luni, 1 februarie 2016

Extremistul maghiar Csibi Barna va fi trimis în judecată

Judecătoria Miercurea Ciuc a admis vineri, 29 ianuarie, rechizitoriul procurorilor și a dispus începerea judecății cauzei în dosarul în care extremistul Csibi Barna a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public, pentru utilizarea în public a simbolurilor fasciste și rasist și pentru deținerea, în vederea răspândirii sau vânzării, de simboluri fasciste și rasiste.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, preluat de Agerpres, în intervalul octombrie 2009 — aprilie 2011, Csibi Barna a răspândit în mod sistematic, în public, idei și concepții fasciste, rasiste și xenofobe, cu intenția de a convinge și de a atrage noi adepți.
În acest scop, el a folosit în mod intensiv mediul online, făcând propagandă prin intermediul blogurilor sale și prin canalele pe care le-a deschis pe diferite portaluri.
Unele dintre acțiunile de propagandă au fost centrate pe simboluri și sloganuri fasciste și rasiste, în timp ce actele materiale cu caracter xenofob au avut la bază personalități cu valoare de simbol din istoria și din cultura poporului român, menite a asigura efectul provocator scontat, ori sloganuri care vizează limitele teritoriale ale României.
Astfel, în cursul anului 2009, Csibi Barna a realizat un model grafic conținând textul în limba maghiară “Szekelyfold nem Romania!” (“Ținutul Secuiesc nu e România!”), scris atât cu litere latine, cât și cu caractere runice.
Modelul a fost promovat ca atare de către Csibi Barna prin intermediul blogurilor și canalelor sale digitale menționate și a fost utilizat la inscripționarea unor tricouri pe care acesta le-a oferit online spre vânzare din octombrie 2009.

Un comentariu:

  1. dati umflatului vreo cinci ani cu regim de munca sa mai slabeasca. la a doua abatere, sau de mai calca pe bec, retragerea cetateniei rumane si expedierea urgenta in patria mama Mongolia via Ungaria, daca-l incalzeste asta.

    RăspundețiȘtergere