marți, 1 septembrie 2015

Divizia I DACICA a fost desființată. În locul ei se va organiza o unitate aflată la cheremul NATO

un articol de Valentin Roman

Divizia I de Infanterie DACICA, cea mai mare divizie a Armatei Române, a încetat să mai existe. Sau, mai exact, a încetat să mai aparțină României.

Preluată sub comandament direct NATO, unitatea va fi la dispoziția coaliției, iar militarii din componența sa se vor supune ordinelor via Washington, nu celor de la București.

Unitatea nu va mai fi, de acum, cunoscută sub numele său vechi, ci sub denumirea de Divizia Multinațională de Sud Est. Ceremonia de înființare a avut loc luni, însă comandamentul unității va fi funcțional începând cu anul 2018. Din componența noii unități vor face parte aproximativ 15.000 de militari, inclusiv bulgari. 

Prin subunitățile sale, Divizia DACICA avea ca rol apărarea a aproximativ 30% din teritoriul României. Parte din rolul său va fi preluat de Diviza II GETICA și Divizia IV GEMINA.

 


8 comentarii:

  1. Cred ca este vorba de INALTA TRADARE ! Aveam mare dreptate cand am sustinut ideea de a reveni in Codul Penal _ PEDEAPSA CAPITALA ! Doar asa se vor ingradi faradelegile(crima, viol etc.), inalta tradare si alte acte care contravin ROMANIEI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai vrea asa ceva.Ar intra toti politicienii de dupa 89 incoace la streang!

      Ștergere
  2. pai e simplu : incepe un razboi intre Romania si Bulgaria, bulgarii din divizia multi... in cine vor trage?

    RăspundețiȘtergere
  3. wow foarte grav , nu armata nu tu economie totul o ruina bine gindita, daca cineva pe viit v-a vrea binele tarii sa lupte si sa apere tara aceeia vor fi scosi inafara legii , suntem gata, veniti unguri in tara , veniti bulgari veniti toti ca nu mai avem armata , vor lupta americanii pt noi la sfintul asteapta,

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ştiu cât din teritoriul ţării apăra, locuind în apropiere ştiu doar că apăra vestul Bucureştilor, era (este încă) genial amplasată. Deja, din teren muşcaseră prădătorii imobiliari. Ce va urma decât relocarea, în afara oraşu-lui - alţi bani, alte interese.
    Ştiaţi că în curtea unităţii sunt două busturi, Decebal şi Burebista? Probabil singurele din oraş.

    RăspundețiȘtergere