marți, 3 iunie 2014

Proiectul de exploatare auriferă a Roşiei Montane a fost respins definitiv de Parlament

Proiectul de lege care reglementa exploatarea aurului la Roşia Montană, iniţiat de Guvern, a fost respins definitiv, marţi, de Camera Deputaţilor, cameră decizională.
 Dintre cei 307 deputaţi care au fost prezenţi, 302 au votat pentru respingerea proiectului PL 520/2013 privind „unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România". 

 În schimb, trei deputaţi s-au abţinut (Marin Anton-PMP, Mircea Cazan-PNL şi Dorel Covaci - PSD), Ioan Dârzu (PSD) nu a votat, iar Radu Zlati (PNL) a fost singurul deputat care a votat împotriva respingerii proiectului de lege, după cum reiese din votul electronic publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

De la vot au lipsit premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Proiectul de lege a fost iniţiat de Guvernul Ponta în luna august 2013, dar a fost respins de către Senat în luna noiembrie, după care a ajuns la Camera Deputaţilor, camera decizională, unde a fost dezbătut la finalul lunii martie. Votul a fost amânat până după alegerile europarlamentare.
Proiectul de exploatare a aurului la Roşia Montana a fost puternic contestat în stradă, generând ample proteste în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară şi de peste hotare.

sursa: http://www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu