luni, 26 mai 2014

România are nevoie de…români. Tu cine eşti pentru Ţara ta?

un articol de Valentin Roman

Problemele ţării le cunoaştem cu toţii, ştim că suntem guvernaţi de un sistem corupt, ştim că gradul de cultură al tinerelor generaţii este în picaj accelerat, ştim că pensiile bătrânilor sunt, mai degraba, o sentinţă la moarte înainte de vreme decât un drept după o viaţă de muncă, ştim că valorile adevărate ale acestui neam, de la inventatori la artişti şi de la olimpici la scriitori, nu sunt promovate şi se sting în anonimat. Ştim cu toţii, de asemenea, că suntem minţiţi, furaţi şi înselaţi de politicieni de 25 de ani, politicieni care nu sunt decât slugi perfide ale unor interese străine de ţara noastră.


CITEŞTE ŞI România este sub asediu (II): Promovarea non-valorilor 

Celor de mai sus li se adagă altele şi altele, lucruri mai mari sau mai mărunte, cu care, fiecare dintre noi, ne confruntăm zilnic. Dar dacă tot cunoaştem aceste lucruri, suntem conştienţi de gravitatea lor şi de riscul pe care perpetuarea lor îl reprezintă pentru generaţiile ce vin, atunci de ce vă mai irosiţi timpul dezbătându-le iar şi iar, în loc să procedaţi la identificarea de soluţii? Mai exact, de ce nu acţionaţi?

“Cum, ce să fac, nu stă în puterea mea să schimb nimic”…sunt cuvinte pe care le-am auzit des de la mulţi români, semn că toată politica dusă împotriva noastră a funcţionat perfect, iar rezultatul este cel de astăzi: un popor supus, fără atitudine, fără voinţă, mai degrabă interesat strict de satisfacerea nevoilor imediate şi personale decât de acţiune către un scop comun şi o schimbare.

CITEŞTE ŞI România este sub asediu (III): DISTRUGEREA ISTORIEI 


Eu îţi spun că poţi face multe, da, TU, cel care acum citeşti aceste rânduri. Ia atitudine între cei din jurul tău, în grupul de prieteni şi în familie, informează-i pe cei apropiaţi cu privire la trecutul nostru ca neam, nu te aştepta ca şcoala să-ţi culturalizeze copiii, ci fi tu acela care pune cartea în mâna celor mici! Promovează lucrurile pozitive despre România, aşa cum trebuie să ni le asumăm şi pe cele negative!

Vorbeşte-le tuturor despre istoria noastră ascunsă, furată, despre continuitatea noastră ca neam în acest spaţiu geografic, despre voievozii noştri, despre frumuseţile naturale de la noi! Renunţă la atitudina slugarnică în faţa vesticilor, pentru că nu ai niciun motiv ţii capul plecat. Vestul Europei s-a dezvoltat pe jaf şi ucidere în imperii coloniale şi pentru că, în estul continetului, Ţările Române erau scut împotriva valurilor asiatice. Francezii ridicau Notre Dame, pentru că porturile lor primeau zilnic resurse, materiale şi bogăţii din provinciile supuse cu forţa, Ştefan ridica mănăstiri modeste, pentru că Moldova era, la vremea sa, poate singura pavăză împotriva otomanilor…

Nu-ţi mai vinde pământul străinilor! Ai grijă de el, pentru că ne este cea mai mare avere! Nu-ţi condamna copiii să devină chiriaşi în ţara lor! Învaţă să te implici atunci când simţi că ţara ta sau români de-ai tăi sunt supuşi vreunui abuz de orice fel. Şi asta nu doar prin solidaritate on-line. Hai să nu mai dăm semn de unitate doar când ne strângem 50.000 de oameni la un meci de fotbal, ci să aratăm că suntem solidari atunci când este vorba de lucruri importante, de interes naţional.

CITEŞTE ŞI România este sub asediu (I): Pământul 

Schimbă-ţi atitudinea, nu te mai văita, nu mai poza în victimă, bunicii şi străbunicii tăi nu au luptat pentru ţara asta pentru ca tu, vlăstarul lor, să anulezi toată zbaterea lor cu un simplu “eh, asta e, România se duce în jos, n-avem ce să facem”. Cine vrei să vină să te salveze? Cine te aştepţi tu să-i pese de noi din afară? Istoria îţi demonstrează prin multe exemple că un popor este singurul în măsură să acţioneze pentru el, că niciodată din exterior nu va veni vreun sprijin dezinteresat.

Citeşte, informează-te, organizează, de pildă, seri de dezbateri istorice, faceţi schimb de opinii şi cunoştinţe, de idei! Ieşi afară din casă şi vezi dincolo de locul de muncă şi terasa din colţul străzii! Descoperă România şi vei fi fascinat de frumuseţea ei, de istoria ei, de uriaşa moştenire pe care ţi-o oferă şi de care trebuie să ai grijă!

Renunţă la gândul “ce să fac în România, că ea nu-mi oferă nimic”. Ba ţi-a oferit totul, ai resurse, ai pământ fertil, ai păduri, ai aur, ai argint, ai ape, ai tot ce-ţi trebuie. România suntem NOI, poporul ei. Dacă noi nu ne oferim nouă înşine, cine să ne ofere? România nu este un angajator care să remunereze pentru munca depusă, ea ţi-a oferit tot ce-i trebuie să te dezvolţi ca neam.

CITEŞTE ŞI Române, află cine eşti şi fii mândru de ţara ta şi de poporul tău! Porţi în fiinţa ta istoria Europei


Nu suntem nici pe departe oameni perfecţi, suntem un neam, un popor, cu bunii şi cu răii săi, dar, pe lumea asta, nu ne avem decât unii pe alţii. Trebuie să ne recunoaştem defectele, greşelile şi să încercăm să le corectăm, să strângem rândurile şi să arătăm tuturor că existenţa noastră neîntrerptă de milenii pe acest pămând nu este vreo întâmplare, ci se datorează unui spirit care ne-a dat statornicie.

Poate nici eu şi nici cei apropiaţi mie, alături de care, de ceva vreme, sunt implicat în procesul de redeşteptare a conştiinţei naţionale nu vom reuşi în ceea ce ne-am propus, poate acum doar se nasc germenii unei schimbări ce va avea loc peste alte zeci de ani, dar ne-am asumat să încercăm, să arătăm că doar acţiunea poate conduce la rezultate. Am 20 de milioane de fraţi şi surori, îi aştept să se trezească…ROMÂNIA ARE NEVOIE DE ROMÂNI!

4 comentarii:

  1. Atita vreme cat se va permite unor posturi TV ( antena 3 sau RTV) sa prezinte doar minciuni drept adevaruri absolute si sa creeze fanatici care cred si nu cerceteaza deloc ,nu se va putea face mare lucru in Romania.Se stie ca nu se poate purta un dialog cu fanaticii si posesorii adevarurilor absolute.Poate comunistii au obtinut rezultate ( care se vad abia acum,dar sunt negative ) folosind lamurirea aproapelui.Acum ai sansa sa iei bataie ( la propriu, daca nu te opresti la timp cu lamurirea ) daca incerci un dialog cu un ascultator asiduu al posturilor amintite.Doar cei " 7ani de acasa " ( despre care se vorbeste acum din ce in ce mai putin ) si un sistem de invatamant normal ar mai putea face ceva .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc,Anonimule, ca mi-ai deschis ochii.Cit de prost am fost,atitia ani, ca nu mi-am dat seama ca doua televiziuni au reusit sa distruga aceasta tara. 'Mult respect anonimule'-Asa sa-ti ajute D-zeu!!!

      Ștergere
  2. Sunt mândru cînd va romani cu atitudine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa zic decat : Meritocratia salveaza Romania !

    RăspundețiȘtergere