luni, 9 decembrie 2013

"PE URMELE GETO-DACILOR", prima carte semnată Valentin Roman, va fi lansată peste două săptămâni

un articol de Valentin Roman

În aproximativ două săptămâni voi lansa prima mea cartea, cu titlul "Pe urmele geto-dacilor". În paginile sale veţi afla informaţii detaliate despre societatea creată de strămoşii noştri reali, geto-dacii, religia şi spiritualitatea lor, cunoştinţele de astronomie şi medicină, armata şi organizarea politica.

Rezultat al unui demers care îşi propune să readucă la lumină aspecte şi informaţii mai puţin cunoscute de către publicul larg referitoare la geto-daci şi care, în mare parte, lipsesc aproape cu desăvârşire din manualele noastre de istorie, volumul va prezenta şi situaţia, după anul 106 d.Hr, din spaţiul geografic corespondent ţării noastre, pentru a demonstra imposibilitatea romanizării etnice şi lingvistice a geto-dacilor şi, implicit, continuitatea etnică a acestora în spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Veţi afla, în paginile sale, printre altele, că starea conflictuală dintre daci şi romani nu a încetat o dată cu înfrângerea lui Decebal, ea perpetuându-se cel puţin două secole de la acel moment, dar şi cum, în multe situaţii, Imperiul Roman era nevoit să plătească tribut dacilor liberi pentru a îşi asigura liniştea la graniţe.

De asemenea, veţi afla lucruri ce completează tabloul vieţii de zi cu zi a strămoşilor noştri, precum detalii despre gastronomie, tehnica de construire a locuinţelor, meşteşuguri etc.

Toate acestea au ca scop să reaşeze cultura si civilizaţia geto-dacilor pe locul său cuvenit, anume printre cele mai evoluate din spaţiul european al acelor vremuri, elemente ce pot da o nouă dimensiune mândriei noastre naţionale şi atitudinii pe care noi o avem în relaţiile cu vecinii sau în modul în care ne alegem liderii.

Aşadar, plecând de la certitudinea că necunoaşterea trecutului duce la o slabă înţelegere a prezentului, cu atât mai mult la imposibilitatea construirii unui viitor mai bun pentru ţara noastră, vă propun să evităm asta, vă lansez invitaţia de a lectura volumul şi de a afla, astfel, CINE AR TREBUI SĂ FIM!


12 comentarii:

  1. ce pret va avea cartea? multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pretul final va fi stabilit in functie de costurile totale presupuse de partea de editare si tiparire. In principiu, mi-am propus sa fie de aproximativ 25 de lei.

      Ștergere
  2. Online, o vom putea achizitiona?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, va fi disponibila si pentru achizitionare on-line.Voi anunta in momentul aparitiei unde se pot face comenzi.

      Ștergere
  3. Se poate face comanda pe internet? Poti expedia ramburs in cazul unor solicitari de carte?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da in magazine sau librarii ???? de unde putem lua ... de exemplu din iasi ???? ai idee ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna seara! Volumul este disponibil la comandă on-line, pe http://daco-romania.ro/carte-0001

      Ștergere
  5. Cum o putem achizitiona ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna seara! Volumul este disponibil la comandă on-line, pe http://daco-romania.ro/carte-0001 .

      Ștergere