joi, 22 septembrie 2016

Gabriela Firea, o trădătoare nenorocită! Vrea muzeu al holocaustului și al istoriei evreilor la București.

un articol de Valentin Roman
Faptul că primărița Bucureștiului, madam Gabriela Firea, este o habarnistă probată în multe rânduri nu mă miră. Ba chiar pot și putem trece lesne și zâmbind peste anumite tâmpenii cu caracter pandelicesc pe care ea le debitează deseori. 
Însă atunci când vine vorba despre demersuri ce vizează atacuri la identitatea națională și la istoria noastră, atunci nu mai este de glumit.

Recent, primărița Firea și-a exprimat susținerea, în București, a unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor, precizând că acestava demonstra lumii că românii nu-și uită istoria". În cadrul parteneriatului, PMB ar putea acorda un sediu în folosință Institutului Elie Wiesel”, iar acesta va identifica fondurile necesare amenajării muzeului. Iar blestematul institut, sugativă din banul public, suvenționat de ani întregi de la bugetul de stat pentru a acționa tot mai fățiș împotriva românilor și românismului?! Vă reamintesc că reprezentanții aceluiași institut sunt cei care susțin, printre altele, că purtarea costumului tradițional românesc reprezeintă un semn de aderare la ideile...Mișcării Legionare și că acest lucru ar trebui interzis.
Gabriela Firea, citată de presa locală, spune că Suntem convinși de importanța acestui proiect. Îl susțin din toată inima, pentru că va demonstra lumii că românii nu-și uită istoria, iar părțile sale întunecate trebuie reamintite mereu generațiilor viitoare. Bucureștiul va arăta prin crearea acestui muzeu că stă în puterea oamenilor să nu uite suferințele prin care au trecut copiii, femeile și bărbații evrei".
Cum îți permiți tu, o persoană care nu are cunoștințe elementare privind istoria românilor să vorbești în numele nostru și să iei decizii care pot avea un impact dezastruos pe termen lung în ceea ce privește modul în care cei tineri vor fi informați cu privire la trecutul poporului din care fac parte?
În același timp în care primărița asta susține astfel de proiecte, vă reamintim că Muzeul Național de Istorie a României încă mai așteaptă, de ani buni, fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de reparație. În plus, în București există o serie întreagă de alte muzee ori case memoriale aflate într-o stare avansată de deteriorare. Că din muzeele noastre dispar artefacte inestimabile cu duiumul și iau calea străinătății ajungând prin case de licitație din occident, nu mai zic nimic oficialii noștri. Însă astea sunt românești, astea nu reprezintă priorități pentru cei cu sufletul vândut și slugi ale Tel Aviv-ului.
Deja se fac presiuni mari pe tărâmul istoriei pentru a se implementa ideea precum că evreii ar avea pe teritoriul românesc o prezență milenară. Să fie asta încă un pas către înrădăcinarea ideii cum că ăștia ar avea ceva drepturi pe aici, mai presus de ale noastre? Nu m-ar mira...

2 comentarii:

  1. Decizia CGMB de acordare a Palatului Dacia Romania catre Institutul holocaustului este contestata in instanta de Mihai Tociu si Mihai Rapcea. Intrati pe paginile de Facebook si pe rapcea.ro si tociu.ro pt a fi la curent cu evolutia situatiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta individa vorbeste despre istoria romaniei,despre care nu stie nimic.Ai auzit cumva de Pitesti,Aiud,Sighet,Tg.Ocna,Baia Sprie,Canal si alte locuri de detentie si puscarii,in care au murit peste sase sute de mii,de ROMANI,in chinuri groaznice.Nu stiu daca avazut monumentul de la sighet,daca a vazut monumentul de la Aiud,daca a vazut craniile cu cuie batute in ele si oasle sfaramate ale victimelor.Habar n-are si vorbeste espre istoria ROMANILOR.O sa fii binecuvantata de Pantiusa,Nikolski,Ana Pauker,Walter Roman Teohari Georgescu si altii iar osemintele si sangele varsat pe glia strabuna,te vor blestema in veci.

    RăspundețiȘtergere