vineri, 18 decembrie 2015

Încercările de executare silită la Nadăș se fac în baza unor documente false ori antedatate. Unii dintre cei ce sesizează aceste lucruri sunt hărțuiți (FOTO/DOCUMENTE)

un articol de Valentin Roman

Încercările de abuz asupra sătenilor din Nadăș continuă. Dacă DNA-ul a dispus sechestru asigurator pe pădure până la finalizarea anchetei procurorilor cu privire la modalitatea prin care familia Colțeu a dobândit întreg satul respectiv, acum hoții încearcă executarea silită individuală asupra sătenilor, mai ales a celor care, de la debutul acestui caz, s-au dovedit a fi printre cei mai implicați în lupta contra mafiei reprezentată de sus numita familie.

Cazul domnului Iovu Biriș este unul dintre acestea. Pe data de 10 noiembrie anul curent, executorul judecătoresc Găluți Alexandru s-a prezentat la una dintre proprietățile acestuia, însoțit de jandarmi, pentru a pune în aplicare o sentință judecătorească prin care respectiva proprietate ar fi urmat să intre în posesia familiei Colțeu. De precizat că, prin hotărârea judecătorească respectivă, se interzicea executarea silită pe clădiri, iar în cazul de față executorul judecătoresc a încercat să execute tocmai imobile/construcții.

Atunci când unii dintre membrii echipei ce suțin cauza Nadășului i-au sesizat acestuia că este pe cale să comită o ilegalitatea și un abuz, strict verbal, fără a-l agresa ori a-l pune în pericol, jandarmii însoțitori au intervenit, bruscându-i și extrăgându-i din grupul de săteni care se poziționaseră în fața proprietății lui Iovu Biriș pentru a o apăra. Cu toate că acești colegi ai mei au fost pur și simplu privați de libertate în mod abuziv de către jandarmi, tot executorul Găluți Alexandru a fost cel care a formulat plângere penală împotriva lor, ei fiind chemați la declarații la postul de poliție din comuna Tăuț, de care aparține satul Nadăș.

Chiar și în acest context, încercarea executorului a eșuat, iar acum ies la iveală probe care dovedesc că acesta, împreună cu Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica, au comis fals în acte oficiale, respectiv în cererile de repunere pe rol a dosarului nr.312/2012, redactându-le pe toate în aceeași zi și antedatându-le, deși legea prevede că acestea se depun la un interval de 6 luni, după cum relevă o analiză grafologică efectuată asupra documentelor în cauză.

Mai mult decât atât, expertul tehnic judiciar Dămăcuș Gheorghe a comis, potrivit declarațiilor reprezentanților familiei Biriș, la rândul său, un abuz, împingând pur și simplu, din pix, hotarul satului Nadăș peste hotarul satului Minișel, astfel ca proprietatea lui Iovu Biriș să poată apărea în întregime în acte ca facând parte din satul Nadăș pentru a fi executată integral, deși acesta este traversată de hotarul dintre cele două localități.

Pe data de 16 decembrie anul curent, instanța de la Ineu, acolo unde doamna avocat Vasilica Coroiu, care apără cauza sătenilor, a depus o cerere de anulare a executării silite, a dispus amânarea judecării cauzei pentru data de 13 ianuarie 2016.

Mai jos vă punem la dispoziție fotocopii ale cererilor depuse de către familia Colțeu și acceptate de executorul judecătoresc Găluți Alexandru, precum și concluziile analizei grafologice care atestă abuzul.

Le mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi în acest demers!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu