joi, 15 octombrie 2015

Parlamentul României, sluga UDMR-iștilor. Au TRĂDAT DIN NOU, votând pentru o zi a limbii maghiare în România

un articol de Valentin Roman

Parlamentarii români se dovedesc, încă o dată, doar niște slugi ale UDMR, demonstrând că partidele din România nu sunt doar marionete ale intereselor occidentale, dar și niște cârpe de șters pe jos pentru cei care vor și cer, tot mai apăsat, autonomie pe criterii etnice.

Concret, pe 13 octombrie, Camera Deputaților din Parlamentul României a votat, cu o majoritate suspectă, un proiect de lege depus de UDMR, care prevede declararea zilei de 13 noimebrie drept Ziua Limbii Maghiare.
Nu mai puțin de 264 de deputați au votat pentru susținerea acestei inițiative legislative, în timp ce doar 19 s-au abținut și doar zece au votat împotriva sa. De precizat că proiectul de lege fusese deja adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind forul decizional în privința sa.

De menționat că decizia Parlamentului României vine pe fondul unei atitudini tot mai ostenative și agresive a liderilor maghiarilor din România în ceea ce privește simbolurile noastre naționale. Un exemplu în acest sens, așa cum este prezentat de Dan Tănasă pe blogul său, lucrurile se întâmplă ”la o lună după ce primarul UDMR din Sfântu Gheorghe și-a bătut joc de țară întreagă refuzând să permită arborarea drapelului României pe turla Primariei Sfântu Gheorghe cu ocazia manifestărilor dedicate zilei de 8 septembrie, ziua eliberării orașului de sub ocupația ungară”.

Mai mult, reglementarea, printr-un act legislativ, a unei zile dedicate limbii maghiare în România, vine și pe fondul INEXISTENȚEI vreuni legi care să protejeze simbolurile naționale românești ori care să pedepsească ofensele aduse acestora.

În acest context, votul din Parlamentul României nu poate fi interepretat altfel decât încă un act de TRĂDARE NAȚIONALĂ, încă o concesie cu efecte negative mai ales pentru românii din unele zone ale Transilvaniei și încă un sprijin acordat fățiș procesului care are ca scop autonomia teritorială a maghiarilor din țara noastră.




Un comentariu:

  1. Căutând un răspuns, am aflat că avem şi noi o zi în care sărbătorim Limba română – 31 august. Uite că până acum 5 minute nu am ştiut. De ziua limbii române trebuie arborat drapelul. Oare ce înseamnă o astfel de sărbătoare aprobată de Parlament, trebuie arborat steagul lor?? Avem manifestări de ziua europeană a limbii germane, de ziua internaţională a francofoniei. Şi rromi au o zi internaţională a limbii. Nu înţeleg rostul acestei hotărâri, era normal ca limba maghiară să fie subiectul unor manifestări culturale, dar…o lege? De ce nu s-a votat o lege ca limba română să fie obligatorie? Sunt în ţara mea, am rădăcini adânci, şi vreau să mi se răspundă în română când întind bani româneşti să cumpăr o pâine.

    RăspundețiȘtergere