marți, 25 februarie 2014

Veşti bune în cazul Nadăş: sechestru pe bunurile familiei Colţeu şi percheziţii la notarii implicaţi în dosar

un articol de Valentin Roman şi Adrian Grigoriu

La mai bine de un an de la momentul în care situaţia de la Nadăş a devenit publică, iar grupul de iniţiativă s-a mobilizat în ajutorul sătenilor, iată că încep să apară şi primele rezultate semnificative: autorităţile s-au autosesizat cu privire la ceea ce noi, membrii grupului, numim un uriaş abuz împotriva sătenilor.

Anchetatorii vor pune sechestru asigurător pe toate bunurile familiei Colțeu, care a câștigat în instanță peste 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului arădean Nadăș, inclusiv pe conturi, dar și pe terenurile retrocedate, afirmă surse judiciare.

CITEŞTE ŞINadăşul, un sat furat cu biserică şi cu cimitir cu tot

Conform surselor citate, procurorii DNA Timișoara care fac percheziții, marți dimineață, la Ocolul Silvic privat de la Nadăș aparținând familiei Colțeu i-au anunțat pe membrii familiei că va fi pus sechestru asigurător pe toate bunurile acestora, inclusiv pe cele 8.700 de hectare de teren care le-au fost retrocedate.

CITEŞTE ŞI : CAZUL NADĂŞ: Imagini de după înfăţişarea la Tribunalul Arad în cazul Nadăş (video)

Procurorii DNA fac percheziții, marți dimineață, la două cabinete notariale din Arad și la ocolul silvic din satul Nadăș care aparține familiei Colțeu, cea care a câștigat în instanță retrocedarea a peste 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului. Acțiunea anchetatorilor este coordonată de DNA - Serviciul teritorial Timișoara. Surse judiciare afirmau că procurorii anticorupție din Timișoara au suspiciuni cu privire la un dosar în care se vorbește despre abuz în serviciu în ceea ce privește restituirea satului Nadăș din județul Arad.

Reamintim cititorilor că doi dintre judecătorii implicaţi în diverse etape al acestui caz sunt deja după gratii pentru luare de mită (chiar dacă au fost arestaţi în alte dosare, asta spune totul despre calitatea lor morală).

 Avocatul Stelian Lupu, un nou semn de ticăloşie

Stelian Lupu este avocatul angajat de nădăşeni încă din prima fază a procesului. De-a lungul timpului, a dovedit atât nepricepere cât şi rea-credinţă, astfel că, în schimbul sutelor de milioane de lei vechi primiţi de la săteni, acest avocat nu a făcut decât să joace mai degrabă rol de aliat al familiei Colţeu, decât de apărător al drepturilor locuitorilor din Nadăş.

CITEŞTE ŞIDNA şi SRI continuă "curăţenia de iarnă" în cazul Nadăş

Ultimul adevărat act de ticăloşie din partea acestuia este reprezentat de declaraţiile pe care le-a făcut public, în care suţine că percheziţiile demarate de DNA şi sechestrul pe averea Colţeilor ar fi fost măsuri luate de autorităţi în baza unei plângeri penale formulate de acesta. LUCRU FALS! Măsurile luate de autorităţi s-au luat ca urmare a plângerii penale depuse de avocatul Vasilica Coroiu la data de 13 ian 2014 dosar nr. 1/P/2014 la DNA Timisoara.

De precizat că doamna avocat Coroiu este membru al grupului de solidaritate alături de Adrian Grigoriu, Valentin Roman, Marcel Bărbătei, Ionuţ Frâncu, Alexandru Gheorghe, Mihaela Mitrea, o doamnă avocat din Arad (căreia nu îi facem public numele acum, pentru protecţie), dar şi alte persoane din Bucureşti şi Târgu Mureş care ni s-au alăturat în diverse etape al acestui caz. Iată, prin urmare, cum avocatul Lupu continuă să-şi aroge merite care nu-i aparţin în încercarea de a rămâne anagajatul sătenilor penru a putea obţine foloase materiale şi pe viitor.

CITEŞTE ŞI : DEZVĂLUIRI. Încă un judecător implicat în retrocedarea ilegală a satului Nadăş a fost arestat pentru luare de mită

CITEŞTE ŞIMafia retrocedărilor a ajuns la demenţă. 1.200 de oameni din Nadăş, din nou iobagi!

Despre cazul Nadăş - imagini de la prima noastră întâlnire cu sătenii (decembrie 2012)



Un comentariu:

  1. Bravo, felicitari echipei de avocati si oamenilor implicati in restabilirea dreptatii pentru locuitorii din Nadas!

    RăspundețiȘtergere