duminică, 30 noiembrie 2014

Veteran al bataliei de la Oarba de Mures, in varsta de 101 ani, are pensie de 250 lei

In timpul campaniei electorale pentru prezidentiale, candidatul Victor Ponta, in stilul caracteristic, ne mintea ca in Romania nu exista pensie mai mica de 350 lei. Realitatea sta cu totul altfel.

Nu doar ca exista pensii mai mici decat suma respectiva, dar, in unele cazuri, pensiile mizere sunt aplicate tocmai unor oameni care, prin faptele lor, s-au dovedit mai romani si mai patrioti decat toata sleahta de politicieni la un loc.

O bataie de joc la adresa veteranilor nostri, oameni care au construit, la propriu, tara asta, oameni care, in prezent, se zbat la limita subzistentei, uitati si batjocoriti de politicienii care, imbracati in costume scumpe, tin discursuri pompoase avand in spate un drapel care exista pentru ca acei veterani si-au facut datoria.

Este de ajuns sa ne rezumam la un singur caz, semnalat de Daniel Druia. Redau mai jos informatia:

"Dumitru Șomlea are 101 ani. Este veteran de război. A luptat la Oarba de Mureș, în cea mai sângeroasă bătălie pentru eliberarea Ardealului. "Am 250 de lei pensie. Foarte greu mă descurc. Mai mânc și nu mai mânc, îmi mai fac câte-un borș. Mai stau și nemâncat câte-o zi, două. Ce sa fac? N-am ce face. 8 ani cu haina militară. 27 de ani fără muiere. No, descurcă-te, omule... Aș vrea sa mor în orice moment. Da' nu mor…", spune Dumitru Șomlea.

Veteranul de 101 ani, care-și duce traiul în comuna mureșeană Miheșu de Câmpie, este dovada dureroasă a faptului că în România există și pensii mai mici de 350 de lei. Asta așa, ca să nu creadă Viorel că mai poate prosti lumea..."

Afla totul despre batalia de la Oarba e Mures, aici:
http://www.ziarulunirea.ro/batalia-de-la-oarba-de-mures-un-adevarat-katin-pentru-armata-romana-26886.html

VEZI INTERVIU CU DUMITRU SOMLEA, AICI:

Un comentariu:

  1. Dragul meu Valentin, mă bucur imens că am mai descoperit prin acest articol al tău, că împărtășim încă o valoare importantă de viață care ne mai 'ridică' puțin în ochii imbecilității/inculturii atît de generalizate(internationale și naționale în același timp), care ne crede a fi 'neonazisti' si 'fascisti'(pe mine mai mult decit pe tine, desi eu am votat-o numai pe dna.Monica Macovei , care numai 'fascista' nu este, in Catolicismul dumneaei=Catolicismul meu!!)
    Mai mult decit atit, exact ca si amici de la Cercul Militar, eu il consider pe M.Eminescu un geniu literar si politic deopotriva si cred in asasinarea sa, desi respectul pe care eu il am pt.cultura mea care izvoraste din ideologia Capitalista si cea Liberala mă împiedică să iau 'de bune' absolut toate lucrurile pe care frumosul M.Eminescu le-a scris in cele 3 volume 'Opere Politice', care citeaza din raționamentul său.
    Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, consider ca atit M.Eminescu cit si Gen.Ion Antonescu ar trebui sa fie canonizati si celebrati in Rominia, de chiar se vrea sa raminem 'Romini'.Because..it's only a 'diplomatic issue' only, after all ! And we are(still young)..and poor......!!!!!!!!
    Cheers!

    RăspundețiȘtergere