sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Istoricul roman Vladimir Iliescu a fost concediat de Universitatea Aachen din Germania, dupa ce a negat existenta Holocaustului in Romania

Institutia "i-a reziliat contractul de predare" lui Iliescu "imediat dupa ce au fost cunoscute declaratiile facute in Academia Romana", a declarat un purtator de cuvant al Universitatii din Aachen, transmite The Times of Israel.

In plus, sursa citata a precizat ca membrii universitatii au fost "ingroziti" de cuvintele istoricului roman in varsta de 87 de ani, care a spus ca genocidul evreilor in Romania reprezinta "o minciuna uriasa".

Intr-un discurs sustinut in Aula Academiei Romane pe 14 februarie, la lansarea Enciclopediei Regimului Comunist din Romania de istoricul Vladimir Iliescu, acesta a afirmat ca "in Romania au fost persecutii impotriva evreilor, 20.000 de evrei au murit, dar asta nu este Holocaust".

"Holocaustul din Romania este o uriasa minciuna. Holocaustul s-a petrecut in Germania si in Ungaria, din moment ce doar din aceste tari evreii au fost trimisi la Auschwitz. Cu toate acestea, toti evreii care au fost deportati in Transilvania de catre maresalul Antonescu s-au intors acasa si au trait o viata aproape normala", a spus istoricul.

Afirmatiile facute de Vladimir Iliescu au starnit numeroase reactii de protest in mediul online si nu numai. Personalitati din mediul academic au adresat scrisori deschise presedintelui Academiei Romane cerandu-i sa exprime o pozitie publica fata de cele intamplate.

Semnatarii i-au cerut presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, sa se delimiteze cu fermitate de afirmatiile iresponsabile ale vorbitorului din Aula Academiei Romane si sa evite pe viitor ca astfel de personaje sa foloseasca tribuna celei mai importante institutii stiintifice romanesti pentru "a crea confuzie si a justifica abordari extremiste".

Vladimir Iliescu a fost profesor de istorie antica la Universitatea din Aachen din anul 1985, fiind numit profesor suplimentar in anul 1993, iar in ultimii ani a tinut prelegeri despre istoria Europei de Est, fara insa a fi remunerat. Totodata, el nu a a publicat nicio lucrare pe tema Holocaustului.

5 comentarii:

  1. Dragul meu Valentin, încep prin a îți dori un călduros 'La Mulți Ani cu bucurie'! și să știi că m-am gîndit la tine și anul trecut și la începutul anului acestuia, deși tu nu m-ai contactat niciodată cînd ai venit în București și ție ți-aș fi explicat motivele reale și ți-aș fi adus toate dovezile reale prin care să înțelegi de ce m-am certat și cu NașulTV și cu Daniel Roxin și cu cei de acolo precum și cu cei care au manifestat în toți anii pentru Roșia Montana noastră(cu singura excepție a lui nea Alex' Popescu pe care eu l-am susținut și îl voi susține mereu).
    Și atît diplomații intelectuali cît și agenții Romîni și străini care sunt departe de a fi tîmpiți și fără memorie , au înțeles extrem de bine de ce l-am susținut și-l susțin și voi susține întotdeauna afirmațiile naționaliste de genul acestora pe care le face domnul Academician în vîrstă de 85 ani, în Germania.(mă întreb dacă am șanse să mă primească vreo țară ca angajată intelectuală, în condițiile în care atît străinătatea cît și Romînia și-au bătut și își bat joc de mine și de ce ar trebui să fie viața mea, mereu).
    Cu toate acestea, dragul meu Valentin(și sper să îmi aprobi imediat acest comentariu public), cu toate acestea tu și voi vă permiteți să vă spuneți mereu opiniile reale și să nu ‘juca’I teatru și în casă și pe stradă și oriunde(opiniile și despre evrei, țigani, handicapați, școala Romînească care este sub orice critică precum absolut orice în Romînia, de fapt etc.)
    în condițiile în care voi nu locuiți cu 2 boșorogi mizerabili(babă și moș), medicii și avocații voștri nu fac jocurile politice permanente ale unui ...politician și ale vecinilor în loc să urmărească numai interesele mele personale pentru care sunt plătite și plătiți fie de către stat fie de către unii privați, iar voi aveți și un salariu constant precum și partener de cuplu stabil și cît se poate de concret și palpabil(o parte din zi cît și noaptea, mai ales).
    Eu însă nu, în condițiile în care la vară voi împlini 36 ani și voi prefera întotdeauna să am un partener strain tînăr-matur, drăguț și sănătos care să aibă aceeași educație și statut profesional cu mine și care să simtă ceea ce simt eu fizic cînd sunt lîngă un bărbat cu ‘fresh blood’, chiar dacă nu o arăt imediat și îl aștept pe el să facă primul pas..și chiar pe al 2lea, ca să acționez și eu/sau nu.
    Și cunoașteți ultima mea scrisoare pentru instituția ‘Avocatului Poporului’ pe care am făcut-o publică ieri, după ultima mea scrisoare pentru Președintele Romîniei de anul trecut, dar mă tem că nici acum nu se va schimba în bine nimic. Și de ce Dracului să se schimbe, în definitiv? Nu e Guvernul ăsta ca și toate cele dinainte, compus din analfabeți ‘foști emigrați sau nu’ și din oameni de toate culorile, vîrstele șI sexele certațI cu legea, dintre care imensa lor majoritate ne reprezintă pe mine și pe tine și pe alți puțini intelectuali onești, profesionisti si săraci ca noi 2 și cel mai mult ca mine d.e., în Parlamentul European și ca Ambasadoare și Ambasadori în alte state?

    RăspundețiȘtergere
  2. Și ce crezi că reacție concretă va avea acest articol repetat(și în acest an) pe blogul tău, în afara faptului că prostimea majoritară(și săracă, comparativ cu toate celelalte națiuni), va rămîne așa cum e din naștere la creier și își va urmări interesele materiale proprii în primul și în ultimul rînd fără să-i pese de Constituție și alte legi și de moralitatea Academică naționalistă,în timp ce Guvernanții care sunt plătiți din buzunarele noastre pentru incultura și țărănismele și țigănismele și superstițiile și imoralitățile lor tîmpești, în urma articolelor pe care noi le scriem PE GRATIS spre deosebire de ei, ele și toate și toți ca ei și ca alții d.e., ‘se vor trezi’ din cînd în cînd că ‘e normal să gîndești ca noi.
    Mă întreb cînd(și dacă) îl vor face erou național-așa cum trebuie-pe Mareșalul Ion Antonescu care a fost atît împotriva țigănimii cît și a evreilor, printre altele atît bune cît și rele pe care le-a făcut..
    Între timp însă, eu am atît experiență cît și studii înalte(Academice)profund oneste și de lungă durată în domenii extrem de diferite, nu am nici un ban de ani de zile, în 2012-2013 cînd Ministerul Muncii mi-a dat bani de șomaj timp de 6 luni, m-a plătit cu 250 Ron lunar pentru studiile și experiențele mele la facultăți de stat și de top(!!), în timp ce fufele și tîrfele și puțoii tuturor(incluși cei ai lui Laurențiu Primo și a ‘Meritocrației’ sale de tembeli), au succes și la ‘Nașul TV’ și în afaceri și în politică și peste tot.
    Și asta, în condițiile în care fiecare națiune și fiecare instituție și om își urmărește strict interesele sale..nu faci la fel și tu și nu faceți la fel și voi, cu toate că atît eu cît și tu credem cu tărie în kestia asta pe care a expus-o acest real Academician(nu precum actorii plus handicapații făcuți ‘Academicieni’ de Ponta si ai lui în universitățile din Romînia și de peste tot)????????????
    Avem noi vieți atît de diferite, dragul meu…
    La Mulți Ani cu bucurie îmi și ne doresc, dragul meu Valentin…!!!!!!!!!!!!!!!
    Amy Neagoe on
    04.01.2015

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Va rog sa-mi trimiteti datele dvs. de contact pe mail, la adresa valentin.roman@vatra-daciei.ro

      Ștergere
  3. Poate ar fi mai bine ca dl. profesor sa-si scrie lucrarea despre minciuna holocaustului in Romania - nu de alta dar Adevarul care supara e negat iar cei ce-l rostesc sunt prigoniti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca n-a fost holocaust adevarat, atunci sa-l facem acum. Macar sa stim de ce suntem invinuiti.
    In schimb dupa ce au venit la putere dupa 1944 adusi de rusi, evreii comunisti au facut ei un mare holocaust impotriva romanilor, intemnitand doua milioane si ucigand in temnite peste doua sute de mii de romani, elita tarii. Holocaustul a fost dupa 1944, asta au vrut evreii sa ne spuna.

    RăspundețiȘtergere