la articole cu adevarat importante pentru tara noastra. insa am observat ca lumea are deja apetitul scazut cand vine vorba despre lucruri importante. poate sa fie de la fluorul din apa ? sau poate ca pur si simplu nu le mai pasa de patria-mama ? nu stiu. cert e ca ne-au distrus economic.

      Ștergere

  5. In ziua in care s-a decis sa se vanda pamant românesc cetatenilor straini cred am pierdut orice credibilitate ca natiune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este dureros.. dar nu este asa! Nimeni nu te impiedica sa mergi si tu sa cumperii in occident teren! Terenul va ramane si va fi merue acolo unde este!

      Ștergere
    2. Deci daca 100 de organizatii (companii) cumpara 1/3 din România si apoi decid sa schimbe stendardul e OK ptr. ca si eu pot sa fac asa. In putini ani unii au quadriplicat pretul petrolului si au construit un oras in desert care costa mai mult de cat Valahia (la pretul actual de vanzare-cumparare).

      Ștergere
  6. Interesant punct de vedere. Mai ca l-as lua de bun daca nu as fi avut o anumita varsta si in 1989-2000, si as fi vazut cat de bine se descurcau ai nostri conducatori sa vanda pe nimic tot ce inca functiona in tara asta. Spaga a fost la putere, din 1989 pana in ziua de astazi. Uniunea Europeana, la care am visat cu totii 16 ani, e singura care a pus stavile aberatiilor politicienilor mioritici si i-a indreptat, mai mult cu forta, pe un fagas cat de cat normal. Uniunea Europeana are cu siguranta bubele sale, insa, ca si capitalismul, nu are o alternativa functionala mai buna pentru Romania. Ia uitati-va peste granita spre Rusia si statele din zona sa de influenta... si mai lasati spaimele izolationiste! Nu e treaba Europei sa ne planteze noua rosiile in gradina, e treaba noastra sa nu-i mai votam pe ticalosii cu dosare penale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le plantez ,le cresc si dupa......ce fac cu ele stimate domn!?Le arunc pe camp....coana Europa le rezolva din alte parti ,mai ieftine si cu siguranta mai ''bune'' ,nu-i asa!??

      Ștergere
  7. Conform unei vechi scrieri(SUN TZU Arta Razboiului) devenita cumva la moda din care am citit pasaje separate si nu am gasit ceea ce voi spune acum:Frate, principalul este sa rezistam sa nu crapam ca ea, Cutra batrina Europa crapa mai repede si cind se sparge ea in bucatele ne adunam si mai inchidem portile tuturor prietenilor falsi. TIMPITUL DE CEAUSESCU, SCAPASE TARA DE DATORII. UNGURII SCAPARA DE DATORIILE FMI SI-I DADURA UN SUT IN FESE. NOI DIN NOU PUPAT IN COUR PE TOATA LUMEA ALTA TRANSA RECENTA DE IMPRUMUT. Cea mai mare timpenie este cind ne bucuram ca mai vine cite un strain sa vada el cum e cu Transilvania, si ne lauda si noi ca romani ne guduram. Demnitate,frate. Cum zicea cineva undeva(nu mai stiu unde) au inceput sa ma enerveze toti cei care se duc prin Europa si vin cu mandibula cazuta:Oaauuu ce de monumente prin Europa ce cultura ce civilizatie la aia,la noi in Romania nu gasesti asa castele muzee catedrale.. vechi minuni ca la altii. Care furau si omorau cind romanii se tot luptau in ultimii 2000 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  8. EUROPA ne_a trebuit asta avem,,,,asta-i pohta ce am pohtit pentru Tara Romaneasca,,,

    RăspundețiȘtergere