miercuri, 16 octombrie 2013

Luptele de la Pungeşti - FOTO / VIDEO


Situatii incredibile în comuna Pungesti. Jandarmii sunt acuzati cã au lovit un bãtrân care era sufletul rezistentei anti-Chevron, Costicã Spiridon. Bãtrânul a fost lovit de un jandarm, care a fost ascuns de colegii sãi, sustine fiica acestuia.

    “L-au târât dintr-o baltă și l-au lăsat cinci minute fără niciun ajutor medical. Am văzut cum l-a lovit un jandarm”, a ţipat fiica bãtrânului.
Alte trei persoane au nevoie de îngrijiri medicale, acuzând diverse afectiuni, în fata brutalitãtii jandarmilor. Desi se credea cã a murit, bãtrânul Spiridon a fost readus la viatã, însã este în stare gravã. Drumul judetean spre Pungesti este blocat de politie, la cererea Jandarmeriei.


Costică Spiridon, un localnic cu suflet


Unul dintre cei mai activi localnici, Costicã Spiridon a adus protestarilor mere si pâine. Asearã acesta a adus si un generator pentru a face luminã în corturile improvizate la margina terenului, unde Chevron vrea sã instaleze sonda.

Starea de spirit este bunã în rândul oamenilor. Numãrul lor a crescut. A ajuns la 500. De partea cealaltã, angajatii firmei MIF, societate de constructii sub contract cu Chevron pentru amenajarea platformei, au cedat psihic.

    „Stãm de trei zile si dormim în câmp. N-am primit încã ordin sã ne pornim la lucru. Dar dupã cum e treaba aici, mai bine ne-am retrage”, a spus unul dintre muncitorii veniti de la Tg. Mures. Si firma de pazã adusã de Chevron, SSG a renuntat la serviciile celor zece oameni din Pungesti, preferând sã angajeze altii din Vaslui.


ABUZ AL AUTORITĂȚILOR: AU BLOCAT DRUMUL CĂTRE PUNGEȘTI


Jandarmii au blocat drumul care duce la locul protestelor. Se încearcã, astfel sã împiedice si alti protestatari sã ajungã la Pungesti. Drumul este blocat în dreptul satului Armãsoaia la aproximativ 600 de metri de locul protestelor! Subprefectul Puicã prezent acolo a refuzat sã comenteze acest abuz!


APEL CĂTRE VASLUIENI: VENIȚI LA PUNGEȘTI


Prefectura a transmis jadarmeriei sã foloseascã forta pentru a dispersa oamenii de la Pungesti care se opun intrãrii utilajelor pe terenul destinat instalãrii sondei. În aceste conditii protestatarii din Pungesti roagã vasluienii si pe toti cei din împrejurimi sã li se alãture cât mai urgent!



Sursa: http://stareanatiunii.com

Un comentariu: