sâmbătă, 24 august 2013

Roșia Montană, sub asediul celor ce ne vor aurul (VIDEO)

Am primit de la Alburnus Maior o relatare video dintr-o Românie aflată sub ocupația unei companii; toate autoritățile publice și, bineînțeles, proprietatea publică sunt – efectiv – sub controlul companiei Roșia Montană Gold Corporation.

La Roșia Montană a avut loc o pseudo vizită de informare din partea Ministrului Culturii, Daniel Barbu și a Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, se afirmă într-un comunicat de presă primit din partea preşedintelui Alburnus Maior, Eugen David.
Deși reprezentanți ai Comisiei au afirmat că deplasarea a fost organizată exclusiv de către autorități, Alburnus Maior semnalează următoarele fapte considerate deosebit de grave:

Firma minieră a organizat o manifestație în centrul localități la care au fost aduși participanți cu autocare (chiar si autobuze destinate transportului elevilor) din mai multe localități.

Pe tot parcursul vizitei jurnaliști și simpli cetățeni care filmau evenimentele și care reușeau să pună întrebări nefavorabile companiei miniere au fost bruscați, loviti și înjurați de persoane purtand uniforma angajatilor RMGC.

Firma minieră a asigurat paza membrilor comisiei și ministrului și a imobilului în care s-au derulat discuțiile. Jandarmeria a mobilizat doar 4 jandarmi la manifestația minerilor și vizita Comisiei, în schimb la sediul Alburnus Maior au fost trimiși 8 jandarmi să pazească grupul de localnici care așteptau vizita Comisiei.

Pe traseul vizitei Comisiei aveau acces doar vehicule ale firmei miniere, accesul fiind blocat pentru oricine altcineva.

VIDEO: Minerii RMGC și Comisia Parlamantară UNESCO


sursa: http://stareanatiunii.com

6 comentarii:

  1. Toti sunt niste hoti.Au vandut tara asta pe bucatele,cand vor vinde tot,unde vor pleca.Dragi Romani,suntem mai prosti ca un card de oi..

    RăspundețiȘtergere
  2. COMPLETARE : IN PLUS FAŢĂ DE PRIMIREA CEAUŞISTĂ RELATATĂ MAI SUS, ATAT AUTORITĂŢILE IN UNIFORMĂ SAU IN CIVIL CAT ŞI “COLABORATORI SPECIALIZAŢI” AI RMGC, ÎNCEPAND DIN ABRUD ŞI PANĂ LA CAMPENI-DN74A PANĂ SUS IN ROŞIA-DJ742 AU FILMAU ATAT LA VEDERE CAT ŞI “SUB ACOPERIRE” PE TOŢI POTENŢIALII PARTICIPANŢI CU “APARTENENŢĂ NECUNOSCUTĂ” ŞI AUTOVEHICULELE CU CARE SE DEPLASAU PT O EVENTUALĂ INDENTIFICARE ULTERIOARĂ VIZITEI DE LUCRU!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce am vazut aici? O mana de oameni NESTIUTORI, MANIPULABILI SI MANIPULATI!
    Toate guvernarile care s-au perindat AU AVUT MAREA GRIJA SA DISTRUGA INVATAMANTUL PENTRU A TINE MAJORITATEA VIITORULUI TARII IN IGNORANTA/NESTIINTA!
    Un popor needucat este unul usor de manipulat, asta este din pacate DEVIZA TRADATORILOR DIN FRUNTEA TARII.

    RăspundețiȘtergere
  4. ar trebui un festival de film in are liber unde sa ruleze filme documentare despre "lucrarile" GC in alte tari .

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti scriem ar trebui ! nu ar trebui sa punem mina pe parii asta ar trebui daca mai sunt barbati in Romania !

    RăspundețiȘtergere