joi, 10 octombrie 2013

300 de familii din Zădăreni, judeţul Arad, rămase fără proprietăţi. Prigoana împotriva românilor din Ardeal se agravează!

un articol de Valentin Roman

Mafia care acţionează pe zona retrocedărilor de terenuri şi imobile nu se mai ascunde, acum acţionează făţiş, iar ţintele urmărite au ajuns să fie, în loc de o clădire sau câteva hectare de teren, localităţi întregi. Una dintre zonele în care mafioţii îşi fac de cap precum pe propriul fief este Ardealul.

Aici, fie că vorbim de certificate false de moştenitori, de modificări ale numerelor topografice făcute din pix de primari vânduţi intereseor dubioase, s-a declanşat prigoana împotriva ţăranului român.

După ce am semnalat în repetate rânduri situaţia creată la Nadăş, iată că acesta nu este un caz singular. Tot în judeţul Arad, un alt sat, anume Zădăreni, este supus unui asediu asemănător, nu cu sabia, nu prin foc sau glonţ, cu prin acte, declaraţii mincinoase şi bani mulţi daţi reprezentanţilor autorităţilor locale de cei care au interes în zonă pentru ca aceştia fie să tacă, fie să devină complici la atacul asupra proprietăţilor românilor.

În cursul deplasărilor nostre efectuate la Nadăş şi Arad în luna septembrie, am cunoscut şi un grup format din locuitori ai Zădăreniului, care, aflând că echipa noastră suţine şi apără activ cauza nădăşenilor, au dorit să ne cunoască şi să ne spună durerea lor. Mai jos vă redau un interviu realizat, la momentul deplasării nostre la Zădăreni, de colegul meu de echipă, Marcel Bărbătei, cu domnul Petru Huruba, unul dintre săteni, publicat în ziarul Cotidianul.

"Zădăreniul, situat la o aruncătură de băţ de Arad, este şi el ţinta mafiei imobiliare. Mecanismul bine pus la punct al retrocedărilor ilegale, falsurilor şi intimidărilor funcţionează aici cu largul accept al unei primăriţe angrenate în “caracatiţa portocalie” , un clan despre care s-a tot vorbit în paginile cotidanul.ro. 

Casele zădărenilor au fost îngrădite de executorii judecătoreşti
Zădăreniul este şi locul în care preotul ortodox, pentru că era prea vocal şi lua partea sătenilor, a fost sechestrat trei zile în portbagajul unei maşini. Autorii? Încă necunoscuţi ! Încet, încet, văzând că în cazul Nadăş, sătenii s-au unit, au început să vorbească şi zădărenii.

Aţi luptat împotriva actualei primăriţe în campanie?

Da. Şi drept urmare, îmi ia din terenul casei, c-aşa vrea dânsa. S-au suprapus CF-uri şi mulţi oameni nu ştiu ce-i aşteaptă. Alţii tac, pentru că le este frică.

Şi-a motivat acţiunea?

Doamna primar mi-a spus aşa: „Am făcut acest lucru ca să mă răzbun fiindcă nu m-aţi votat”. Mi-a spus asta atunci când a venit la mine în casă pentru a sta de vorbă cu băiatul meu să îl atragă de partea ei, întrebându-l cât vrea să-i facă jocul, întrucât el candida din partea unui alt partid.

Băiatul ce a avut de spus?

Băiatul meu i-a zis aşa: „Doamna primar, nu vă supăraţi, eu nu mă vând; dacă doi alegători m-au votat, eu vreau să fiu de partea lor, cinstea şi omenia mea fac mai mult decât toţi banii din lume”.

Ce s-a întâmplat după ameninţări?

Chiar a doua zi am avut şedinţă la tribunal cu procesul prin care se vrea să nu mai am acces la garaj şi cu transporturi mari, să nu mai pot intra în curte decât mergând pe jos pentru a intra pe coridor în casă; practic să nu mai pot să intru cu maşina, să nu mai pot să îmi aduc de la câmp ce am recoltat, să nu pot să îmi aduc lemne, să nu mai pot aduce nimic în curte, fiindcă doamna primar a retrocedat acest teren unei persoane de naţionalitate germană, aşa, să se răzbune pe mine pentru că nu am votat-o. Voi ajunge să intru-n casă printr-un coridor, direct din stradă.
Împreună cu reprezentaţii zădărenilor, în faţa Tribunalui Arad


Spuneaţi că nu sunteţi singurul aflat în această situaţie...

Nu. Mai există chiar multe persoane în comună care au fost în aceeaşi situaţie ca noi. În plus, doamna primar s-a luptat până i-a înlăturat pe toţi oponenţii ei pe care i-a avut în consiliu, pentru a putea deţine majoritatea şi pentru a putea să-şi treacă toate hotărârile. Dispun de procesele-verbale din 2004 până în 30 decembrie 2010 şi cel puţin 300 de familii din comună au rămas fără proprietate.

Şi aceste familii ce spun?

Sunt foarte multe familii care nu ştiu în momentul acesta că nu mai au proprietate.

Cum s-a putut întâmpla un astfel de lucru, prin legea retrocedărilor?

Nu, doamna primar s-a folosit de un CF 1980, în care, la colectivizare, au fost trecute proprietăţile tuturor oamenilor care au plecat şi s-au angajat în industrie.

Şi ce le-a luat? Extravilan sau din curţi?


Intravilan, mai precis grădinile. Deci grădinile din comună sunt luate de către primărie, fiind apoi vândute la licitaţie publică. Dar aceste licitaţii publice sunt făcute de aşa natură încât proprietăţile ajung mai apoi la fratele doamnei primar, la cunoştinţe, la acoliţii ei. Fratele doamnei primar a cumpărat trei case din cele care s-au vândut la Legea 112 şi a intabulat toate grădinile. Întrebarea este cum a reuşit să facă asta?

V-aţi căutat apoi dreptatea prin tribunale...


Da, dar degeaba.

De ce, plângerile penale la cine ajung?


Plângerile penale ajung la domnul Palcu, naşul doamnei primar, care este procuror. Am avut şi lacăte puse pe căile de acces de către acest proprietar căruia i s-a dat acest teren.

Domnul de etnie germană a fost împroprietărit cu un titlu de proprietate în comuna
Casele primăriţei din Zădăreni
dumneavoastră...


Tarlaua 79 extravilan, dar a fost în realitate retrocedat amplasamentul din intravilanul vechi al localităţii, în tarlaua 27, cu toate că numerele cadastrale ale proprietăţii mele sunt 1264 şi 1265.

Deci s-a mutat un teren de colo-colo pentru a ajunge tocmai la dumneavoastră în curte. Pe de alta parte, el avea vreo legătură cu pământurile vechi?

Nu, nici el şi nici macar vreo rudă de-ale lui nu au locuit vreodată aici.

Mi-a zis că el îmi demonstrează că îmi ia inclusiv casa. Şi chiar într-o hotărâre judecătorească scrie că acest proprietar se învecinează direct cu vecinul, sărindu-mă pe mine. Eu nu mai am proprietate, nu mai exist ca proprietar aici. Dar plătesc impozit în continuare.
Culmea culmilor este că el a obţinut teren fără a-l cere. Soacra lui nu a avut cerere depusă. Şi mai şi scrie că acest teren a fost intabulat în baza Legii 18.

Ce vor face 300 de familii când vor vedea că le intră cu buldozerul în casă?

Nu ştim. Este vorba de familii care au cumpărat în baza Legii 112 şi familiile care nu au fost intabulate. Sunt 300 de familii care pot fi scoase oricând în stradă."

9 comentarii:

  1. Asta este rezultatul abolirii pedepsei cu moartea....

    RăspundețiȘtergere
  2. E rezultatul pierderii credintei in Dumnezeu. Chiar si daca ar fi in vigoare pedeapsa cu moartea... cine ar judeca-o corect si condamna-o pe primaritza & Co? Intind cam mult coarda unii... Sa nu se rupa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Când Legea este ocolită, de ce noi trebuie să o mai respectăm faţă de criminali?Legea este pentru cei ce o respectă, iar pentru cei ce aleg să trăiască în afara Legii, pe spatele cetăţenilor, să se aplice legea junglei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna treaba. Chiar sunt din Bodrogul Nou ( comuna Zadareni) . Am facut cerere pt. teren destinat tinerilor conf L15/ 2005 si desi eram al 2-lea pe lista , nici acum nu am primit parcela. Am fost dus ani de zile ci zaharelul de dna primar ca , ba nu sunt locturi, ba du e topograf. Le-am spus, ...dna va aduc eu , dar faceti treaba ca am materiale de constructii deja cumparate . Intr etimp in comuna apareau case si vile ca ciupercile. La adresele de mail , nu am primit nici un raspuns. La telefon mi-a spus, ..,, vreu teren ?!, cumpara-ti ! ´´ .Acum aflu si nu ma mir noul caz Nadas , cu repetitie....si cred ca e doar inceputul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Puneți mâna pe topor, coasă, furcă și pari și faceți-vă legea!

    RăspundețiȘtergere
  6. dar au disparut paarii in Romania neamule ? pai daca asa sta treaba rupere de oase ori ei ori noi caci dupa cum se vede, alta scapare nu avem numai daca tot stam si ne plingem ca ne cade drobul de sare in cap iar noi nu intindem mina sa ne aparam atunci ce mai ramine de spus NIMIC !

    RăspundețiȘtergere
  7. Este incredibil! Si noi asistam la circul "primului procuror al Romaniei" - l-am numit pe mitomanul national ponta - impotriva presedintelui!

    Bai Ponta! de ce nu comentezi aceste jafuri care se produc in Transilvania! De ce te iei de presedente si-l jignesti si pe el si milioanele de romani care l-au votat? e de o virsta cu tine?
    Astia sint cei 7 ani de acasa? e multumita ma-ta cu comportamentul tau de mitoman absolut! Ea te-a invatat sa minti cum respire?

    RăspundețiȘtergere
  8. Strangeti-va, platiti un avocat bun si nu se poate sa nu puteti catiga in fata unui potentat local.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mana pe par si rupe capul neamule..la 1 2 3 primari si apoi o sa vedeti ca nu mai vrea nimeni la primarie....noaptea dupa 00..00

    RăspundețiȘtergere