luni, 23 septembrie 2013

PERICOL ! La mii de români li se fură pământurile. Satul Nadăş, prima victimă


un articol de Valentin Roman

De 24 de ani România este supusă unui asediu mai crâncen decât cel otoman din vremurile medievale. Ai noştri înaintaşi aveau de-a face, totuşi, cu un duşman vizibil, se puteau organiza şi apăra împotriva lui, îi ştiau forţele şi strategia. 

Noi cei de azi, în schimb, suntem atacaţi din afară cu ajutor intern, suntem vânduţi, exploataţi, privaţi de resursele ţării, bombardaţi cu tembelisme televizate,cancan-uri şi supuşi unui proces intens de însclavizare.

Din 1990 încoace au prăduit totul, fabrici, combinate, uzine, au distrus agricultura şi au făcut din ţăranul român, stăpân pe un pământ atât de fertil, nevoiaşul Europei. Acum, pentru că au terminat cu industria, ne vor şi pământul de sub picioare, ogoarele care ne hrănesc şi în care odihnesc sute de generaţii de strămoşi.


România…Nadăş…2013


Sătenii din Nadăş în faţa Tribunalului Arad
România are, mai nou, sate de vânzare… Nu crezi? Păi să crezi, perioada "promoţiilor" a început, iar reţeta este extrem de simplă: se ia un sat, de pildă...Nadăş, din judeţul Arad, se aleg nişte persoane de băgat la înaintare, de pildă familia Colţeu, pentru ca adevăraţii interesaţi să fie acoperiţi, se întocmeşte un testament, în care doi “martori” confirmă că o persoană decedată de 50 de ani era cunoscută sub două nume diferite, fără nicio importanţă că ei s-au născut în anul în care respectiva persoana avea peste 60 de ani şi părăsise deja România...., se găseşte un judecător binevoitor la Judecătoria Ineu, în persoana doamnei judecător Luciu Mariana, între timp promovată pentru “bune servicii” în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Ineu, care, într-un singur termen de judecată, în care sătenii nici măcar nu au fost citaţi, în 2006, constituie drept de proprietate în favoarea familiei Colţeu fără a verifica niciunul dintre actele de la dosar, calitata de moştenitor sau dacă respctiva familie avea dreptul la ceva de moştenit şi uite aşa 8.700 de hectare însemnând ogrăzi, locuri de casă, păşuni, biserică, cimitir, păduri şi terenuri agricole le sunt luate sătenilor. Adică, mai pe româneşte, le este luat TOTUL. Astfel se consfinţeşte reintroducerea iobăgiei în România. Vezii detalii complete despre caz aici: http://www.cotidianul.ro/nadasul-un-sat-furat-cu-biserica-si-cu-cimitir-cu-tot-217633/

Între timp, au apărut documente noi şi s-a depus cerere de revizuire, judecată într-o sâmbătă de judecătoarea penală Floriţa Boloş, căci penală este din moment ce acum este în puşcărie pentur luare de mită într-un caz de retrocedări de terenuri judecat la scurt timp după dosarul Nadăş.

Pe 19 septembrie Tribunalul Arad a respins recursul formulat de sătenii din Nadăş cu privire la sentinţa instanţei din Ineu prin care întreg satul le era luat şi oferit unei singure familii, care nu are nicio calitată legală pentru a fi emis pretenţii în calitate de moştenitori. Şi chiar dacă ar avea nu există niciun drept de restituire a vrenui petec de pământ. Pentru nădăşeni şi noi lupta abia începe…


Care este miza



Pădurea, una dintre mizele cazului Nadăş
Ţăranul român nu este obişnuit să stea prin tribunale. El se ştie stăpân în ţara sa, pe pământul său, pe ţarina sa moştenită de la moşii lor ce au vărsat sânge pentru ca cei de azi să nu mai fie iobagii cuiva în vatra strămoşească. La Nadăş tocmai pe acest aspect s-a mizat, pe intimidara oamenilor paşnici prin decizii de instanţă şi ordine judecătoreşti aduse de executori.

Miza? Ajutorul de la APIA, care depăşeşte 800.000 de euro anual pentru cele 8.700 de hectare, dar şi pădurea, care, în aceste momente, este ciopârţită şi exploatată de familia Colţeu şi acoliţii ei. Prin urmare, chiar dacă tot acest caz se va soluţiona, la un moment dat, în favoarea sătenilor, aşa cum este normal să fie, în toţi anii ăştia din 2006 până la respectivul moment, cineva îşi umple buzunarele cu banii din exploatarea lemnului. La fel se întâmplă cu terenurile agricole şi cu recoltele care sunt însuşite de aceeaşi familie Colţeu şi cei aflaţi în spatele ei. Şi totul în timp ce impozitele pe terenuri continuă să fie plătite de către săteni.


Despre avocatul Stelian Lupu



L-am cunoscut pe acest individ anul trecut, atunci când echipa din care fac parte s-a deplasat pentru prima oară la Nadăş. Fusese angajat de săteni pentru a-i apăra împotriva colosalului abuz la care fuseseră supuşi în 2006, atunci când instanţa din Ineu, a decis că satul nu le mai aparţine lor, ci familiei Colţeu.

Nu cunoşteam trecutul sau activitatea profesională a acestui avocat, dar ulterior informaţiile au început să apară. La fel, conduita sa ne-a pus pe gânduri pe toţi cei din echipa de sprijin. Pe scurt, avocatul Lupu a pierdut, până acum, în mod aparent inexplicabil, toate dosarele în care îi apăra pe săteni şi, cel mai important aspect, niciodată nu a contestat în faţa instanţei calitatea de moştenitori a membrilor familiei Colţeu, deşi acest element era cel care putea demonta toată ilegalitatea comisă în 2006. Asta în contextul în care cerea şi încasa sute de milioane de la săteni…
Stelian Lupu, primul avocat al sătenilor,cel care a pierdut toate procesele

Întrebările privind intenţiile acestui avocat nu se opresc aici. Tot el este cel care, atunci când familia Colţeu a început executarea silită a sătenilor, a făcut contestaţii la executare, dar a refuzat să atace tocmai titlul de proprietat al acesteia. De precizat că sătenii au titlul de proprietate consituit prin reforma agrară din 1921, când grofii au fost despăgubiţi în aur de Statul român. Aşadar, nădăşenii pot fi deposedaţi de pământ doar dacă s-ar anula acea reformă agrară!!! 

Tot el este cel care a refuzat şi să depună cererea de strămutare a dosarului de la Judecătoria Ineu. Tot el este cel care a schimbat priviri nedumerite, ca şi cum s-ar scuza, către familia Colţeu, în sala de judecată, pe 12 septembrie 2013, atunci când doamna avocat Vasilica Coroiu, membră a echipei noastre, a depus pe masa de prezidiu a instanţei delegaţia semnată de sătenii din Nadăş. Însă, pentru această etapă a procesului, a fost prea târziu, răul făcut de Lupu şi ai săi nu a mai putut fi îndreptat, în ciuda pledoariei excepţionale susţinută de doamna Coroiu. Apropo, doamna avocat Coroiu este implicată voluntar în acest caz, fără remuneraţie.

De altfel, avocatul Lupu a depus toate eforturile pentru a nu se construi o colaborare între el şi doamna Coroiu, lucru care ne-a dat şi mai mult de gândit.


Despre judecătorii Boloş şi Oprean



Floriţa Boloş încătuşată
Floriţa Boloş este personajul-magistrat care a respins revizuirea în fond în 2013, în baza actelor care dovedeau că familia Colţeu nu are nimic de moştenit, chiar dacă ar avea vreo calitate de moştenitori. Dovadă a „calităţii” sale morale stă faptul că în prezent se află după gratii, fiind prinsă cum lua şpagă într-un caz asemănător, legat tot de retrocedări ilegale, în cursul acestui an.(DETALII AICI)

Horea Corneliu Oprean, judecator la Tribunalul Arad, a făcut parte din ultimele două complete de judecată care au analizat cererea noastră de recurs. El este cel care a evacuat din sală sătenii care nu au mai avut loc pe scaune, tot el este cel care a declarat, văzând numărul mare al acestora, că „sala de judecată nu este sală de cinema”  şi tot el este magistratul care s-a victimizat că simte presiune pe el. Ce replică s-ar putea da acestui aşa-zis magistrat pentru care câteva sute de săteni disperaţi că pământurile le-au fost furat reprezintă un grup ieşit în oraş la distracţie? Şi tot el este cel care se vaită de…presiune. A judecat şi a judecat strâmb.


Ce spun nădăşenii



Nădăşenii sunt acum mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată în lupta împotriva ticăloşilor. Nicolae Rad, unul dintre liderii comunităţii, ne-a transmis următoarele: “Pe da data de 19 septembrie ne aşteptam la cu totul altă decizie din partea Tribunalului Arad. Suntem dezamăgiţi de felul în care lucrurile au fost tratate de magistraţi până acum. De pildă, judecătorii de la ultimele două termene, din 4 şi 12 septembrie, nici măcar nu au sesizat limbajul pe care avocatul familiei Colţeu îl folosea atunci când se referea la locuitorii din Nadăş în întâmpinările către instanţă, deşi doamna avocat Coroiu a atras Curţii atenţia la fiecare dintre termene cu privire la acest aspect. Acum, la Nadăş, situaţia este tensionată. Nu ne vom opri aici, vom continua pe căile legale ce ne mai sunt la dispoziţie, dar, în acelaşi timp, oamenii iau în calcul inclusiv acţiuni cum ar fi o deplasare la Bucureşti în număr mare pentru a face cunoscut cazul nostru tuturor românilor, dar şi instituţiilor ce ar fi trebuit să ne apere.”


Ce spun membrii echipei de susţinere



Echipa de solidaritate şi susţinere a nădăşenilor este formată, de 10 luni până în prezent, în prezent, din Adrian Grigoriu, Valentin Roman, Alexandru Gheorghe, Vasilica Coroiu, Ionuţ Frâncu, Mihaela Mitrea, Marcel Bărbătei şi Alexandrina Mihail. 

Noi suntem cei despre care avocatul familiei Colţeu, un anume Ciobanu, a afirmat într-o întâmpinare adresată Curţii, că suntem „ultranţionalişti şi antisemiţi”. Acelaşi individ se referea la sătenii din Nadăş numindu-i „porcari care bântuie prin păduri”. În opinia respectivului domn avocat, cei ce se revoltă şi atacă pe căi legale hotărâri judecătoreşti prin care unii magistraţi dispun măsuri contrare legilor pe care le invocă în chiar respectivele hotărâri, sunt ultranaţionalişti, antisemiţi şi porcari.

Adrian Grigoriu, Nicolae Rad, Alexandru Gheorghe, Petrişor Rad
Adrian Grigoriu: "Dreptate a avut părintele Arsenie Boca când spunea că "vor lua totul şi se vor crede de neatins, dar asta le va fi şi punctul lor slab".

A fost pierdută o bătălie în care duşmanul infiltrat în rândurilie victimelor a facilitat victoria temporară a duşmanului. Abia acum ne apucăm de treaba restatantă de 7 ani. Avem o strategie stabilită cu claritate.

Atacul asupra sătenilor se bazează pe lipsa lor de cunoştinţe juridice şi atrageara lor în cursa prin infiltrarea între ei a unor avocati care simulează că acţionează în interesul lor, dar, în realitate, îi lipseşte de apărare şi nu dă instanţelor posibilitatea de a efectua o judecată completă, eşecul fiind, în final, atribuit în mod pervers judecătorilor.

Grupul de solidaritate şi suport şi-a asumat sarcina de a aduce în completarea la lupta sătenilor ceea ce le lipseşte în cunoştinţele juridice şi de a se descurca prin hăţişul creat de mafioţi în sistemul juridic.


Ionuţ Frâncu: "Deşi cunoşteam cazul Nadăş de anul trecut de la colegii mei care au fost acolo, Adrian Grigoriu şi Valentin Roman, am luat contact direct cu sătenii pe 9 iulie anul acesta, cu o zi înainte de judecarea cererii de recurs.

Ionuţ Frâncu
Cunoşteam situaţia, aflasem ce li s-a întâmplat, dar s-a declanşat ceva când am vorbit direct cu ei, când am dat mâna cu ei, cand i-am privit în ochi în timp ce îmi povesteau. Mi-au spus totul foarte simplu, cum au muncit pentru gospodăriile lor şi cum sunt nevoiţi să le părăsească fără să înţeleagă de ce se întâmplă asta.
Acolo în Nadăş sunt ţărani autentici, aşa cum am întâlnit şi în satul bunicilor mei, simpli, cu bun-simţ şi cu respect pentru munca celor de lângă ei. 
Acesta este după mine motivul pentru care ei au înţeles mai târziu ce li se întâmplă. Acum sunt convins că inteligenţa lor nativă i-a ajutat să ţnţeleagă situaţia. Să înteleagă că sunt oameni pe lumea asta care nu au respect pentru munca şi avutul celorlalţi.
Pe 12 septembrie, la ultimul termen în Arad, i-am văzut uniţi mai mult ca oricând. Am convingerea că vor reuşi, atâta timp cât vor păstra această unitate. Noi le vom da tot sprijinul, pe măsura posibilităţilor fiecăruia dintre noi, dar meritul va fi doar al lor pentru că îşi doresc recâştigarea drepturilor asupra pământului muncit de atâta amar de vreme.
Înainte să plecăm spre Bucureşti am avut o discuţie de vreo 15 minute cu dl. Biriş, unul din sătenii în jurul căruia s-a unit comunitatea din Nadăş, iar el mi-a dat încrederea că vor lupta până la capăt pentru ce este al lor. Această forţă existentă în aceşti oameni ne determină şi pe noi să-i sprijinim şi de acum înainte.”

Alexandru Gheorghe
Alexandru Gheorghe: “Referitor la tragedia naţională care s-a consfinţit mişeleşte la Tribunalul Arad, pot spune doar atât: AJUNGEEEEE! Ne-am săturat de trădători de ţara deghizaţi în slujbaşi ai statului protector al cetăţeanului de rând.
Sunt scârbit până dincolo de limitele fizice ale fiinţei, sunt revoltat dincolo de cele mai fine resorturi sufleteşti. 
Tei judecători corupţi au reuşit să îmi umple sufletul de venin şi ură şi le spun în faţă celor trei entităţi de gen feminin şi celei de gen masculin: sunteţi nişte trădători ordinari de ţară, iar ura mea faţă de voi a devenit personală. Am avut greaţa de a vă vedea faţă în faţă, greaţa transformată acum în ură. 
Nu am urât pe nimeni niciodată, dar vizualizându-vă feţele de şmecheri inviolabili, intangibili, atotputernici, superiori unor oameni cărora nu sunteţi vrednici să le sărutaţi mâinile bătucite de muncă grea, nu mă încearcă altceva decât un profund sentiment de ură.
Uit că sunt român şi deci creştin, uit de frumuseţea învăţăturii strămoşesti despre dragostea de aproape şi chiar de duşman. Pot avea compasiune pentru duşmani, dar nu şi pentru trădători.


Valentin Roman
Dincolo de toţi politicienii corupţi ai acestei ţări, a căror meserie de bază este trădarea, voi aţi reuşit să îi surclasaţi în clasamentul meu. 
Aţi reuşit să vă clasaţi pe primele 3 locuri în clasamentul meu personal al trădătorilor de ţară. 
Ştiu că nu vă interesează, încrengătura de corupţi este mare şi diversificată şi vă simtiţi protejaţi. Poate că dormiţi linistiţi, dar Dumnezeu este sus, iar Iudele au bilete gratuite pentru Iad.

Doamna Vasilica Coroiu, avocatul sătenilor
Vasilica Coroiu, avocat: “Nu ne vom opri aici, vom apela la alte căi procedurale pentru a rezolva acest caz în favoarea sătenilor. S-a încheiat o etapă, intrăm în alta, cu optimism şi încredere.”


Motivaţia pentru a merge mai departe



Vom continua lupta alături de nădăşeni şi de ceilalţi români supuşi abuzurilor. Nadăşul nu este un caz singular, numai în judeţul Arad sunt şi alte sate în care oamenilor le-a fost luat pământul din pix şi hârtie, cu modificări ale numerelor topo şi acte false de moştenire. Perpetuarea unor asfel de abuzuri, complicitate prin lipsa de reacţie din partea autorităţilor al căror rol trebuie să fie protejarea românilor şi a proprietăţilor lor, tăcerea complice a unei părţi a presei şi lipsa de solidaritate a societăţii civile pot contribui la creara unui cadru extrem de periculos pentru toţi românii, un cadru ce va crea contextul unui atac la scară naţională asupra pământurilor noastre.

Nădăşenii sunt un exemplu exemplu de solidaritate, exemplul prin care toţi să spunem că ROMÂNIA NU ESTE DE FURAT ŞI NICI DE VÂNZARE şi că românii din Arad, cu cei din Bucureşti, din Sibiu şi din oraşele Moldovei, Basarabiei, Bucovinei, Dobrogei şi Timocului sunt toţi fraţi şi ştiu să se unească şi să se apere în faţa pericolului.


Imagini de la prima întâlnire cu sătenii din Nadăş, decembrie 2012

12 comentarii:

  1. Nu va lasati oameni buni ! ei va ataca dar voi daca sunteti uniti sunteti mai tari decit piatra asa cum Carpatii resista asa sa resistati si voi , pentru ca sunteti una cu ei acolo decind lumea ca si ei Doamne ajuta-i pe oamenii aceia cuminti si simpli care isi iubesc pamintul si patria si pe noi toti romanii sa salvam tara de tradatori !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. NU VA LASATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UA!!!!!!!!!!!!! JIGODIILE TREBUIE BAGATE IN PUSCARIE!!! TOT POPORUL TREBUIE SA STIE!!!!!! INSTITUTIILE STATULUI TREBUIE SESIZATE!! UA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu va lasati. Tribunalul la urma urmei trebuie sa actioneze la raspunsul vostru. La inceput o sa fie mai greu, dar va veti obisnui si cu acest nou drac al tarii noastre

    RăspundețiȘtergere
  4. am asteptat cu incredere sentinta din 12 septembrie, incredere in d-voastra si grupul d-voastra, d-le Roman, nu in Tribunalul ARAD! apoi, am fost consternata, m-am simtit umilita in tara mea si mi-am pierdut total increderea in justitie. spuneti ca avocatul satenilor este un "IUDA"? cred! se vede pe fata lui! dar cum se face ca acesti oameni necajiti au mers pe "mana lui" pana la capt si nu si-au dat seama?? si acum? doar la CEDO se mai poate apela? ma tem ca sansele sunt tare mici...
    OANA

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca nu se face dreptate..executatii si pe judecatori si pe cei care au luat pamantul..e simplu

    RăspundețiȘtergere
  6. Doar Dumnezeu ne poate ajuta sa gàsim avocati care sunt capabili si nu sunt vinduti ca acest tràdàtor de tarà ! Curaj và admir pentru tot ce faceti sà và ajute Dumnezeu ! Mery

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi afirm tot sprijinul de aici din departare pentru fratii mei romani! trebuie sa reziste pana cand o sa dam dovada de UNITATE toti romanii si o sa se teama TRADATORII de neam sa mai masluiasca asemenea crime la adresa poporului roman! BLESTEMATI SA FIE cu o mare parte din politicieni in frunte....

    RăspundețiȘtergere
  8. lasati-va pagubassi... asta e romania, asta e globalizarea, iobagie la cote mari. ii urasc pe revolutionari. tepes si ceausescu chiar aveau institutii, astia nu mai au nik... parlament :)) justitie :)) bulshit, bla, bla

    RăspundețiȘtergere
  9. "N-avem puteri si chip de-acum
    Sa mai traim cersind mereu,
    Ca prea ne schingiuesc cu vreu
    STAPINI LUATI DIN DRUM!
    Sa nu dea Dzeu cel sfint
    Sa vrem noi singe,nu pamint!
    Cind nu vom mai putea rabda,
    Cind foamea ne va rascula,
    HRISTOSI SA FITI,NU VETI SCAPA
    Nici in mormint!" G.COSBUC
    VA SPUNE CEVA?DOAMNE,PT CE AU MURIT ATITIA OAMENI?A TRECUT ATITA VREME DE ATUNCI! IARASI NE-AM INTORS ACOLO?PINA SI IN ZILELE NOASTRE ,UNGURII MAI AU DREPTURI LA PAMINTUL NOSTRU.....???IMI VINE SA....DAU CU CUTITU-N "CIATRA"!!! DRAGI SATENI,DRAGI NADASENI:MERGETI INAINTE,CERETI AJUTOR,FITI UNITI,ADUNATI-VA IMPREUNA,SINGURI SAU PUTINI NU VETI REUSI!CHEMATI LINGA VOI PE TOTI SI LUATI ATITUDINE!!!SI EU VIN LINGA VOI DACA TREBUIE.FIERB DE FURIE,SINT ORIPILATA DE CEEA CE VI SE-NTIMPLA!

    RăspundețiȘtergere
  10. NU VA LASATI!!!!!!!!CHEMATI TOATE TELEVIZIUNILE(CHIAR SI PROGRAMELE CARE PROMOVEAZA SCANDALURILE-ca decit scandaluri dintre"vedete" mai bine scandal pt pamintul strabun) PRIN "PUBLICITATEA" FRECVENTA UNGURII(SI ROMANII VINZATORI DE TARA) SE VOR RETRAGE!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. cunosc Nadasul! iubesc acele locuri superbe si pe oamenii minunati care traiesc acolo. mi se face fizic rau, cand citesc prin ce trebuie sa treaca!
    daca problema lor nu se va rezolva si vinovatii din umbra si "cozile de topor" Colteu nu vor plati, atunci, intradevar, aceasta tara si acest popor nu mai au nici o sansa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Din 1989 tara ne este jefuita si nu mai exista nimic iar acum ne sunt violate drepturile stramosesti asupra pamantului......in vine imi curge sange de doi haiduci :Lica Samadau si Pasca.... Romani luati topoarele la ei....noi venim in ajutor.....

    RăspundețiȘtergere