luni, 16 mai 2016

Cercetătorul Iovu Biriș, unul dintre apărătorii Nadășului, a fost dat afară după 20 de ani de carieră științifică

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită...
Unuia dintre bunii mei prieteni, Iovu Biriș, unul dintre cei mai buni cercetători științifici din România în domeniul silviculturii și coleg al nostru în echipa de apărare a Nadășului, i-a fost desfăcut contractul de muncă. 

După 20 de ani de activitate în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură INCDS, pentru care a atras fonduri de milioane de euro, omul care a reușit să obțină desemnarea fagetelor multiseculare din Romania în patrimonial mondial natural UNESCO a fost eliminat abuziv din sistem.

Decizia Comisiei de analiză și a directorului general al INCDS, Romica Tomescu, a venit pe fondul faptului că profesorul Biriș, împreună cu alți colegi, a semnalat Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice abateri, abuzuri ale membrilor conducerii institutului, dar și nereguli în modul de desfășurare a unor concursuri și activități care au prejudiciat România cu milioane de euro.


Să fie oare simplă coincidență faptul că Iovu Biriș este originar din Nadăș și, în ultimii ani, s-a implicat permanent alături de noi în lupta dusă împotriva celor ce au urmărit să le fure oamenilor proprietățile? Nu știu, doar mă întreb...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu