vineri, 18 septembrie 2015

Refugiații musulmani NU sunt responsabilitatea Europei. Vinovații pentru situația lor: SUA și Israel

un articol de Valentin Roman

În general, orice tragedie umană îmi stârnește compasiune, mai ales atunci când vine vorba de oameni, care, împotriva voinței proprii, sunt nevoiți să-și schimbe radical viața, să renunțe la tot ce au construit și realizat până la un anumit punct al existenței lor.

Pe de altă parte, realizez cum, la nivel de jocuri înalte, tragedia unora devine instrument pentru distrugerea altora. Și asta pare a se întâmpla acum în Europa, unde imigranții din Orient sunt folosiți drept instrument pentru jocul politic și economic al mai marilor lumii.
Nu am sa discut despre religia celor ce vin în valuri spre Europa, nu consider a fi un fapt relevant, deși, în mod cert, așa cum deja s-a întâmplat cu precădere în Marea Britanie, caracterul agresiv al unor extremiști musulmani a început să se manifeste, punând în pericol modul de viață împământenit în acele locuri de secole întregi.

Strict pe subiect, consider că numai un idiot poate crede că valul de imigranți musulmani către Europa nu ar fi ceva premeditat, organizat și planificat de ceva vreme.

Cine sunt ”păpușarii”?

Principalii vinovați, în percepția mea, pentru instabilitatea actuală din Orient sunt Israelul și SUA, protectorul său. Motivația? Este extrem de simplă; atâta timp cât statele vecine direct sau oarecum vecine Israelului, toate fiind musulmane, sunt menținute într-o stare de instabilitate internă, atât economică cât și politică, evreii pot sta liniștiți, fără teama organizării vreunei coaliții panarabice a acestor vecini îndreptată împotriva lor.

Ca atare, refugiații care se năpustesc, în prezent, spre Europa, din punct de vedere moral, sunt responsabilitatea SUA și a Israelului, nu a europenilor, cu atât mai puțin a unor state de talie mică, precum Croația, Serbia ori Ungaria, state pentru care, fie și tranzitate doar să fie de către zeci ori sute de mii de imigranți, acest fenomen poate însemna o dezechilibrare totală.

Ce se întâmplă acum în Europa înseamnă încă un iepure împușcat pentru americani și evrei. Concret, pe lângă securizarea Israelului, SUA mai atinge un obiectiv, anume destabilizarea economică a Europei, pentru că asta va însemna câteva milioane de musulmani apăruți brusc în peisajul social al continentului nostru.

De precizat că, fără a contesta faptul că există mulți refugiați care au părăsit locurile natale din disperare. Se vede clar asta. Dar, în același timp...există printre ei persoane care au fost pur si simplu ”plantate” în rândul acestora, iar asta se va demonstra în timp.

Conflictul Bruxelles-guvernele naționale

Un prim efect destabilizator în Europa începe deja să se evidențieze. Încercarea forurilor UE de impunere a unor cote obligatorii de imigranți unor state membre crează un conflict între factorul decizional comunitar și factorul decizional național, intern, al statelor respective, care refuză impunerea acelor cote.

De asemenea, ”moralistul” Europei, adică Germania, anunță cu tam-tam că se oferă să preia 800.000 de refugiați, în contextul în care, aceeași țară, a refuzat numai în ultimul an 75.000 de cereri de azil venite din partea unor europeni de-ai săi, în special din șările estice.

Referindu-ma la situația României și Buglariei, pe de altă parte, aceste două țări au fost văzute ani întregi drept niște paria ai contintentului, cărora le-a fost refuzat sistematic intrarea în spațiul Schenghen. Adică românii și bulgarii nu sunt credibili pentru a circula liber, însă românii și bulgarii sunt buni să primească în țările lor mii de refugiați. Cam incorect, imoral și abuziv, aș zice eu...

Dacă Germania este așa dispusă la a primi imigranți, n-are decât să-și mobilizeze marina si să-i preia pe aceștia direct de la sursă, scutind alte state europene, mult mai mici și mai puțin bogate economic, de efortul colosal presupus de tranzitarea ori găzduirea acestora.

Europa riscă islamizarea

Fenomenul la care asistăm, pe termen mediu și lung, va avea efecte devastatoare în rândul organizării sociale, economice, etnice etc a Europei. Este bine știut, de pildă, că gradul de natalitate în rândul etnicilor arabi-musulmani este cu mult superioară celui înregistrat în rândul europenilor, care, de altfel, reprezintă unul dintre cele mai îmbătrânite continente. Deja, precum semnalau unii demnitari europeni recent, localități întregi din unele state membre UE sunt efectiv arabizate, iar autoritățile locale pierd controlul în ceea ce privește administrarea acestora.

Așa cum am precizat la început, nu religia contează, deși acest aspect este principalul motor al conflictelor care pot urma în Europa, un continent tolerant, dar care va fi nevoit să asigure drepturi unor imigranți al căror stil de viață, percepții morale, atitudine sunt destul de diferite față de cele ale autohtonilor europeni.

Integrarea socială imigranților în societatea europeană va fi ceva utopic, imposibil de realizat, pentru că aceștia nu se vor supune regulilor locale, legislațiilor națiunilor adoptive și vor milita, permanent, așa cum realitatea ne-o demonstrează, pentru o viață ghidată după principii arhaice și parțial agresive, ceea ce intră în conflict ideologic cu europenii.



Un comentariu:

  1. Absolut nici o compasiune ptr acest gen de oameni, extremisti .... cu totii ... cei care cica nu ar fi doar se prefac

    RăspundețiȘtergere