Despre mine

Un om care își iubește țara, poporul, istoria și moștenirea lăsată de înaintași. Am datoria, la fel că și voi, de a promova România, locurile ei frumoase, poveștile sale, oamenii săi buni și trecutul său.

Nu suntem și nu am fost niciodată "mărginașii" Europei, căci istoria arată clar că pământul pe care viețuim astăzi a dat acestui continent cu mult mai mult decât a primit înapoi: cultură, limbă și scriere!

Împreună cu o echipă de oameni remarcabili, devotați cauzei naționale, am pornit pe drumul dificil al retrezirii mândriei acestui popor, în vederea conștientizării descendenței noastre nobile din geto-daci și a reîntoarcerii, atât cât va fi posibil, la valorile umane care ne-au făcut să rezistăm în acest spațiu sute și mii de ani, în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei.

Sunteți bineveniți cu toții să vă alăturați nouă pe acest drum, greu, dar care, sunt absolut sigur, va merita!

Cu stimă,

Valentin Roman, preşedinte Asociaţia Vatra Daciei
www.vatra-daciei.ro
valentin.roman@vatra-daciei.ro

14 comentarii:

 1. FELICITARI pentru intreaga activitate! Un Daco-Get va saluta.Cu stima,
  John Coman(Ionut)

  RăspundețiȘtergere
 2. Draga omnule,solutia nu este asa cum o abordezi tu pieptis, drept in fata ca si cum ai urca pe o panta de la poale direct catre virf. Trebuie sa faci un drum serpuit care sa inconjoare de citeva ori muntele circular pina sa ajunga toata lumea la virf, sa priceapa adicatelea. Si daca spui ADEVARUL si REALITATEA, ORICUI SI TUTUROR, iti spun din suflet ca poate va rezona pentru citiva si ne vom aduna, cei care au urechile infundate si priceperea impotmolita nu au vina. Nu ii poti trece de minuta nici o bariera, nu mai au exercitiul demnitatii, cinstei sau al omeniei. Vei spune tu cu dovezi: X este un om care a furat a mintit adica UN OM fara cuvint. Vor citi si 1 milion de oameni, daca X este primarul unui oras de exemplu vei vedea ca 999...0 oameni cind il vor intilni il vor recunoaste si-i vor zimbi si-l vor lingusi desi stiu deja ceea ce le-ai spus despre OMUL. Poate 10 oameni il vor privi serios fara resentimente si fara huiduieli. Cum sa inveti marea masa sa fie demna si nu sovaielnica? Intr-o gradina de adevaruri se strecoara lucruri interesante de mai multe feluri, vei continua ca luptator si vei fi inconjurat numai de citiva luptatori fara sa trezesti in celelalte spirite adormite si indobitocite vreo scinteie a dorintei de lupta. E bine si asa insa pentru trezirea romanilor nu stiu ce se mai poate face...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti dreptate dar trebuie facut ce au facut cei ce voiau sa uitam cine sintem sa repetam adevarul la nesfirsit si asa cum o minciuna repetata la nesfirsit devine adevar in mintea oamenilor cu atit mai mult adevarul trebuie, doar sa nu uitam sa repetam in fiecare generatie.

   Ștergere
  2. PENTRU TREZIREA ROMANILOR..ce se mai poate face...? cum invata un copil la scoala?care e metoda? repetitia...invatatoarea repeta,repeta si repeta...pina cand cel putin 89% stiu sa faca corect un bastonas...apoi o litera.....apoi sa pronunte o silaba..etc...asta e singura metoda...sa spunem...sa le amintim..sa spunem...sa spunem....poporul este vesnic un copil,nu apuca sa se maturizeze ca intra alti copii in flanc...memoria colectiva trebuie activata si repetata....este ca si cand ai in clasa copii de 6 ani si de 10...si la unul si la altul trebuie sa le repeti...sa nu uite...poporul este deci o clasa unde se intilnesc copii de diferite varste(generatii)..iar metoda este cea clasica... de repetitie,intelegere si memorare.. :)

   Ștergere
  3. Vrei sa stii ce e in neregula cu poporul nostru? Hai ca-ti spun pe noi
   ne-au lovit vreme de 1900 de ani tot felul de popoare barbare si imperii incat n-am avut timp sa ne dezvoltam cultura , literatura, traditii, stilul artistic etc. Dar cea mai mare dintre toate este moartea lui Ceausescu in zi de craciun.
   Ce crezi tu e treaba ta.

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Niste situri esentale care explica fenomentul de antisemitism la nivel spiritual:
  http://laitman.ro/category/antisemitism/
  http://laitman.ro/category/israel/
  http://laitman.com/category/anti-semitism/

  RăspundețiȘtergere
 5. Valentin, cred ca a sosit momentul sa ne intalnim si sa discutam. Sunt presedintele fondator al Fundatiei Focul Sacru (www.fundatiafoculsacru.ro si www.foculsacru.ro). Gandim in esenta aproximativ la fel, avem acelasi scop si un numitor comun:iubirea de neam si de tara. Ai dreptate nu vom reusi decat IMPREUNA sa contribuim la asanarea morala, sociala, economica, politica si spirituala a tarii harazita noua de Dumnezeu in aceasta existenta terestra. De aceea, zic eu, ar trebui sa ne intalnim si sa vedem cum ne putem ajuta unii pe altii pe acest drum lung si greu al Renasterii natiunii noastre. Scrie-mi te rog pe fundatiafoculsacru@yahoo.com
  Cu prietenie frateasca
  Ioan Toroican
  PS Mi-am permis si am publicat pe site-ul Fundatiei unul dintre articolele tale; daca nu esti de acord cu asta il voi da jos; daca esti de acord, cu permisiunea ta, voi mai publica si alte articole ce iti apartin.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bucurie mare mi-ar fi să știu că vă întâlniți... și poate întâlnim!
   Daniela Saraolu

   Ștergere
 6. Altfel spus: istoria dacilor spusa de un Roman.

  RăspundețiȘtergere
 7. Rasfoieste te rog si modesta mea lucrare postata pe blogul:
  www.romanialuptafinala.blogspot.ro

  RăspundețiȘtergere
 8. v-am ascultat toate emisiunile ... urmarim cu interes youtub-ul ....

  RăspundețiȘtergere
 9. respect ,pentru munca pe care o depuneti

  RăspundețiȘtergere
 10. RESPECT pentru munca pe care o depuneti.

  RăspundețiȘtergere