joi, 8 mai 2014

H.R. Patapievici, un individ ce ar trebui pălmuit şi scuipat de orice român

un articol de Valentin Roman

Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam şi ţară, un individ care ar trebui scuipat şi luat la palme de orice român de bună-credinţă atunci când l-ar întâlni, în orice context.

Iata o serie de citate din volumul “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, cărora le voi răspunde scurt şi punctual:
- “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (pag.63)

Gata, ne-ai "convins". Propun ca toţi românii să-şi schimbe numele cu unele germane, eventual, apoi să emigrăm cu toţii, dându-ne drept colonişti civilizatori prin vreo ţară din centrul Africii. Evident că inima ţării ţi se pare cum ţi se pare, pentru că ea este incapabilă să tolereze alogeni precum eşti tu. Iată şi o altă "radiografie", omule atât de mic şi neînsemnat ce te numeşti Patapievici: „Fiți voi înșivă, nu imitați pe nimeni! Aveți sub picioarele voastre izvoare de apă vie. Nu invidiați popoarele bătrâne, ci priviți-l pe al vostru. Cu cât mai adânc veți săpa, cu atât veți vedea ţâșnind mai mult viața.” (Jules Michelet, cărturar francez)

- “Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (pag.34)

Ooooo, bărbat "falnic" şi "frumos" ce eşti tu. Când te-ai privit ultima oară în oglindă, măi Făt-Frumos din curul vacii? Prin urmare, după logica ta, noi suntem urâţi, cu trăsături rudimentare, iar tu eşti unul cu trasaturi evoluate. Vai de omenirea asa, dacă tu eşti cel ce reprezintă etapa evolutivă a aspectului şi fiziologiei umane. Mă rog, poate tu ai vrut să faci pe metaforicul în exprimarea de mai sus, dar nu ţi-a ieşit. Încă o dovadă că nu eşti doar urât, ci şi prost.

- “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (pag. 64)

'Telectualule, ai văzut vreodata vreo turmă de zimbri în goană? Nu cred, ar fi şi greu, c-au cam dispărut. Însă fă un exerciţiu de imaginaţie cu mintea ta aia mucegăită şi care supură venin şi gândeşte-te cum ar fi să te afli în faţa unei asemenea turme dezlănţuite ce se îndreaptă către tine. Neplăcută situaţie,nu? Ei, metaforic vobind (sau nu), s-ar putea ca turma aceea să fie reprezentată de noi, românii, într-o bună zi...Uite ce spun alţii: „Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cât și spre Apus, acum circa 13 – 15 000 de ani.” (William Schiller, arheolog)

- “Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (pag.64)

E drept că limba română are un fond extrem de bogat şi în ceea ce priveşte înjurăturile, asta fiind semn că este limbă complexa, veche, formată în mii şi mii de ani. De pildă, în timp ce englezul nu ştie să înjure decât printr-un sec "fuck you", noi, românii, te putem înjura timp de două ore fără să ne repetăm. Lucru pe care îl şi facem de câte ori îţi vedem mutra. Hai să vezi cum este privită limba noastră de alţii, oameni cu mintea luminată: „Limba română este o limbă-cheie care a influențat în mare parte toate limbile Europei.” (Per Olof Ekström), „Limba lor, a românilor, n-a putut fi extirpată, deşi sunt aşezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă, cât pentru o limbă.” (Bonfini)

-  “In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.” (pag.63)

Europa de Vest exista cum exista azi şi s-a dezvoltat pentru că la est existam noi, românii, pavază în calea tuturor invaziilor asiatice. Evident că nu am putut crea catedrale de dimensiunil Notre Dame-ului, evident că am fost săraci, evident că este greu să dezvolţi stabilitate economică atunci când stai cu o mână pe plug şi una pe sabie. Tu nici măcar nu ai dreptul să scoţi prin gura vreo vorbă sau aluzie despre eroii acestui neam, precum Mihai sau Ştefan.

Să iei în derâdere destinul unui popor atât de greu încercat este ruşinos chiar şi pentru un individ ca tine. Uite, aici, scursură ce eşti, o opinie a unui străin referitoare la poporul MEU, că al tău în niciun caz nu este: „Poporul român este unul dintre cele mai vechi popoare din Europa și cel mai frumos exemplu istoric de continuitate a unui neam, fie că este vorba de traci, de geți sau de daci. Locuitorii pământului românesc au rămas aceiași din Epoca neolitică, a pietrei șlefuite, până în zilele noastre, susținând, astfel, printr-un exemplu poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam.” (Albert Armand)

- “Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (pag.49)

Strămoşii acestui popor "puturos" au dat cultura şi civilizaţia Europei, în spaţiul României au apărut şi s-au dezvoltat primele culturi materiale şi spirituale evoluate ale acestui continent:Vinca-Turdaş, Cucuteni, Hamangia, Gumelniţa etc.Iar treaba asta o cunosc şi o afirmă mai toţi cărturarii moderni şi istoricii contemporani străini care au cinstea de nu ascunde realitatea.Un exemplu: „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500 – 3500 î.e.n, axată pe o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare și creatoare de artă, care a precedat societățile indo-europene, patriarhale, de luptători, din Epocile bronzului și fierului.” (Marija Gimbutas, „Civilizație și cultură: vestigii preistorice în sud-estul European”)

În loc de încheiere

Evident, nimeni nu trebuie să ascundă defectele românilor sau părţile mai puţin onorabile din istoria acestui popor, însă, noi, oamenii de rând, aşteptăm de la clasa celor cu pretenţii de intelectuali să ne aducă în prim plan, ca naţie, în primul rând, prin elementele de mândrie, care ne dau un loc pe scena cultural-istorică a lumii.

Aşteptăm, de la aceşti pretinşi intelectuali, să vorbească despre olimpicii noştri care domină toate concursurile internaţionale, despre inventatorii noştri, al căror idei puse în practică au îmbunătăţit viaţa omului la nivel mondial, despre moştenirea noastră culturală imensa, adunată în mii de ani, ce se manifestă la tot pasul în ţara noastră, de la mănăstirile Moldovei, la ritualurile Junilor Braşovului, de la ceramica de Horezu, la baladele şi doinele seculare, de la portul popular la poveştile cu tâlc ale lui Creangă.

De ce ne mai mirăm că nu ni se dă atenţia cuvenită la nivel internaţional, când tocmai forurile noastre, ce ar trebui să fie responsabile de cultura naţională, au fost şi sunt conduse de indivizi precum Patapievici sau Kelemen Hunor?

DAR....„Va veni o vreme când se va acorda atenţie acestui popor, prea puţin luat în seamă. Cântece şi armonii se vor auzi venind de la această ţară despre care nu se prea vorbeşte. După mii de ani de vieţuire, acest neam se va ridica şi lumea se va uimi ca de o minune, aflând, în sfârşit, câte lucruri a ştiut neamul acesta despre conştiinţa universală. Bucuriile acestui popor au rămas ascunse; nefericirile lui n-au fost cunoscute. Nimeni nu i-a scris mitologia. Puţini i-au cunoscut istoria. Şi, totuşi, oamenii aceştia au avut mai mult decât oricare alţii geniul mitului…” (Martha Bibescu)

P.S.: Cu scuzele de rigoare pentru cei care s-au mirat de limbajul pe care l-am folosit în acest articol, rămân la opinia că unor asemenea oameni, precum Patapievici, nu le poţi vorbi diplomatic.

53 de comentarii:

  1. Patatatatevici,se trage sigurat dintr-un neam ales dupa cum terminatia numelui ne-o arata.
    Fie ca e sarb,bulgar,ucrainean sau mai rau ,rus,reprezinta un soi de oameni ranchiunosi si dezbinatori.Are impresia ca radacinile lui sunt cu adevarat demne de mandrie si de lauda,dar nu vad pe nimeni incantat sa mearga in vizita la vreun popor slav.
    Ura lui credca vine din uratenia care-o vede in fiecare dimineata in oglinda,fiind prea mare contrastul cu ceea ce vede pe strada in fiecare zi si anume poporul asta frumos romanesc.

    Avem femei frumoase care nu pot sa nasca decat copii frumosi.

    Cum sa nu-l roada invidia,la felul cum arata nu cred ca a avut o femeie frumoasa in viata lui si nici nu o sa aibe.

    E doar un Patatechici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patapievici este un jidan imputit care ne-a jignit iar boul de Basescu il decoreaza! Din nou ne-am aratat servilismul in fata unui alogen degenerat care nu simte Romaneste! Are Patapievici strabunic sau bunici morti la Marasesti!!???

      Ștergere
    2. ..corect,este o jigodie care se sperie de figura lui in oglinda,ca sa para "intelectual"da interviuri dintr-o camera cu mobilier stil si inconjurat de carti,dar cred ca ceia ce a debitat el in "Politice" nu exista undeva un asa limbaj DE PORC CU RATUL INFIPT LA UN C--AT CALD.

      Ștergere
  2. Sincer, pana sa citesc articolul tau nu eram sigur daca am pentru ce sa lupt, acum sunt sigur ca am. Multumesc Valentin Roman!

    RăspundețiȘtergere
  3. asta nu e roman,e khazar rus

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent Valentin. Acestui individ îi trebuia un sut în fund nu onoruri de stat, dar se vede ca Basescu vrea cu orice pret sa medalieze toate jigodiile antiromânesti

    RăspundețiȘtergere
  5. Un mare adevăr pe care eu nu aș fi să-l spun mai bine ca tine! Un mare BRAVO, Valentin!

    RăspundețiȘtergere
  6. Maimutoiul asta cu balega in loc de creier ar trebui sa spuna toate aceste elucubratii, care sa fim cinstiti nu pot veni decit de la un timpit cu diploma de cacanar, ar putea spune si cine sint cei buni pe acest Pamint.

    RăspundețiȘtergere
  7. Patetic-e-pe-veci e un deșeu uman! Nu merită cetățenia română!

    RăspundețiȘtergere
  8. O asemenea javra ce jigneste in asa hal poporul roman trebuie exclus.

    RăspundețiȘtergere
  9. II dau dreptate lui Patapievici.De ce?Duceti-va in strainatate sa vedeti romanii care lucreaza acolo,,aplica legea junglei, un strain este corect cu un Roman si un Roman incearcaca sa faca greutati si sa fure alt Roman,Foarte rar sint Romani care mai au bun simt si putina educatie .
    Romanii aplica legea junglei in alte tari cu alti romani ..josnic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti sa-l si pupi in cur pe javra de patapipievici,sa ai o zi naspa madam

      Ștergere
    2. poti sa-l pupi in ass pe pipievici,sa ai o zi naspa madam

      Ștergere
    3. Nu ai înțeles nimic. Concluzia: ești proastă!

      Ștergere
    4. Poate in cercurile in care te miscai dumneata intre doua drumuri, caci e clar ca problemele romanilor din diaspora iti sunt straine, dovedind superficialitate in cel mai bun caz, daca nu chiar indoctrinare. Mai josnic e sa generalizezi precum penibilul HRP si d-ta.

      Ștergere
    5. Doar pentru concluzia ca-n strainatate românii sunt mai... "sireti" (chiar de aprob ceea ce spuneti în privinta actitudinii unora dintre românii plecati peste hotare)... nu pot sa evit punctualizarea faptului ca mere putrede sunt peste tot.
      Aici în schimb, în acest articol, se evidentiaza denigrarea a tot poporului român si-i mult mai josnic si mai usturator asemenea caracterizare... Nu-mi accepta inima de românca ca un individ sa împroaste cu noroi amintirile bunicilor mei, (nu mai sunt cu mine si totusi îi port în suflet zi de zi), e revoltator sa simt prepotenta îngâmfarii unui domn, care-n mod sigur nu-si mai încalzeste inima rece de atâta ura cu amintiri din plamadeala personalitatii sale ca persoana adulta; n-am obiceiul sa scriu comentarii, mi le formulez în gând si trec mai departe ... si acuma rup obisnuinta din respect si dragoste pentru cei care m-au ajutat sa devin ceea ce azi sunt: prolongatia în timpul prezent a bunicilor mei, vorbesc despre ceea ce cunosc si simt, (istoria completa a românilor si ea poate fi utilizata ca baza, dar eu prefer particica mea de istorie familiara), si nici pe departe pot sa rabd ca pentru câteva sute, mii poate, de români care si-au pierdut empatia sau bunul simt,... sa reneg de esenta radacinilor mele: amintirile si faptele bunicilor mei compenseaza orice situatie sau fire româneasca neplacuta. Asa îmi mentin fruntea sus si inima calda ! Faceti acelasi lucru doamna Cristina, e mai usor si efectiv sa folositi ceea ce aveti mai apropiat de sufletul dumneavoastra...
      Cartile de istorie ramân pe raft dupa ce le citim, memoria nu o avem în format digital, de "terabyte" în sus, în schimb avem avantajul ca sufletul pastreaza toate amprentele persoanelor care ne-au folosit ca tutori...
      (Asta e forma mea simpla de ai dovedi pe românii pierduti în jungla... si credeti-ma ca vorbesc din experiente neplacute)

      Ștergere
    6. Doamnă, țin să vă pun următoarele: nu toți românii care lucrează în străinătate sunt așa cum i-ați descris dumneavoastră, nici în România nu sunt toți oamenii corecți, nimeni nu spune că suntem un popor format doar din oameni perfecți. Nici măcar nu se discuta acest subiect.Problema este următoarea: Un om instruit cum este domnul Patapievici, se descalifică automat scriind astfel de texte și nu merită atenția niciunui român cu bun simț .

      Ștergere
    7. da este adevarat exagereaza cu unele lucruri!!! dar unele sunt foarte adevarate de romani, am 11 ani in occident si deja am inceput sa fac diferenta ce inseamna sa traiesti in Romania si in alta tara cu un nivel evolutiv superior!!!In Romania exista multi oameni din topor lipsiti de cultura dar care stiu doar sa injure sa se poarte urat asta e o rautate ancestrala care ma bucur ca am lasat o in urma!!! e trist dar este adevarat la multi romani chiar le place sa injoseasca pe altii au o satisfactie extraordinara!!! MAI AVEM MULT DE INVATAT!!! avem si valori numai ca uscaciunile sunt prea multe si deseori deranjeaza pe oamenii de valoare!!! asta e realitatea!!!! e adevarat ca avionul cu reactie l a inventat Henri Coanda, insulina a inventat o un Roman, Nadia Comaneci a luat primul 10 la gimnastica, Brancusi, Cioran, Eliade dar toate aceste genii care au fost si care vor venii sunt anulate de prostia mare, lipsa de cultura din ignoranta, viciul. Eu am aratat cum sunt ziarele la noi la straini si mi au zis ca noi romanii suntem foarte dezmatati, unele ziare de la noi in strainatate sunt considerate ziare de jos nivel care un target specific explicit sexual!!!daca se continua asa in ritmul asta s ar putea sa i dati dreptate lui Patap. pentru ca stati linistiti, ce expresii a folosit nu se pot traduce in alte limbi straine!!! Sunt un om care are studii superioare care a reusit in alta tara sa aiba propiul apartament, doua masini, doi copii extraordinari. Ce sa fac sincer? sa stau in Romania sa schimbam ce? Romani e timpul sa va schimbati!!! schimbati va putin chipul mental si o sa vedeti ca rezultatele o sa apara!!! totul are remediul mai putin moartea!!! Cred in acest popor si este timpul sa se shimbe in bine!!!

      Ștergere
    8. Muiere .aia sunt uscaturile poporului asta. De ce nu pleaca Patapievici din tara asta daca tot nu-i place de ea? De ce jegosul ala chior din Cotroceni a vtrut sa-l decoreze? Pentru ca sunt facuti din acelasi rahat.....Iar tu,muiere,..la cratita cu tine

      Ștergere
    9. Domnule Cristian Anghelache, puteai sa ai si in Romania casa, doia masini ;i chiar mai multi copii? Iar daca te deranjeaza sa stai in Romania, mai bine ca ai plecat. Si daca nu stii ce trebuie sa schimbam cred ca nu esti in stare, ca sa nu spun ca probabil astepti ca sa se schimbe de la sine. Iar chestia cu mentalul schimbat este valabila la dumneata. Ti l-ai schimbat domnule cu studii superioare la noi si acolo slugarnic ins, un neica nimeni care oricand este in stare sa pupe... de teama sa nu-si piarda minunatul apartament si restul. Acolo unde nimeni nu-ti va da o bucata de paine daca ramai pe drumuri.Nu-ti face griji, poporul nu se va schimba ci se va adapta ca si pana acum si va supravietui indiferent cati cu studii superioare pe banii nostri vor pleca sa-l denigreze.

      Ștergere
    10. ca sa trezesti din adormirea de vreo 2000 de ani incoace a acestei populatii (romanii nu mai sunt un popor ci o populatie, un popor are o identitate de neam, o directie unica de dezvoltare - in sensul asta rusii, tiganii si ungurii sunt de admirat - stiu ce vor si stiu cum sa ajunga acolo. cand pui 2 tigani, 2 unguri sau 2 rusi din afara tarii lor, sunt frati. 2 romani din diaspora se omoara unul pe altul) trebuie sa pui problema in modul cel mai socant cu putintza. nu am citit cartea lui Patapievici, sunt niste citate scoase din context. daca nu e cineva de acord, sa combata cu argumente ideea, nu sa atace persoana! asta nu face decat sa intareasca ceea ce spune Patapievici, Pai atunci hai sa-i injuram si pe Mihai Eminovici (ca si el a scris adevaruri dureroase despre români), si pe Caragiale (ca si el a luat in deradere politicinii si pe alegatori - nimic nu s-a schimbat de 150 de ani incoace!) ca si oricine ar zice ceva de rau despre români. românii sunt si prosti, si fuduli. o jumatate dintre români traiesc si gandesc ca-n evul mediu (mai degraba se roaga la dumnezeu si daca nu i se da desi nu cere spune ca asta e soarta, asa a vrut dumnezeu). alte 30 la suta dintre români sunt proletari, urmasi ai tzaranilor dezradacinati, fara credinta, fara cultura si incapabili sa se adapteze schimbarilor tehnologice si sociale). cei putini care inteleg ceea ce li se intampla sunt paralizati social, cum zice ceva cum ceilalti, mediocri, il pocnesc in cap.

      Ștergere
  10. Să-l ierte Dumnezeu pentru prostia, aroganţa, laşitatea, şi toate celelalte netrebnicii şi să-i facă Lumină în cutia aia a lui craniană, să-l înzestreze cu înţelepciune că multă nevoie mai are...

    RăspundețiȘtergere
  11. JIGODIA !!!! sa nu aibe curajul nici sa scoata capul afara din casa . Demonstreaza lipsa de cultura si educatie minima si vorbele lui ar putea avea efect doar in acelasi gen de persoane , la care presupun ca se adreseaza. El este primul exemplu de o exceptie ce se incadreaza in tot ceea ce descrie. Si stim cu totii care este efectul exceptilor ... ! Bravo Valentin !

    RăspundețiȘtergere
  12. mare dreptate are Patapievici. Comentariile voastre de aici nu fac decat sa intareasca afirmatiile facute de el. Sunteti niste tarani epatati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cine faceți dv tarani epatati?
      Pe niște oameni care se revolta când un om (indiferent de ce pregătire are) ne jignește neamul, mamele, tații, soțiile, copiii, prietenii ????
      Stimate domn, dacă cineva te înjură de mamă, și o face intr-o carte, te simți in stare sa îi pupi mâna pt ca este profesor universitar sau sa îi rupi gura cum ar merita ?
      Cugetă romanule, si răspunde la asta.

      Ștergere
    2. ...rau zici'" mihnea'"despre tarani,tu nu ai origine taraneasca??? chiar jignesti o clasa sociala de bun simt,civilizatie si cultura??? tu nu ai vazut ce a promovat la New York la expozitia ICR acest idiot??? un ponei cu zvastica pe el si cu falus...asta insaamna culiura ???

      Ștergere
    3. "O caruta de tarani care au tinut in sa imperii".----Petre Tutea

      Ștergere
  13. Cine consideră că Patapievici are dreptate, s-a născut "ieri", la oraș, în fatța televizorului...sau nu e român! Român fiind, crescut de români, nu ai cum să rămâi rece la aceste atacuri. Si dacă atacurile sunt agresive, și ați găsit lesne o catalogare pentru cei care le-au facut, puteti gasi o catalogare pentru însuși Patapievici?... cuvintele lui îl descriu ca pe un....????

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu-i frumos sa-i indemni pe altii la violenta. "Palmuit si scuipat"... hmmm! Ignorat, da, contrat mai mult sau mai putin elegant, da, dar palmuit si scuipat... Nu vad de ce ar trebui sa-mi manjesc bunatate de palma muncitoare pe obrazul slinos al acestui ipochimen ori sa-mi risipesc saliva pretioasa ca sa-i catifelez tenul. Dar pot dona cateva oua clocite iar mai spre vara unele rosii, daca putrezesc pana sa le fac salata. Pax vobiscum, dragilor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Îmi place mult articolul. Și îmi pare rău că uităm toate realizările și lupta neîncetată a poporului român de-a lungul timpului cu popoare agresive, cu nedreptăți imense la nivel european, cu sărăcia și dezamăgirea. Nu știu ce alt popor ar fi rezistat în fata atacurilor și presiunilor permanente, simultane si coordonate, a mai multor țări potrivnice. În tot acest timp poporul roman și-a păstrat identitatea și limba. În ultimul timp și-a pierdut mândria și demnitatea. Asta se știe și se vede, domnilor, dar nu este suficient să comentăm de pe margine. Mărlănia și dezinteresul, înjurăturile și lenea sunt atributele românului modern, dar se explică și astea dacă privim puțin în context și în trecutul recent. Așa ca nu mai comentați, ci la treabă, să dăm noi exemplu de civilizație și demnitate și încet-încet să readucem Romania la starea ei de altădată. O ultimă idee:
    Să comentezi acum trecutul și modul în care niște oameni au luptat, s-au sacrificat pentru țară și s-au strecurat cum au putut la momentul respectiv prin haosul istoriei mi se pare jenant. Și mă dezamăgește profund când văd oameni mari, oameni inteligenți și școliți, tocmai acei oameni care ar fi de un real folos Romaniei, că aruncă noroi într-o istorie de care nu sunt vrednici; mi se face silă. Să îti renegi țara și să te așezi cuminte în rândurile celor care o denigrează este lașitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. COSTIN IONESCU9 mai 2014 la 14:56

    dl.popescu la fel ca si patapievici esti un DOBITOC de fapt nici nu ar trebuii sa te i-au in seama pentru ca daca iti raspund sunt mai prost decat tine asa ca iti mai spun doar atat TARAN ESTI DUMNEATA SI CU MATA.......

    RăspundețiȘtergere
  17. cinste si onoare, domnilor si doamnelor ati discutat de toate dar a-ti pierdut din vedere un singur lucru din decembrie 1989 si pana azi toti conducatorii acestei tari sunt antiromani,
    domnul popescu daca nu stiati intelepciunea sa nascut la sat, adica niste tarani au fost odata mai intelepti decat multe capete luminate,
    pe toate campurile de lupta taranii au fost cei care au facut sacrificiul de sange si foarte putini intelectuali, exemple sunt cu duiumul, astazi ar fi trebuit sa vorbim despre sacrificial unei natiuni pentru un deziderat milenar si anume INDEPENDENTA, pe care se pare ca din punct de vedere politic si economic am cam pierdut-o.
    nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt suparat pe mine ca nu pot sa fac nimic sa rezolv multimea de probleme ce are aceasta natiune si nu se mai termina ci din contra apar altele si mai rele.
    scuze daca am suparat pe cineva dar cauta-ti adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  18. La cum ne-a vorbit acest limbric alogen putem si noi sa-i zicem pui de catea,cacanar intelectualist,linge-n cur,javra ordionara,pisat de bou,labagiu pisdosnic,idiot mancurtizat de propria iubire de sine,secatura fecaloida.

    RăspundețiȘtergere
  19. ce adunatura de prosti hahaha

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu consider ca tot ce spune Patapievici e complet adevarat chiar daca noua , sau unora dintre noi, nu ne place adevarul. Suntem o natie de cacat !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa o fi, mai limbricule!

      Ștergere
    2. ....da ai dreptate doar TU si PATAPIEVICI sunte-ti DE CACAT..

      Ștergere
  21. E foarte "cult" Patapievici: zice ca "ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni". Adica dupa ce i-a batut Mihai pe turci la Calugareni in 1595, turcii s-au pisat pe noi la Razboieni in 1476!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Noi norodul am auzit de acest dusman al natiunii si al tarii nostre, intrebarea este daca si guvernantii nostrii au auzit de el ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Se prea poate ca unii sa se regaseasca in comentariile lui H.R.P., acestia sunt la fel de romani ca si el, iar in legatura cu comentariile de genul "unora din noi nu ne place adevarul" pot sa le raspund ca minciuna repetata chiar si de 10.000.000 de ori tot minciuna ramane, numai perceptia asupra ei (a celor spalati pe creier) se schimba..Mai trebuie facuta o rectificare la comentariul facut de cineva. In loc de "Suntem o natie de cacat" trebuie taiat un "em" si "natie" ca sa ramana doar "Sunt de cacat", ceea ce probabil este mult mai aproape de adevar(despre el sau ea).
    La fel de adevarat este ca noi putem sa ne indignam sa ne enervam si sa injuram inapoi astfel de specimene ca nu rezolvam nimic. Efectul raspunsului este doar pt. ridicarea moralului nostru si are eficienta de combatare a denigrarii facute de persone(ca nu pot sa zic oameni) ca acestea este aproape nula. Ne-au mai injurat si altii dar problema este ca acum suntem injurati si denigrati de angajati ai statului roman.Adica de personae platite din banii nostrii.De ce? Pentru ca distrugerea acestei tari sa fie cat mai eficienta, eu au nevoie de stampila "specialistului" a "oficialului" ca defaimarea sa para ca vine de la noi. Parerea mea este ca astfel de personae, Patapievici, Boia&Co. din pozitiile pe care le ocupa sau le ocupau in aparatul administrative al statului se afla "conflict de interese". Ori ne injura, dar din particular, ori este angajat la stat si isi face bine treaba pt. care este platit. Deocamdada aceste elucubratii reprezinta punctul lui de vedere si trebuie dat in judecata pentru antiromanism. Statul oricum nu-I va sanctiona ca doar el ia pus acolo dar societatea civila romaneasca(atata cat mai este ea) ar trebuii sa dea si statul in judecata pentru tinerea in funtie a unor activisti ce promoveaza antiromanismul.

    RăspundețiȘtergere
  24. Patapievici are dreptate. Suntem de rahat sunt de rahat iar occidentalii sunt dumnezei. Mafia italiană, pedofilii belgieni si olandezi, naziștii, perverșii suedezi care începând de anul acesta au dreptul să se masturbeze în public, controlul absolut asupra vieții private a cetățenilor din UK, războaiele purtate în ultimele decenii de către Occident doar pentru îmbogățirea clasei lor politice, sprijinul acordat de Occident organizațiilor terosiste din Orientul Mijlociu care mai târziu au devenit Al-Qaida, torturile de la Abu Gharib, Berlusconi, infracționalitatea ridicată, IRA, ETA, exporturile de arme chimice si biologice către Itak din anii 80, prietenia cu dictatorul Ghaddafi a lui Tony Blair și Berlusconi, învrăjbirea și sprijinirea albanezilor din Kocovo împotriva sârbilor și războiul din Yugoslabia, atentatele teroriste puse la cale de serviciile italiene împotriva propriului său popor timp de trei decenii cu scopul de influența rezultatul alegerilor, toate acestea fac cinste Occidentului. Lista ar putea continua la nesfârșit. Occidentul e Rai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....asta nu inseamna ca are dreptate un bolnav psihic,el nu vede si partea buna a romanilor? de ce nu pleaca in alta parte unde este mai apreciat ca la noi,a avut o functie mare la ICR,a fost platit bine dar nu sa denigreze tara . Sa se duca in acele tari unde se trage cu arma in scoli omarand elevi si profesori ,in centre universitare unde se iau ostatici si pusca studentii,poate si el va cadea victima si apoi sa scrie cum este la noi...

      Ștergere
  25. Ma bucur ca acest Patapiewc, a fost decorat cu....''Ordinul Sluga Credincioasa in grad de Onanist Virgin'' si Licheanu cu....''Victoria Pupincuristului Basist in grad de Coarda Batrana''

    RăspundețiȘtergere
  26. Dincolo de a lăsa impresia vreunor resentimente legate de apartenența de rasă, de neam, de religie, sau de vreo altă apartenență de orice fel, cred că lucrurile trebuie spuse tare, răspicat, adevărat. Pe noi, pe români, nu ne caracterizează ura, ci ospitalitatea. Poate de aceea s-au amestecat între noi toți aceia care au considerat că le bine aici, pe plaiurile mioritice. Poate de aceea ne cheamă ...evici, ...ovski, ...unov, ...annis, ...stein, ...schel, etc. Este loc pe acest pământ românesc pentru toate sufletele lui Dumnezeu. Dar celor care batjocoresc neamul românesc și numele acestei țări, cred că li se cuvine un singur fapt: să li se ridice - fără drept de apel - cetățenia română. Poate fi valabil și pentru aceia care prin purtarea lor între popoarele din afara țării întinează numele de român și numele România. Felicitări pentru articol ! E vremea să trăim și să simțim românește. Să o facem, însă, fără atacuri la adresa celor de altă condiție decât aceea de român, ci cu demnitate și cu probitate. Dreptatea se răzbună în ea însăși, în firea istoriei. Cei care batjocoresc vor fi la rândul lor batjocoriți, potrivit aceleiași măsuri a nesocotinței lor. Păcat că sunt pe lume oameni care gândesc despre România precum Patapievici acesta. E nedrept, e fals, e injurios să gândești așa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...corect scri-interegnum-,cum e posibil ca basescu sa-l decoreze pe acest idiot nu intelectual,nu a citit cartea lui -politice- o maculatura de sters la wc.Rusine si prietenului lui care a scoso la editura lui si acesta isi da aere de intelectual.dar are o privire si un discurs de scorpion,ar ucide tot ce nu-i place mai putin pe acest -patacac..at.
      Scuzati expresile dar nu sunt mai murdare decat cele folosite de acel idiot in maculatura lui...

      Ștergere
  27. Sar toti romanii! Societatea civila romaneasca unita nu exista drept dovada e tara paralizata de coruptie si de faptul ca m-tii Romaniei sunt rasi, ca in consecinta nu avem nimic. Romanismul?! Romanismul vostru e acela de a comenta pe diferite siteuri si a sta dupa paravan in timp ce adevaratii asupritori ai neamului fac ce stiu ei mai bine sa faca.... Va fura....

    RăspundețiȘtergere
  28. Excelenta Sa Domnul H.R.Patapievici crede ca toti romanii sunt asa cum arata dumnealui, la fizic si la suflet, de aceea a facut acea descriere inaltatoare.
    Da, asa arata noii romani romanizati veniti de aiurea. Nu adevaratii romani.
    Basescule, nu te putem ierta pt ca ne-ai bagat pe gat si batjocorit cu un asemenea specimen alogen tradator. Vezi ce portret ti-a facut si tia nenicul (ne-mer-nicul) asta, trebuie sa te recunosti.
    Ba, sa-l pui sef la Institutul Cultural Roman, iti sta mintea-n loc ce batjocura a ajuns presedintia in Romania. Basescule, fa-ti si calul senator.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salve.

    Când personaje precum H.R.P. denigrează cultura noastră comună, prezentă și trecută (indirect și viitoare), ne cam dă de gândit de ce face acest om așa ceva?

    1. Marketing? - Mulți se regăsesc în această atitudine de aroganță și dispreț față de semenii lor, considerându-li-se superiori.

    2. S-a prăjit? Orice exces de energie prăjește creierul, fie că vorbim de atenție, bani sau altceva. Iar când te prăjești, vorbești prostii.

    3. Comandă? - Băieții ăia de conduc au nevoie de scindări ale viziunii la nivelul general. Ții cu Steaua sau cu Rapid? Ești cu partidul ăla sau celălalt? Ești cu gay-ii sau împotriva lor? Și tot așa, într-o încercare continuă de apartenență la un grup și opunerea față de acțiunile altui grup. Cu cât suntem mai ocupați să ne spurcăm "inamicul", cu atât avem mai puțin timp la dispoziție pentru a ne dezvolta, pentru a vedea care părți din noi înșine reprezintă adevăratul inamic al propriei percepții.

    Oricare-ar fi cauza, aceste cuvinte s-au scris și au mers mai departe, iar noi putem să-l spurcăm la rândul nostru sau să nu reacționăm cum se așteaptă, ci să reacționăm. Pentru mine și soția mea, asemenea atitudini ne-au ajutat determinându-ne să acționăm pe cont propriu în direcția dorită. Astfel, plictisiți de toți plângăcioșii și denigratorii de neam, am dat drumul la o campanie de conștientizare a calităților noastre, indiferent că suntem români, olandezi sau unguri. I-am spus totuși "Românii Sunt Frumoși" ( https://www.facebook.com/romanii.sunt.frumosi ), căci avem de-aface mai ales cu români. Am plecat de la coli A3, clipboard și carioci și încă suntem pe drum. Da, în ritmul și stilul nostru, dar deja avem ceva în spate (evenimente, publicații, conexiuni) ce ne animă suficient pentru a privi senin spre-nainte și pentru a le râde-n nas ăstora de cred că toți ăilalți sunt de rahat, căci nu a mea este responsabilitatea acțiunilor acestor hateri, nu sunt eu de vină pentru cercurile lor de prieteni și pentru percepția lor. Eu îmi urmez filmul și-ncerc să nu pun bețe-n roate altora. Și nu-s singurul, fiind atâtea proiecte ce clădesc viitoruri pentru noi și pentru cine s-o mai nimeri.

    Zic să-l lăsăm să se ducă-n mă-sa-napoi pe H.R.P., poate s-o naște iară și-o vedea cu alți ochi această realitate pe care-o flegmează, iar noi să ne vedem de visele noastre, că d-aia suntem aici, printre noi: să materializăm lumi, să evoluăm, să cu adevărat trăim :)

    O zi ideală! :)

    RăspundețiȘtergere
  30. ...am scuipat de mult pe poza lui si pe maculatura - politice-,si pe expozitia lui de la new york, unde afiseaza zvastica, falusul si cadavre.Acesta trebuie expulzat din tara si sa restituie banii incasati de la romani pe care-i ponegreste.Se crede intelectual dar este de o prostie nemarginita si de hidosenie ce sperie si ciorile din cucuruz. Da interviuri intr-un birou cu mobilier stil, cine stie al cui este?crede ca biblioteca din spate il face intelectual dar in cap are doar cacat dupa cum scrie el folosind aceste expresii in politice. Afara javra ordinara din tara,dute unde poti castiga banii platiti de noi si atunci vezi ce meriti mizerabilule...

    RăspundețiȘtergere
  31. Un ser uman care nu serveste la nimic,e mort demult!

    RăspundețiȘtergere