luni, 7 septembrie 2015

La Nadăș, satele furate ale României au început să facă front comun împotriva abuzurilor

un articol de Valentin Roman

Într-o Românie tot mai supusă abuzurilor de orice fel, într-o Românie jefuită de resurse, cu oameni sărăciți de la o zi la alta, cu economia distrusă și proprietatea privată aflată la cheremul grupurilor mafiote, cu lideri politici care nu mai reprezintă poporul, mai există încă persoane care iau atitudine, care încep să se împotrivească jafului, corupției și acțiunilor distructive.

Dar cel mai important lucru este că acești oameni încep să strângă rândurile, să se cunoască între ei și să fac front comun.


La sfârșitul săptămânii trecute, vineri și sâmbătă, am fost prezent, alături de alți membri ai echipei care luptă deja de o vreme bună pentru drepturile românilor, la Nadăș, în județul Arad, un loc reprezentativ în ceea ce privește nivelul la care abuzurile au ajuns în țara noastră.

Aici, la inițiativa echipei noastre, au venit și reprezentanți ai altor sate românești care se confruntă cu atacuri directe asupra proprietăților acestora. 

Ni s-au alăturat români din satele Luncșoara, Săpânța, Zădăreni, Dacia, Mara, Valea Mare etc. sate pe care le-am vizitat în trecut și în care, prin decizii injuste ale tribunalelor, păduri, pășuni, biserici, cimitire, ba chiar și propriile curți ale oamenilor, au fost pur și simplu furate și oferite pe tavă, cu acceptul și complicitatea, în unele cazuri, autorităților locale, unor grupuri de infractori.

Vestea bună este că, prin efortul depus în ultima vreme, cu precădere de către avocați cinstiți și dedicați, precum este doamna Vasilica Coroiu, unele dintre aceste abuzuri au fost îndreptate, total sau parțial (cazul Săpânța, cazul Nadăș), însă lupta este departe de a se fi încheiat.

Ca atare, pasul următor a fost ca acești oameni să se adune laolaltă, să se cunoască între ei, să-și împărtășească unii altora problemele din localitățile de baștină, să schimbe idei și să găsească, împreună, soluții.

Astfel au ajuns la masa discuțiilor moțul, bănățeanul, maramureșeanul, ardeleanul și munteanul, iar Nadășul a devenit locul în care a început rezistența împotriva celor care doresc să se înstăpânească, prin acte false și șpăgi, peste moștenirile românilor.

Nu am să intru în detalii juridice referitoare la fiecare caz în parte, pentru că ar trebui scrise zeci de pagini, iar demersul, așa cum am spus mai sus, deși există victorii tot mai dese, este departe de a se fi încheiat.


Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, în plan mediatic și juridic, în acest efort deloc ușor, dar care înseamnă o luptă pentru păstrarea însăși a identității noastre naționale. De asemenea, îi asigurăm pe săteni că, în ciuda încercărilor de intimidare, le vom rămâne alături și pe viitor!

Detalii despre unele dintre cazuri, pe link-urile de mai jos:



Un comentariu:

  1. Zadareniul a fost sat nemtesc. Ce problme pot avea romanii care au cumparat direct de la proprietari, inainte ca acestia sa emigreze in Germania?

    RăspundețiȘtergere