marți, 10 septembrie 2013

O nouă "Roşia Montana"? Eldorado Gold vrea aurul din Hunedoara

In timp ce mii de protestatari se impotrivesc exploatarii aurului la Rosia Montana organizand manifestari in tara si in alte capitale ale lumii, Eldorado Gold, o alta companie canadiana, se pregateste, pe furis, sa scoata aurul din trei perimetre aflate in judetul Hunedoara.

Eldorado Gold incepe toamna aceasta lucrarile de explorare la perimetrele aurifere hunedorene Brad, Deva si Muncel, informeaza compania care, ca si cea de la Rosia Montana, este canadiana, relateaza Digi24.

Compania este nou-venita in Romania si are in concesiune exploatarea de la Certej. Explorarile le continua pe cele demarate de Deva Gold, a carei firma mama a fost cumparata de Eldorado Gold pentru 2,4 miliarde de euro.

Statul roman mai detine in Deva Gold doar 20%, prin Minvest.

Deva Gold s-a aflat anult trecut in mijlocul unui scandal, din cauza acordului de mediu obtinut chiar pentru exploatarea de aur de la Certej. Autorizatia a fost data pe furis de Agentia Regionala Timisoara si chiar daca autoritatile centrale au atacat decizia in instanta, explorarile continua, relateaza sursa citata.

sursa: http://www.ziare.com

4 comentarii:

  1. Hoții blestemați ! Urina lor cu miros de arțar e peste tot !

    RăspundețiȘtergere
  2. Open pit - sa vedeti ce au patit cu aurul in Peru :|
    http://www.business24.ro/macroeconomie/industria/documentarul-pe-care-investitorii-de-la-rosia-montana-n-ar-vrea-sa-l-vada-vreodata-romanii-1535144

    RăspundețiȘtergere
  3. ROVINA – jud. HUNEDOARA - ESTE AL DOILEA ZĂCĂMANT AURIFER DIN EUROPA DUPĂ ROŞIA MONTANĂ !!!
    Carpathian Gold, companie „canadiană” listată la bursa din Toronto, a anunţat recent că zăcământul de aur şi cupru pe care îl explorează în România este cu mult mai mare decât estimarea iniţială.
    Carpathian Gold explorează deja zăcământul de aur şi cupru din Valea Rovina, judeţul Hunedoara.
    1)Investiţiile străine sunt estimate a fi între 850milioane USD şi 1,2miliardeUSD.
    2)Cat se scoate : Adevărata cifră a rezervelor reale din zăcămantul Rovina a fost minimizată aici din motive mediatice si pt a domoli eventualele reacţii de nemulţumire ale cititorilor: ULTIMA ESTIMARE A RESURSELOR, REALIZATĂ ÎN URMA UNOR EXPLORĂRI LA DOAR CATIVA METRI DE ZONA EXPLORATĂ/ABANDONATĂ SUSPECT DE STATUL ROMAN CARE A INCHIS ACTIVITATEA PE MOTIV CĂ „NU SE MERITĂ”, A ANUNŢAT MINUNEA : „CELE TREI ZONE DE EXPLOATARE DIN VALEA ROVINA ADĂPOSTESC 7,19 MILIOANE DE UNCII DE AUR, ADICĂ CU 134% MAI MULT AUR DECÂT ERA ESTIMAT INIŢIAL”, ADICĂ 223,63057tone AUR, fiind se pare zăcământul de aur nr. 2 din Europa după cel de la Roşia Montană !!!!!!!!!! Amintesc că azi în întreg tezaur al băncii naţionale a României are aprox. 103toneaur. De asemenea, aceleaşi ultimel evaluări arată că în zonă se găseşte cu 87% mai mult cupru decât se credea iniţial !!!!!!!!
    Efectuand calcule simple, Grosso modo, în total “canadienii” vor obţine metale preţioase şi rare, cupru în valoare totală de 12,5-13 miliarde USD la valoare de ASTĂZI!!! ADICĂ DE APROX. 10-12 ORI VALOAREA INVESTIŢIEI !!!! Cine nu si-ar dori aşa ceva în afară de trădătorii ce reprezintă statul român în astfel de “afaceri” ??? Se marşează selectiv şi din nou pe melodrama locurilor de muncă cu sintagma arhicunostcută de la Roşia Montană : Să pornească odată, vrem locuri de muncă, localnicii au decis, etc, etc,… fraze manipulatoare ce mimează democraţia dar care au scopul de a ascunde IMENSUL JAF ce se va produce la ROVINA !
    De ce exploatează statul român în beneficul său propriu zăcământul de care se ştia de mult, încă din anii `80 ??? Cu mici excepţii presa TACE chitic, ascunzand nu doar cifrele ce reflectă valoarea zăcămantului şi deci implicit a JAFULUI, ci chiar şi demersurile realizate de „canadieni”.
    Barrick Gold Corporation, Samax şi Carpatian Gold au ca principal fondator/acţionar pe celebrul Peter Munk, evreu născut în Budapesta, emigrat în Canada! Munk este de asemeni membru marcant în consiliul Fondului Național Evreiesc, agenție mandatată de statul Israel de a gestiona terenurile din Palestina istorică pentru beneficiul evreilor la nivel mondial.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel care cu un ochi se uita la faina iar cu celalalt se uita la slanina ! asta r...l asta cu ochii miopul (mister president) al nostru care a dat tot uita ca o sa-i cada scaunul inalt de sub fund cindva,ca de aceea a dat tot teatristul si a luat din patru parti cu cinci miini si-a umplut desaga bine pentru cinci generatii din neamul lui ia asigurat cu preaindestulare dar ce fac ceilalti copii ai Romaniei Basesculenenorocit ce esti te doare in cot ca ii faci sclavi la ei in tara si servitori la straini iar tara lor e putred de bogata sau a fost,dar si neam de neamul tau din saminta inputita a ta sa nu aiba liniste in veci vecilor amen ! ca ai adus tara in pragul prabusiri si si ati devastat tot nemernicilor !

    RăspundețiȘtergere