luni, 9 mai 2016

Institutul Elie Wiesel a obținut în instanță retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului Târgovișe acordat Mareșalului Antonescu

un articol de Valentin Roman

La solicitarea institului Elie Wiesel, instanța reprezentată de Tribunalul București a decis retragerea titlului de cetățean de onoare a municipiului Târgoviște acordat post-mortem Mareșalului Ion Antonescu în anul 1996.

Decizia se înscrie, după părerea mea, în seria eforturilor tot mai suținute pe care această mizerie de institut le depune pentru știrbirea și alterarea memoriei unor eroi ai României.
Decizia a fost luată ieri, 8 mai și, evident, presa a tăcut mâlc. Doar cei de la http://www.stiridb.ro/ au transmis public informația privind acest caz. Din câte se știe până acum, reprezentanții Elie Wiesel au solicitat Primăriei Târgoviște retragerea titlului acordat lui Ion Antonescu, dar nu s-au mulțumit doar cu scoaterea numelui acestuia de pe site-ul primăriei, ci au dorit ca măsura să fie consfințită printr-o decizie judecătorească.

Ce trebuie remaracat aici este că toată această campanie de subminare a simbolurilor naționale și a unei părți a istoriei noastre devine din ce în ce mai agresivă. Iar acest lucru se întâmplă prin activitatea institutului amintit, care este finanțat din bani publici, adică din banii românilor.

Pentru mai multe informații, intră pe http://www.stiridb.ro/titlul-de-cetaten-de-onoare-al-targovistei-acordat-maresalului-ion-antonescu-retras-prin-decizie-a-instantei/



10 comentarii:

  1. SA ma pis pe neamul lor de mujici...

    RăspundețiȘtergere
  2. Constantin Radu De multii anii "evreii pripasiti" prin ROMANIA au facut si lucruri urate...pe care nu si le asuma ...dar fals de spune ca ipotriva lor sa produs un pogrom in al doilea razboi mondial...NOI ROMANIII URMASII "TRACO-GETO-DACILOR"traitori pe meleagurile "CARPATO-DUNARENE-PONTICE" ce sa mai spunem...??? ...cand milioane de ROMANIII vorbitori de limba romana ,aromana,meglenoromana, istroromana,etc. au fost asimilati si fortati sa traiasca si sa vietuiasca si fortati sa fie asimilati in granitele altor natii

    RăspundețiȘtergere
  3. E pacat ca se amplifica si se propaga o opinie conform careia Antonescu ar fi incurajat progromul/holocaustul. Evrei au fost ajutati inclusiv de subordonatii maresalului sa se mute continuu pentru a fi cat mai putini preluati de Gestapo si trimisi in lagare. Am inca , undeva in arhiva mea , documente provenind din arhiva comunitatii evreiesti din Ploiesti , condusa pe atunci de un evreu minunat numit Marcus (i-am uitat prenumele pentru ca l-am cunoscut mai bine numaipe fiul lui Beno - un alt evreu minunat) . Acele documente dovedesc cred eu faptul ca de la cabinetul maresalului proveneau aprobari de transfer al evreilor din Ploiesti(aflat sub lupa Gestapo mai abitir decat alte localitati) catre alte localitati , in special din vest , pentru a fi mai aproape de dorita trecere in Ungaria si apoi mai departe spre libertate.
    Oamenii uita insa ceea ce s-a facut bun pentru ei si isi varsa fierea pe amintirea unui om care poate a facut si greseli dar a iubit pamantul romanesc mai mult decat propria familie. Ii iubesc si ii respect pe evrei , le multumesc pentru ceea ce unii dintre ei au facut pentru mine , dar mi-e sila de o astfel de actiune si ma lepad de o solutie judecatoreasca ce consfinteste o aiureala ce mai face sa cutrga ceva donatii la un institut ce a facut suficiente lucruri bune pentru a se cobora pana aici. Este o opinie si nu incerc sa o impun nimanui. Dar cred ca adevarul ar trebui cautat dincolo de aparente.

    RăspundețiȘtergere
  4. Institutul cu pricina este cumva și supervizorul statului Român!?...Dacă lucrurile stau așa,atunci este imperios necesar să cerem aprobare Institului respectiv să mergem la WC!?...Și dacă dejecțiile noastre nu sunt „cușer”,ce ne facem!?...

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem exact ce meritam! Plangem ca niste pizde in loc sa'i futem in gat si sa dam de pamant cu ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. institutul este de sorginte satanica menit sa discrediteze toti eroii neamului romanesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Ccitiţi OG31/2006 Art 2 lit c, Art.12 şi 13.

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi cer scuze OG31/2002

    RăspundețiȘtergere
  9. Si de ce acest institut este finantat din bani publici? Este o institutie a statului roman? Si statul roman de ce permite asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce Consiliu orasenesc lipsit de caracter si de coloana s-au indoit in fata unei adunaturi de ovrei basinosi de au facut acest gest incalificabil.

    RăspundețiȘtergere